La cooperativa agrícola de la Conca de la Tordera ha inaugurat oficialment, a Palafolls, “La Botiga de la Conca de la Tordera”, un històric i reformat establiment que oferirà productes de proximitat i quilòmetre zero. Aquesta aposta de l’entitat neix de la suma d’esforços dels pagesos i pageses que la conformen, cultivant productes de manera responsable, compromesa i sota l’esperit cooperatiu que els uneix.
“La Botiga” esdevé una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la
Amb aquest acte, demostren l’aposta per la seva aliança estratègica i reforcen la importància de l’agricultura i la pagesia locals en un context macroeconòmic d’incertesa. En aquesta línia, la inauguració de “La Botiga” és una fita de la recentralització de l’activitat agrícola de les comarques de l’Alt Maresme i La Selva; una aliança per reivindicar la importància de la pagesia i crear un espai on visibilitzar-la.
El comerç destaca també per la seva col·laboració amb la cadena líder nacional de supermercats ecològics Veritas, amb el seu propi espai dins l’establiment, i la contribució de la marca del Maresme Espinaler, coneguda pels seus productes de conserva gourmet i els seus aperitius i vermuts.
“La Botiga de la Conca de la Tordera”, establiment antigament conegut com “El Sindicat”, també compta amb un racó dedicat a les flors i les plantes, un altre a les mascotes i també un celler a granel.
La Cooperativa: una aliança històrica
La cooperativa de la Conca de la Tordera neix fa 19 anys fruit de la unió de dues cooperatives amb una llarga tradició a la zona: la Cooperativa de Pagesos de Palafolls i la Cooperativa Agrícola de Blanes. Més tard es va afegir la cooperativa Agrícola Santa Susanna.
La cooperativa s'encarrega de rebre, manipular i distribuir tota la producció dels seus socis i sòcies. Els cultius són de temporada, amb predomini dels de fulla a la tardor i l'hivern i els productes de fruit a l'estiu. Destaquen també els productes de varietats tradicionals i amb Denominació d’Origen Protegida, com el tomàquet de penjar i la mongeta de ganxet, respectivament.
Al 2021 van facturar 12 milions i compten amb 9 milions d'unitats de producció.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h