L’oli d’oliva verge extra té infinitat d’usos, tant dins com fora de la cuina. Entre ells l’elaboració de postres i gelats amb aquest ingredient com a base principal.
La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que elabora i comercialitza l’OOVE 'Silvaurum' amb DOP, et porta una recepta fàcil i ràpida de gelat casolà d’oli d’oliva. Una recepta d’allò més original, cremosa, nutritiva i amb un toc mediterrani, que us ajudarà a tu i als teus a gaudir de l’estiu i a combatre la calor.
Per preparar un gelat d’oli d’oliva, hem d’escollir un oli suau. Per això, l’OOVE 'Silvaurum', elaborat a partir de la varietat d’oliva arbequina, molt utilitzada en reposteria per a la realització de dolços i postres, és ideal per no treure protagonisme a la resta d’ingredients.
Ingredients
(Per a persones veganes i/o intolerants a la lactosa, podem substituir la llet i la nata per beguda i nata de soja)
Preparació
Començarem per batre els rovells amb el sucre fins que es dissolguin completament i la barreja blanquegi.
Posem a escalfar la llet i la nata en un cassó fins que estigui a punt de bullir.
Retirem del foc i afegim la barreja, a poc a poc, als rovells i al sucre batuts, mentre barregem amb unas varetes.
És el moment d’afegir la ratlladura d’una taronja gran.
Una vegada barrejat, posem de nou el cassó a foc lent, sense que arribi a bullir, entretant anem removent per aconseguir una barreja més consistent.
Un cop espessida, retirem de nou la barreja del foc i la deixem reposar fins que estigui temperada.
Ara ja podem incorporar l’oli oliva i la mel barrejant amb les varetes fins que s’integrin.
Finalment ha arribat el moment de deixar refredar el nostre gelat. Si no tens geladora pots introduir la teva barreja, dins d’un recipient hermètic, en el congelador. Passada una hora has de treure el recipient i remoure la barreja per trencar els vidres de gel que es formen.
Si volem que el nostre gelat quedi super cremós i sense gel, hem de repetir aquest procés cada trenta minuts durant les dues hores següents.
Passat aquest temps, ja podem gaudir del nostre gelat d’oli d’oliva!
Suggerències de presentació
Podem servir-lo amb un cordó d’oli 'Silvaurum', de crema balsàmica de Mòdena, de mel o fins i tot amb cobertura de xarop o de pepites de xocolata. Hi ha tantes presentacions com puguis imaginar.
Perquè la qualitat de l’OOVE respongui als estàndards de màxima qualitat, la firma 'Silvaurum' posa tota la cura en cada una de les fases del seu procés productiu: cultiu, recol·lecció, separació de les fulles, rentat de l’oliva, trituració, extracció de l’oli, envasat, etiquetat, emmagatzemament i transport, fins a arribar al consumidor final.
La recol·lecció es realitza en el moment òptim de maduració per obtenir un fruit de gran qualitat. La mòlta es realitza a les poques hores amb extracció en fred per aconseguir un oli verge extra d’alta qualitat i s’obté un oli monovarietal d’arbequina amb DOP protegida Siurana. Un oli de sabor suau, dolç i d’aroma afruitada, molt agradable al paladar i amb unes característiques organolèptiques i una qualitat excepcionals.
L’oli d’oliva verge extra 'Silvaurum' es comercialitza en tres formats diferentes: 250 cl., 500 cl. i 750 cl. amb uns PVPR de 2’72 €, 4’21 € i 6’22 €, respectivament.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h