La cooperativa L’Avellanera de la Selva Camp (Tarragona), que abasteix el mercat amb productes naturals i elaborats de la més alta qualitat amb presència al Canal Horeca, preveu una bona collita d’avellana per aquesta temporada.
Enguany l’entrada d’avellanes s’ha avançat unes setmanes respecte a 2021, possiblement per les altes temperatures que provoca el canvi climàtic, però les temperatures hivernals van ser favorables i la pol·linització ha estat correcta.
A hores d’ara, les instal·lacions de L’Avellanera ja compten amb les primeres varietats de les collites dels seus socis, ja treballen en la campanya d’aquest any i preveuen que a finals d’octubre ja s’hagi recollit quasi tota la producció.
“Després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”
Segons Abel Fernández Alsina, director general de L’Avellanera “després de dos anys de collites dolentes, d’un 50% per sota del nostre potencial habitual de producció, aquest 2022 esperem créixer al voltant d’un 30% respecte a l’any passat”.
Pels responsables de la cooperativa aquest any la qualitat de l’avellana està sent molt bona, si bé els calibres estan essent més baixos en totes les varietats. Respecte a les varietats autòctones, Pautet i Negreta, que ja comencen a arribar a la cooperativa, també tenen una qualitat molt alta, tot i les incidències climatològiques de les darreres setmanes.
Els socis també mostren les seves bones impressions de la collita d’avellana 2022 i la seva satisfacció perquè els tractaments fitosanitaris han donat resultat per controlar la plaga de la cendrosa a les fulles dels avellaners.
“Pel que fa a la comercialització, estem en un moment de molta calma, sobretot en l'exportació de la varietat Sant Giovanni. Malgrat l’ascens de costos fixes i variables, hi ha molta pressió en els preus de venda al sector industrial, que tendeixen a l’estancament, i preferim apostar per la prudència”, apunta Fernández.
En l’actualitat la cooperativa L’Avellanera compta amb més de 300 socis que cultiven 1.000 hectàrees d’avellanes i 400 hectàrees d’oliveres, amb una producció superior a les 1.000 tones d’avellana i 800 tones d’oliva anuals.
Les seccions de crèdit de les cooperatives agràries catalanes podran accedir a la contractació de pagarés de l’Institut Català de Finances...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui al matí, a la Taula Sectorial Agrària de cereals-herbacis amb el...
Nespresso ha donat a la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) i els seus 54 Bancs d'Aliments associats 176 tones d'arròs de la collita...
Maria Casoliva, representant de la branca de fruita i horta de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat reelegida presidenta del...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora molt positivament que des d’una iniciativa parlamentària es proposi incrementar...
Representants de l’ASC, SCCL -cooperativa de segons grau de la qual són sòcies totes les cooperatives agràries amb secció de crèdit de...
Després de la intervenció en el monogràfic sobre la pagesia del Parlament, dimarts passat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya...
En el context de mobilitzacions de la pagesia, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el Departament...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h