Uns 300 representants de cooperatives d’arreu del territori van participar, el 17 de maig, en la XXXVI Assemblea General de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya que es va fer a Santa Bàrbara. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir l’acte de cloenda, mentre que la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va sumar al dinar de germanor.
En el decurs de l’Assemblea, es va ratificar el nomenament d’Albert Capdevila (Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa) com a cap de branca de fruita i horta i es va elegir Sandra Daviu (Cooperativa del Camp Els Torms) com a suplent d’interventora de comptes. A més, es va aprovar la gestió econòmica i social duta a terme l’exercici anterior.
Com a novetat, la Federació va presentar el nou quadre de comandament Dashboard.coop que recull les principals magnituds de l’evolució del sector en els últims 6 anys.
Ramon Sarroca, president de la Federació, va afirmar que “el cooperativisme agrari gaudeix de bona salut” i va destacar el paper rellevant del cooperativisme agrari en la producció alimentària del país, tot i reconèixer que “el sector haurà d’estar preparat per fer front a nombrosos reptes, com la sostenibilitat o la rendibilitat”.
D’altra banda, els productes cooperatius van tornar a tenir un paper destacat en l’Assemblea General, que en aquesta ocasió va voler promocionar els més característics de les terres de l’Ebre.
L’esmorzar es va acompanyar de vi blanc i negre “Fontcalenta”, de Caterra; mentre que el Celler Cooperatiu de Gandesa va protagonitzar l’hora del vermut amb el seu “Terralta”.
Per dinar, maridatge amb vi blanc “L’Home Peix” de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, vi negre ecològic “Naturalis Mer Roure” de Celler Batea i cava “Portell” Reserva Vintage Brut Nature de la Vinícola de Sarral. Damunt la taula, dos olis d’oliva verge extra: “Iberolei” de la Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara i “Acomont” de la Cooperativa Agrícola Sant Gregori de Santa Bàrbara. Els caramels de Mel Muria i les plantes de Corma van aportar el toc de dolçor i vitamina verda a la jornada.
![]() |
La Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara va ser l'amfitriona de l'Assemblea General. Amb més de 1.200 socis que conreen unes 4.000 hectàrees, en el seu molí s'elaboren uns 3 milions de quilos d'oli anuals, que la converteixen en l'olivarera més important del Montsià i una de les més potents de Catalunya. |
El president de la Generalitat, Quim Torra, es va comprometre a desplegar un pla transversal contra el despoblament, apostant per un país viu i d’oportunitats que es construeixi, també, des del cooperativisme i el territori. | ![]() |
![]() |
La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va voler donar suport al cooperativisme agrari en el dinar de l’Assemblea anual de la Federació i va subratllar que és clau la dinamització del model cooperatiu com a model d’empresa catalana. |
El 9 de març de 1983, amb l’aprovació de la Llei de cooperatives de Catalunya, la Federació es va convertir en una entitat a l’empara de la...
El consell rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha reclamat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural suport per al camp...
La presència de fauna salvatge a l’agricultura és un problema comú que afecta moltes zones de Catalunya, així com de la resta de l’Estat i...
Des de fa dos anys, Catalunya es troba immersa en una situació de sequera molt greu. Tot i això, no ha estat fins a l’octubre de 2021 quan s’ha...
Francesc Reguant té una dilatada trajectòria vinculada al mon de l’agroalimentació. Com a Director d’Administració i Sistemes d’Informació...
La innovació ha de ser un procés continu dins les organitzacions, ja que és una eina per trobar noves vies i fer aflorar oportunitats davant...
Des de l’Alt Camp es proposen visites i experiències turístiques amb productes de proximitat i en un entorn de paisatge mediterrani, agrícola i...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h