El Consell Regulador del Cava ha aprovat un increment d’1,5 milions d’euros i comptarà amb pressupost final de 5 milions per a accions de promoció del sector. La mesura s’emmarca en el disseny d’un projecte de “zonificació” que pretén augmentar el valor de l’origen i els controls de qualitat del producte.
A la pràctica, la decisió repercutirà en un augment de les quotes a petits i mitjans elaboradors i viticultors. En concret, els viticultors passaran d’abonar 10 euros als 30 euros per hectàrea inscrita, mentre que els petits i mitjans elaboradors hauran de fer efectiu un import superior pel vi base i el cava produïts.
En canvi, els elaboradors que produeixen més de 10 milions d’ampolles han quedat exclosos de l’aplicació de la mesura. Això ha provocat les crítiques dels viticultors en entendre que les quotes no s’han apujat de forma equitativa als diferents membres de la denominació d’origen.
El cava aglutina 37.700 hectàrees i més de 6.600 viticultors, que produeixen 271 milions de quilos de raïm. Hi ha fins a 158 cellers elaboradors de vi base, que subministren a uns 220 elaboradors de cava.
Eleccions a les DO vitícoles
A final de maig, estan convocades eleccions als consells reguladors de les denominacions d’origen vitivinícoles. En la majoria d’elles, s’ha presentat candidatura única, per la qual cosa s’han proclamat ja els candidats, mentre que a la DO Terra Alta i la DO Montsant sí que caldrà fer eleccions a alguns censos.
D’altra banda, ni a la DO Alella ni al cens B de la DO Conca de Barberà s’ha presentat cap candidatura i la Junta Electoral de Catalunya haurà de resoldre la situació.
L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...
Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...
L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...
Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...
Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...
La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...
Durant la celebració del Fòrum Gastronòmic 2022, l’'Ètim' Dolça Carinyena de la Cooperativa Falset Marçà ha rebut el premi a la millor...
Hort del Silenci és fruit de l'experiència i el compromís de la branca ecològica de la Cooperativa d'Artesa de Segre, ECO Artesa 2058, per oferir...
Compromís amb la producció local i la sostenibilitat
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h