L'Organització Internacional del Vi (OIV) estima que el consum mundial de vi al 2013 es va situar en 238.700.000 d'hectolitres, un descens en comparació amb l'any anterior de l'1% en 2,5 milions. Des de l’inici de la crisi al 2008, el consum mundial s’ha estabilitzat en la franja dels 240 milions d'hectolitres.
A Europa continua caient el consum en els països productors. De l'últim any, destaca el descens de 2,1 milions d'hectolitres a França, fins a 28,1 milions consumits, cosa que ha provocat la pèrdua del seu lideratge mundial per volum en favor dels Estats Units. Itàlia beu 800.000 hectolitres menys, fins als 21.700.000, i Espanya deixa de consumir 200.000 hectolitres, fins als 9,1 milions. En canvi, alguns països han experimentat un augment del consum, com Alemanya que puja 300.000 hectolitres, fins als 20,3 milions. Fora d'Europa, Estats Units, amb 29,1 milions d'hectolitres de vi consumit, es converteix en 2013 en el primer mercat interior mundial en volum, tot i que només va créixer un 0,5% i 150.000 hectolitres de consum, davant d’augments del 2% experimentats entre els anys 2011 i 2012. Xina, que semblava progressar a passos de gegant, hauria reduït el seu consum en 662.000 hectolitres caient a 16,8 milions, amb un descens del 3,8% si es compara amb el de 2012.
A l'hemisferi sud, alguns països productors van registrar l'any passat un augment del consum respecte de 2012, amb increments d'entre l'1% i el 3%.
Finalment, les primeres estimacions de producció de vi a l'hemisferi sud preveuen una reducció del 10% en comparació amb 2013, d’entre 49 i 53 milions d'hectolitres. Cauen les previsions en la majoria de països productors fins a un 20%, com Argentina o Xile, a causa de factors climàtics adversos. L'únic país que avança una collita a l'alça és Nova Zelanda amb una pujada del 15%. Itàlia, Espanya i França representen el 47% de la producció mundial.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
Recentment la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha celebrat la reunió de les cooperatives de la Branca de Fruita Seca a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h