Carregant web FCAC

Gaudeix de l'estiu amb un deliciós gelat casolà d'oli d'oliva

14/07/2022
Gelat casolà d'OOVE 'Silvaurum'
Gelat casolà d'OOVE 'Silvaurum' © Zen Emij

L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest ingredient com a base principal. 

La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que elabora i comercialitza l’OOVE 'Silvaurum' amb DOP, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’oli d’oliva. Una recepta d’allò més original, cremosa, nutritiva i amb un toc mediterrani, que us ajudarà a tu i als teus a gaudir de l’estiu i a combatre la calor.

Per preparar un gelat d’oli d’oliva, hem d’escollir un oli suau. Per això, l’OOVE 'Silvaurum', elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, molt utilitzada en reposteria per a la realització de dolços i postres, és ideal per no treure protagonisme a la resta d’ingredients.

Ingredients

  • 5 rovells d’ou
  • 50 grams de sucre
  • 50 ml de mel
  • 250 ml de llet sencera
  • 250 ml de nata per muntar
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra Silvaurum
  • 1 taronja

(Per a persones veganes i/o intolerants a la lactosa, podem substituir la llet i la nata per beguda i nata de soja) 

Preparació

Començarem per batre els rovells amb el sucre fins que es dissolguin completament i la barreja blanquegi.

Posem a escalfar la llet i la nata en un cassó fins que estigui a punt de bullir.

Retirem del foc i afegim la barreja, a poc a poc, als rovells i al sucre batuts, mentre barregem amb unas varetes.

És el moment d’afegir la ratlladura d’una taronja gran.

Una vegada barrejat, posem de nou el cassó a foc lent, sense que arribi a bullir, entretant anem removent per aconseguir una barreja més consistent.

Un cop espessida, retirem de nou la barreja del foc i la deixem reposar fins que estigui temperada.

Ara ja podem incorporar l’oli oliva i la mel barrejant amb les varetes fins que s’integrin.

Finalment ha arribat el moment de deixar refredar el nostre gelat. Si no tens geladora pots introduir la teva barreja, dins d’un recipient hermètic, en el congelador. Passada una hora has de treure el recipient i remoure la barreja per trencar els vidres de gel que es formen. 

Si volem que el nostre gelat quedi super cremós i sense gel, hem de repetir aquest procés cada trenta minuts durant les dues hores següents.

Passat aquest temps, ja podem gaudir del nostre gelat d’oli d’oliva!

Suggerències de presentació

Podem servir-lo amb un cordó d’oli 'Silvaurum', de crema balsàmica de Mòdena, de mel o fins i tot amb cobertura de xarop o de pepites de xocolata. Hi ha tantes presentacions com puguis imaginar.

Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.

La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DOP protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.

L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl., 500 cl. i 750 cl. amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.

Font: L'Avellanera
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya