El Consell Regulador del Cava ha aprovat un increment d’1,5 milions d’euros i comptarà amb pressupost final de 5 milions per a accions de promoció del sector. La mesura s’emmarca en el disseny d’un projecte de “zonificació” que pretén augmentar el valor de l’origen i els controls de qualitat del producte.
A la pràctica, la decisió repercutirà en un augment de les quotes a petits i mitjans elaboradors i viticultors. En concret, els viticultors passaran d’abonar 10 euros als 30 euros per hectàrea inscrita, mentre que els petits i mitjans elaboradors hauran de fer efectiu un import superior pel vi base i el cava produïts.
En canvi, els elaboradors que produeixen més de 10 milions d’ampolles han quedat exclosos de l’aplicació de la mesura. Això ha provocat les crítiques dels viticultors en entendre que les quotes no s’han apujat de forma equitativa als diferents membres de la denominació d’origen.
El cava aglutina 37.700 hectàrees i més de 6.600 viticultors, que produeixen 271 milions de quilos de raïm. Hi ha fins a 158 cellers elaboradors de vi base, que subministren a uns 220 elaboradors de cava.
Eleccions a les DO vitícoles
A final de maig, estan convocades eleccions als consells reguladors de les denominacions d’origen vitivinícoles. En la majoria d’elles, s’ha presentat candidatura única, per la qual cosa s’han proclamat ja els candidats, mentre que a la DO Terra Alta i la DO Montsant sí que caldrà fer eleccions a alguns censos.
D’altra banda, ni a la DO Alella ni al cens B de la DO Conca de Barberà s’ha presentat cap candidatura i la Junta Electoral de Catalunya haurà de resoldre la situació.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h