La cooperativa Coselva, de la Selva del Camp, compleix 120 anys el proper dissabte, 24 d’octubre. Sota la denominació Associació Agrícola de la Selva del Camp, l’any 1900 es va fundar la cooperativa agrícola més antiga del Baix Camp i una de les primeres d’arreu de Catalunya.
"Al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai"
Pere Ferré, director general de Coselva, explica que “al llarg del seu recorregut, Coselva ha passat moltes etapes i en l’actualitat som una cooperativa més viva que mai. Per això i donat que a causa de la Covid-19 no hem programat cap acte festiu, hem volgut homenatjar als socis i sòcies amb un mural de 1.350 metres quadrats que estem pintant a l’exterior de les sitges i que representa les mans de l’agricultor que porta la collita. També hi destacarem el logotip de l’aniversari, en reconeixement al camí recorregut fruit de l’esforç de moltes generacions”.
La composició pictòrica és obra de dos artistes especialitzats en l’elaboració de murals a exteriors, Edgar Goas i Nil Safont, de l’empresa de disseny Binòmic, organitzadora del Gargar-Festival de murals i art rural de Penelles. El mural es pinta a mà directament a les sitges i els autors s’hi han dedicat tot un mes. Es preveu que estarà enllestit al novembre.
Coselva té, en l’actualitat, 2.200 socis i un centenar de treballadors. És una empresa líder en fruita seca, que produeix el 80% de les avellanes amb denominació d’origen Avellana de Reus i està especialitzada en la indústria de la xocolata. A la Finca del Mas del Víctor es destinen 40 ha de terreny a treballs experimentals per a la investigació de l’avellaner.
En l’àmbit de l’oli d’oliva, té una producció de més de 400.000 litres anuals de verge extra Antara, acollit a la denominació d’origen Siurana.
L’oli verge extra, l’avellana i la pasta d’avellana per a indústria són exportats per Coselva als cinc continents, mentre treballa, com a repte més immediat, en un projecte de cooperació per integrar diverses cooperatives vinculades als mateixos sectors productius.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h