Destaquem

El sector porcí demana suport a Presidència davant l’amenaça de la PPA

05/06/2019

La FCAC i la resta d’entitats representatives del sector porcí ens hem reunit amb el president del Govern i la consellera d’Agricultura per tractar el perill econòmic que suposa aquesta malaltia

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, juntament amb les organitzacions representatives del sector productor i industrial porcí, hem traslladat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, la necessitat d’intensificar, a tots els nivells, els esforços de prevenció al nostre territori i estar ben preparats davant l’amenaça de la febre porcina africana (ASF).

En aquest sentit, s’ha acordat crear la figura d’un coordinador interdepartamental per tractar aquests temes, atès que l’entesa entre les diferents administracions i territoris és un factor clau. S’ha remarcat que cal persistir en extremar les mesures de bioseguretat a les explotacions, on s’ha aconseguit una bona implicació del sector, però cal incidir en el control estricte de tots els moviments de bestiar i, en especial, de les importacions.

Un altre factor de prevenció a treballar és el reforç de les mesures i dels recursos per al control de la fauna salvatge, com també conscienciar a la població de la necessitat d’evitar alimentar aquests animals. Igualment, cal comunicar el perill que suposa l’entrada d’aliments d’origen porcí provinents de països amb presència de la malaltia.

(Autor de la imatge: Jordi Bedmar)

Altres destacats:

Delegació comercial sud-coreana visita la FCAC
Delegació comercial sud-coreana visita la FCAC 13/11/2019 La FCAC rep una delegació comercial sud-coreana organitzada per la Korea Agri-fisheries & Food Trade Corporation. El director de la FCAC, Jordi Vives, ha fet un repàs de les principals magnituds de les cooperatives agràries de Catalunya i de les...
Reunió de la FCAC amb el secretari general de Cultura
Reunió de la FCAC amb el secretari general de Cultura 12/11/2019 La FCAC es reuneix amb Francesc Vilaró, secretari general del Departament de Cultura, per demanar que les cooperatives agràries puguin ser beneficiàries dels ajuts per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de...
FCAC ha acompanyat a 16 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària
FCAC ha acompanyat a 16 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària 12/11/2019 Les 16 cooperatives formaran part del decàleg de sostenibilitat El Ministeri d’Agricultura (MAPA) ha dissenyat i posat a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb...
Reunió amb l’Agència de Residus de Catalunya
Reunió amb l’Agència de Residus de Catalunya 11/11/2019 La Federació exposa les seves línies de treball en residus Representants de la FCAC ens van reunir amb el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), el passat 5 de novembre, per tractar sobre les diferents línies de treball en...
La Federació es reuneix amb el nou rector de la Universitat de Lleida
La Federació es reuneix amb el nou rector de la Universitat de Lleida 07/11/2019 El president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca, acompanyat del cap de la Unitat de Serveis Empresarials, Domènec Vila, s’han reunit a l’edifici del rectorat amb el nou rector de la Universitat de Lleida...
Fusió de dues cooperatives del  Vallès Oriental
Fusió de dues cooperatives del Vallès Oriental 06/11/2019 La cooperativa Agrària del Vallès enguany ha fusionat la cooperativa de Vilanova del Vallès Aquest mes de juny de 2019, per Assemblees es va aprovar la fusió de la cooperativa agrària de Vilanova del Vallès per part de la cooperativa de...
La Federació a Brussel·les per seguir dels debats de la nova PAC
La Federació a Brussel·les per seguir dels debats de la nova PAC 30/10/2019 Participació al Grup de Treball de Desenvolupament Rural del COPA-COGECA Ahir la Federació vam participar al Grup de Treball de Desenvolupament Rural del COPA-COGECA per conèixer, de primera mà, la situació actual sobre el procés legislatiu...
Les cooperatives analitzen la situació i els reptes de futur del sector lacti
Les cooperatives analitzen la situació i els reptes de futur del sector lacti 24/10/2019 Ahir va tenir lloc a la cooperativa Agrària Plana de Vic la reunió de les cooperatives del Grup de Llet de la Federació. En aquesta trobada vam poder comptar, a més, amb la participació del tècnic del sector lacti de Cooperativas...
Turquia es compromet a regular el mercat d'avellana
Turquia es compromet a regular el mercat d'avellana 22/10/2019 Reunió bilateral UE-Turquia en relació amb aquest producte Una delegació de representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya van participar a la reunió bilateral entre la Unió Europea i Turquia per analitzar diversos...
CEVIPE es constitueix com a primer grup cooperatiu català en el sector del vi
CEVIPE es constitueix com a primer grup cooperatiu català en el sector del vi 15/10/2019 CEVIPE, SCCL s’ha constituït com a GRUP COOPERATIU, fruit del projecte d’integració de tretze entitats agràries. Es tracta del primer grup cooperatiu català de vi  i suposa la millora de la competitivitat de les cooperatives agràries que...
La planificació hidrològica a debat
La planificació hidrològica a debat 11/10/2019 La Federació participa per defensar els interessos de les cooperatives Ahir van finalitzar les sessions informatives del procés de participació previst fins el 2021, que servirà per analitzar, debatre i consensuar les mesures que conformaran...
FCAC acompanya a 16 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària
FCAC acompanya a 16 cooperatives en la implantació de la eina eSIAB, per la autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària 04/10/2019 El Ministeri d’Agricultura (MAPA) ha dissenyat i posat a disposició del sector un conjunt d’eines pel foment de la Sostenibilitat integral de la indústria alimentària, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les indústries que...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x