La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, preveu una bona collita d’avellana per aquesta temporada.
Enguany l’entrada d’avellanes s’ha avançat unes setmanes respecte a 2021, possiblement per les altes temperatures que provoca el canvi climàtic, però les temperatures hivernals van ser favorables i la pol·linització ha estat correcta.
A hores d’ara, les instal·lacions de L’Avellanera ja compten amb les primeres varietats de les collites dels seus socis, ja treballen en la campanya d’aquest any i preveuen que a finals d’octubre ja s’hagi recollit quasi tota la producció.
“Després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”
Segons Abel Fernández Alsina, director general de L’Avellanera “després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”.
Pels responsables de la cooperativa aquest any la qualitat de l’avellana està sent molt bona, si bé els calibres estan essent més baixos en totes les varietats. Respecte a les varietats autòctones, Pautet i Negreta, que ja comencen a arribar a la cooperativa, també tenen una qualitat molt alta, tot i les incidències climatològiques de les darreres setmanes.
Els socis també mostren les seves bones impressions de la collita d’avellana 2022 i la seva satisfacció perquè els tractaments fitosanitaris han donat resultat per controlar la plaga de la cendrosa a les fulles dels avellaners.
“Pel que fa a la comercialització, estem en un moment de molta calma, sobretot en l'exportació de la varietat Sant Giovanni. Malgrat l’ascens de costos fixes i variables, hi ha molta pressió en els preus de venda al sector industrial, que tendeixen a l’estancament, i preferim apostar per la prudència”, apunta Fernández.
En l’actualitat la cooperativa L’Avellanera compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva anuals.
Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han dut a terme, avui, la Jornada Gastronòmica Caprabo de Productes de...
El Museu Vinseum ha estat l’escenari d’una jornada tècnica del sector vitivinícola. Organitzada per l’INCAVI, la trobada s’ha centrat en la...
El nou president de la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) és Rafael Ramon Martorell, viticultor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) espera una bona producció de cereal, al voltant d’1,99 milions de tones. Aquesta...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha mantingut una reunió, en el marc del Grup de Treball de Ramaderia, amb l'equip la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) manifesta l’oposició frontal a qualsevol proposta que impliqui la destrucció de sòl...
A la sala del centenari del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha celebrat la jornada anual...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h