El Priorat és una terra meravellosa i plena de cultura, vi, gastronomia. Ideal per descobrir nous racons i, per descomptat, per fer-hi enoturisme a la tardor, quan la verema ja s’acaba i la vinya es transforma tenyint de colors les fulles dels ceps.
Passejar pel Parc Natural de la Serra de Montsant, el Toll de l’Ou, el Congost de Fraguerau o el Pont Medieval de Cavaloca són algunes de les propostes per aquesta època de l’any. Més enllà, la ruta “Les vinyes de la Mare de Déu” és una còmoda passejada de 7 km entre la Vilella Alta i Gratallops que resulta ideal per fer amb mainada i regala horitzons generosos i una intensa sensació de pau.
Després d’un bona caminada, les propostes de dinar inclouen el Restaurant de la Morera que ofereix cuina tradicional als peus del Montsant, el Celler de Gratallops ubicat a una casa del segle XVIII i Mas Trucafort que, envoltat d’oliveres i nogueres, està especialitzat en menjar a la brasa.
A qualsevol d’aquests restaurants hi podreu trobar una carta de vins amb interessants referències a vins dels cellers cooperatius de la zona, com la Vinícola del Priorat.
Els vins embotellats de la cooperativa Vinícola del Priorat va ser pioners a aquesta comarca. A dia d’avui, a l’agrobotiga de Gratallops s’hi poden tastar els seus vins de la DOQ Priorat i olis verge extra de qualitat.
Situada al cor de la comarca, la Vinícola del Priorat és l’hereva de les cooperatives dels pobles de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. Actualment, el projecte suma 140 famílies que treballen amb professionalitat per elaborar vins de qualitat amb raïm de vinyes velles conreades a sòls de pissarra amb desnivells del 30%.
Des d’enoturisme de la cooperativa et proposen 3 activitats:
MÉS INFORMACIÓ
CONTACTE 678 987 796 | enoturisme@vinicoladelpriorat.com
En cas de voler fer nit a la zona, hi ha opcions interessants com la Casa Rural l’Abadia de la Vilella Alta -antiga abadia reformada-, l’Hostal Sport de Falset -hotel amb encant i molta història- o l’Hotel Balcó del Priorat de la Morera de Montsant -caliu i tranquil·litat tot gaudint de la natura.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...
Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...
La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...
A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...
Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...
Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...
L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h