Carregant web FCAC

El president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, nou president de la DO Terra Alta

14/07/2023
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers quatre anys.

És la primera vegada que un president de cooperativa és elegit president de la DO Terra Alta. Pere Bové creu que son bones notícies: "les cooperatives representen milers de pagesos del territori i una part important de la història vitivinícola del territori". Cal recordar que algunes de les cooperatives del territori existeixen abans que la pròpia denominació d’origen.

Bové creu que "la representació del món cooperativista de la Terra Alta a la DO és un una bona notícia. Nosaltres com a cooperatives sabem la força que representa el fet d’anar tots plegats i això es el que hem de fer tots els cellers grans i petits. Aquest camí que ara comença ha de seguir en la feina feta fins ara de promocionar el nostres grans productes arreu del món". També ha agraït als membres de la junta sortint, i especialment al president Joan Arrufí "la feina feta durant aquests anys i el suport que ens han ofert als nous membres".

Sobre la feina a fer els propers anys, Bové explica que "cal seguir apostant per la qualitat i la promoció dels nostres vins i la nostra terra. És una cosa que ja estem fent des de fa anys a la Cooperativa de Gandesa i en la resta de cellers i creiem que la DO ha de ajudar a amplificar aquest esforç."

I segueix: "Els nostres vins tenen una qualitat a l'alçada dels millors vins del món i això s’ha de continuar donant-ho a conèixer a tothom. Per a un pagès i per a un celler és molt important que la seva denominació d'origen estigui sempre al seu costat. Per tant, hem de guanyar en visibilitat i això no només ens portarà vendes sinó quelcom inclús més important: que els nostres agricultors puguin cobrar millor la matèria primera, i per tant la seva feina. Al final ells son els que mimen l'essència de la DO. Si millorem les condicions dels pagesos, millorarà la comarca, la DO i la qualitat dels productes".

Sobre l'anterior junta, explica que "ha fet molt bona feina donant a conèixer la garnatxa blanca com el més propi del nostre territori. Nosaltres seguirem en aquesta línia, ajudant a la expansió nacional i internacional en fires i amb campanyes de màrqueting i de comunicació. Creiem la tasca que ha de fer la DO es seguir donant visibilitat al vi i al nostre territori per poder tenir un futur millor".

Pere Bové Vallespí (1958) és nascut a Gandesa dins de una família de pagesos. És llicenciat en dret i advocat en exercici del Col·legi de Tortosa. Sempre ha estat relacionat amb la pagesia i als 18 anys va ser membre de la Unió de Pagesos com a delegat comarcal en l’època fundacional. Va ser pagès fins als 28 anys, i posteriorment va continuar compaginant l’advocacia amb la pagesia. Durant uns anys va ser regidor de l’Ajuntament de Gandesa. Actualment és president de la Cooperativa de Gandesa des de l’any 2015, i des del 2018 es membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus. Professionalment, compta amb una àmplia experiència en el món de l’assessoria jurídica i empresarial.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici d'estil modernista, fundada el 1919 i dissenyada per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 295 socis, la majoria d'ells treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions en diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
15.09.2025

Les cooperatives, a la jornada RECOMEX sobre cultius extensius d’hivern

15/09/2025

Les cooperatives del sector han participat a la jornada RECOMEX sobre resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern que, com...

10.09.2025

Les cooperatives presenten els primers resultats del Grup Operatiu sobre millora de rendibilitat en el cultiu de l’olivera

10/09/2025

La Federació i les cooperatives implicades en el projecte han participat en una jornada organitzada per l’IRTA, en el marc del Grup Operatiu OLIV...

10.09.2025

La FCAC alerta sobre l’impacte dels aranzels de la Xina, el principal destí exterior del porcí espanyol

10/09/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa preocupació davant l’entrada en vigor, avui, dels nous aranzels provisionals...

09.09.2025

Networking de Dones: Connecta, comparteix i inspira’t

09/09/2025

L'Hostatgeria de Poblet acollirà, dimecres 1 d'octubre, una trobada pensada per compartir experiències, crear xarxa i reflexionar sobre el...

05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

03.09.2025

Amb la clofolla de l'arròs de la Càmara Arrossera del Montsià es faran caixes per posar el peix

03/09/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha expressat la seva satisfacció per l'acord aconseguit entre la Cambra Arrossera del...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya