Carregant web FCAC

El president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, nou president de la DO Terra Alta

14/07/2023
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers quatre anys.

És la primera vegada que un president de cooperativa és elegit president de la DO Terra Alta. Pere Bové creu que son bones notícies: "les cooperatives representen milers de pagesos del territori i una part important de la història vitivinícola del territori". Cal recordar que algunes de les cooperatives del territori existeixen abans que la pròpia denominació d’origen.

Bové creu que "la representació del món cooperativista de la Terra Alta a la DO és un una bona notícia. Nosaltres com a cooperatives sabem la força que representa el fet d’anar tots plegats i això es el que hem de fer tots els cellers grans i petits. Aquest camí que ara comença ha de seguir en la feina feta fins ara de promocionar el nostres grans productes arreu del món". També ha agraït als membres de la junta sortint, i especialment al president Joan Arrufí "la feina feta durant aquests anys i el suport que ens han ofert als nous membres".

Sobre la feina a fer els propers anys, Bové explica que "cal seguir apostant per la qualitat i la promoció dels nostres vins i la nostra terra. És una cosa que ja estem fent des de fa anys a la Cooperativa de Gandesa i en la resta de cellers i creiem que la DO ha de ajudar a amplificar aquest esforç."

I segueix: "Els nostres vins tenen una qualitat a l'alçada dels millors vins del món i això s’ha de continuar donant-ho a conèixer a tothom. Per a un pagès i per a un celler és molt important que la seva denominació d'origen estigui sempre al seu costat. Per tant, hem de guanyar en visibilitat i això no només ens portarà vendes sinó quelcom inclús més important: que els nostres agricultors puguin cobrar millor la matèria primera, i per tant la seva feina. Al final ells son els que mimen l'essència de la DO. Si millorem les condicions dels pagesos, millorarà la comarca, la DO i la qualitat dels productes".

Sobre l'anterior junta, explica que "ha fet molt bona feina donant a conèixer la garnatxa blanca com el més propi del nostre territori. Nosaltres seguirem en aquesta línia, ajudant a la expansió nacional i internacional en fires i amb campanyes de màrqueting i de comunicació. Creiem la tasca que ha de fer la DO es seguir donant visibilitat al vi i al nostre territori per poder tenir un futur millor".

Pere Bové Vallespí (1958) és nascut a Gandesa dins de una família de pagesos. És llicenciat en dret i advocat en exercici del Col·legi de Tortosa. Sempre ha estat relacionat amb la pagesia i als 18 anys va ser membre de la Unió de Pagesos com a delegat comarcal en l’època fundacional. Va ser pagès fins als 28 anys, i posteriorment va continuar compaginant l’advocacia amb la pagesia. Durant uns anys va ser regidor de l’Ajuntament de Gandesa. Actualment és president de la Cooperativa de Gandesa des de l’any 2015, i des del 2018 es membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus. Professionalment, compta amb una àmplia experiència en el món de l’assessoria jurídica i empresarial.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici d'estil modernista, fundada el 1919 i dissenyada per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 295 socis, la majoria d'ells treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions en diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
01.12.2023

Fòrum sobre el consum de cereals en el marc de la dieta mediterrània

01/12/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, com a representants del sector productor, al Fòrum sobre els cereals...

30.11.2023

La festa del Vi Novell torna a Barcelona

30/11/2023

La festa del Vi Novell tornarà als jardins del Palau Robert de Barcelona el proper dissabte 9 de desembre. De les 11 del matí a les 8 del vespre...

27.11.2023

La FCAC es mostra d’acord amb la proposta de consens sobre els ajuts a vinya i cereals per la sequera

27/11/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es mostra d’acord amb la proposta de consens sobre els ajuts destinats a pal·liar els...

21.11.2023

Caprabo augmenta les vendes de productes de cooperatives agràries un 6% en el que va d’any

21/11/2023

Caprabo manté el creixement en les vendes de productes de proximitat procedents de cooperatives agràries, que han registrat un augment del 6% en el...

16.11.2023

La cooperativa Unió Nuts aconsegueix la primera certificació per exportar ametlla en gra a la Xina

16/11/2023

La cooperativa catalana Unió Nuts podrà exportar ametlla en gra a la Xina després que aquesta setmana s’hagi conegut l’autorització del...

16.11.2023

Festa d’Empordàlia, un moment per agrair

16/11/2023

La tradicional Festa d’Empordàlia, en què el celler Empordàlia celebra la seva festa de l’oli, tindrà lloc el diumenge 26 de novembre de 10 a...

14.11.2023

Tres vins de l'Agrícola de Llorenç obtenen més de 9,5 punt a la Guia de Vins de Catalunya 2024

14/11/2023

Els vins i caves de la cooperativa Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements, aquesta vegada en l'àmbit català. Dos vins...

13.11.2023

Lots de Nadal amb valors cooperatius de la Cooperativa Plana de Vic

13/11/2023

L'agrobotiga Rebost Pagès, de la Cooperativa Plana de Vic, presenta enguany un catàleg de productes per crear lots amb valors cooperatius i...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya