Carregant web FCAC

El president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, nou president de la DO Terra Alta

14/07/2023
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa
Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa © Cooperativa de Gandesa

El soci i president de la Cooperativa de Gandesa, Pere Bové, ha estat elegit com a president de la Denominació d'Origen Terra Alta per als propers quatre anys.

És la primera vegada que un president de cooperativa és elegit president de la DO Terra Alta. Pere Bové creu que son bones notícies: "les cooperatives representen milers de pagesos del territori i una part important de la història vitivinícola del territori". Cal recordar que algunes de les cooperatives del territori existeixen abans que la pròpia denominació d’origen.

Bové creu que "la representació del món cooperativista de la Terra Alta a la DO és un una bona notícia. Nosaltres com a cooperatives sabem la força que representa el fet d’anar tots plegats i això es el que hem de fer tots els cellers grans i petits. Aquest camí que ara comença ha de seguir en la feina feta fins ara de promocionar el nostres grans productes arreu del món". També ha agraït als membres de la junta sortint, i especialment al president Joan Arrufí "la feina feta durant aquests anys i el suport que ens han ofert als nous membres".

Sobre la feina a fer els propers anys, Bové explica que "cal seguir apostant per la qualitat i la promoció dels nostres vins i la nostra terra. És una cosa que ja estem fent des de fa anys a la Cooperativa de Gandesa i en la resta de cellers i creiem que la DO ha de ajudar a amplificar aquest esforç."

I segueix: "Els nostres vins tenen una qualitat a l'alçada dels millors vins del món i això s’ha de continuar donant-ho a conèixer a tothom. Per a un pagès i per a un celler és molt important que la seva denominació d'origen estigui sempre al seu costat. Per tant, hem de guanyar en visibilitat i això no només ens portarà vendes sinó quelcom inclús més important: que els nostres agricultors puguin cobrar millor la matèria primera, i per tant la seva feina. Al final ells son els que mimen l'essència de la DO. Si millorem les condicions dels pagesos, millorarà la comarca, la DO i la qualitat dels productes".

Sobre l'anterior junta, explica que "ha fet molt bona feina donant a conèixer la garnatxa blanca com el més propi del nostre territori. Nosaltres seguirem en aquesta línia, ajudant a la expansió nacional i internacional en fires i amb campanyes de màrqueting i de comunicació. Creiem la tasca que ha de fer la DO es seguir donant visibilitat al vi i al nostre territori per poder tenir un futur millor".

Pere Bové Vallespí (1958) és nascut a Gandesa dins de una família de pagesos. És llicenciat en dret i advocat en exercici del Col·legi de Tortosa. Sempre ha estat relacionat amb la pagesia i als 18 anys va ser membre de la Unió de Pagesos com a delegat comarcal en l’època fundacional. Va ser pagès fins als 28 anys, i posteriorment va continuar compaginant l’advocacia amb la pagesia. Durant uns anys va ser regidor de l’Ajuntament de Gandesa. Actualment és president de la Cooperativa de Gandesa des de l’any 2015, i des del 2018 es membre del plenari de la Cambra de Comerç de Reus. Professionalment, compta amb una àmplia experiència en el món de l’assessoria jurídica i empresarial.

Sobre la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa és coneguda pel seu edifici d'estil modernista, fundada el 1919 i dissenyada per l'arquitecte Cèsar Martinell. La Cooperativa de Gandesa compta amb 295 socis, la majoria d'ells treballen i viuen exclusivament de les seves terres, sent els cultius més importants els de vinya, ametllers i oliveres. Està inscrita a la DO Terra Alta. Comercialitza una cinquantena de productes de vi i oli per a tots els gustos i butxaques que han obtingut molts premis i altes puntuacions en diferents guies.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
30.04.2025

Candidatura conjunta a les eleccions de la Junta Rectora del CCPAE

30/04/2025

Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...

30.04.2025

Els socis de les cooperatives donen el tret de sortida a la campanya d'arròs

30/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...

29.04.2025

Covides acull una sessió pràctica de calibratge d'equips d'aplicació de fitosanitaris

29/04/2025

La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

10.04.2025

La FCAC presenta propostes a l'ACA

10/04/2025

Representants de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), encapçalats pel president Ramon Sarroca, han mantingut recentment una...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

07.04.2025

La FCAC al Comitè mixt de fruita de llavor

07/04/2025

Avinyó (França) ha acollit el Comitè Mixt de Fruita de Llavor, en què han participat representants de diferents països europeus productius...

04.04.2025

La FCAC reclama urgència per desburocratitzar el sector agrari

04/04/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) es reuneix, avui 4 d’abril, amb el Departament d’Agricultura i la Comissió...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya