Carregant web FCAC

Gaudeix del Priorat a la tardor

14/12/2023
Paisatge del Priorat
Paisatge del Priorat © FCAC

El Priorat és una terra meravellosa i plena de cultura, vi, gastronomia. Ideal per descobrir nous racons i, per descomptat, per fer-hi enoturisme a la tardor, quan la verema ja s’acaba i la vinya es transforma tenyint de colors les fulles dels ceps.

Passejar pel Parc Natural de la Serra de Montsant, el Toll de l’Ou, el Congost de Fraguerau o el Pont Medieval de Cavaloca són algunes de les propostes per aquesta època de l’any. Més enllà, la ruta “Les vinyes de la Mare de Déu” és una còmoda passejada de 7 km entre la Vilella Alta i Gratallops  que resulta ideal per fer amb mainada i regala horitzons generosos i una intensa sensació de pau.

Després d’un bona caminada, les propostes de dinar inclouen el Restaurant de la Morera que ofereix cuina tradicional als peus del Montsant, el Celler de Gratallops ubicat a una casa del segle XVIII i Mas Trucafort que, envoltat d’oliveres i nogueres, està especialitzat en menjar a la brasa.

A qualsevol d’aquests restaurants hi podreu trobar una carta de vins amb interessants referències a vins dels cellers cooperatius de la zona, com la Vinícola del Priorat.

Els vins embotellats de la cooperativa Vinícola del Priorat va ser pioners a aquesta comarca. A dia d’avui, a l’agrobotiga de Gratallops s’hi poden tastar els seus vins de la DOQ Priorat  i olis verge extra de qualitat.

Situada al cor de la comarca, la Vinícola del Priorat és l’hereva de les cooperatives dels pobles de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa. Actualment, el projecte suma 140 famílies que treballen amb professionalitat per elaborar vins de qualitat amb raïm de vinyes velles conreades a sòls de pissarra amb desnivells del 30%.

Des d’enoturisme de la cooperativa et proposen 3 activitats:

  • Descobreix Vinícola del Priorat. Visita a Gratallops, passeig per les vinyes, recorregut al celler i tast de vins.
  • Vinícola del Priorat Prèmium. Visita a Gratallops i la Vilella Baixa, on es fa la criança de vins a l’antiga cooperativa, amb tast de vins.
  • Tasta Vinícola del Priorat. Tast de qualsevol vi de l’agrobotiga de Gratallops, sense reserva prèvia.

MÉS INFORMACIÓ

CONTACTE 678 987 796 | enoturisme@vinicoladelpriorat.com
En cas de voler fer nit a la zona, hi ha opcions interessants com la Casa Rural l’Abadia de la Vilella Alta -antiga abadia reformada-, l’Hostal Sport de Falset -hotel amb encant i molta història- o l’Hotel Balcó del Priorat de la Morera de Montsant -caliu i tranquil·litat tot gaudint de la natura.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
11.06.2025

Compareixença al Parlament per la simplificació administrativa

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va comparèixer, el 18 de març, al Parlament de Catalunya i per reclamar urgència en la...

11.06.2025

El jovent de les cooperatives agràries

06/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya reafirma el compromís amb el present i el futur del cooperativisme agrari català apostant per...

11.06.2025

Recursos cabdals per al sector agrari

06/2025

Una producció eficient, segura i sostenible necessita productes fitosanitaris contra plagues i malalties, fertilitzants, carburants i assegurances...

11.06.2025

SCRAP per a envasos

06/2025

La nova normativa de Responsabilitat Ampliada del Productor (RAP) per a envasos industrials i comercials té l’objectiu que els productors...

11.06.2025

Millorar la competitivitat del vi

06/2025

A final de març, la Comissió Europea va presentar l’esborrany de modificació de tres reglaments del sector vitivinícola per reforçar la...

11.06.2025

"La col·laboració amb la FCAC és una aposta estratègica i de futur per a Caprabo"

06/2025

Nascut a Sant Sebastià al 1972, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat del País Basc i té un Postgrau en...

10.06.2025

Cooperatives agroalimentàries i sostenibilitat amb persones

06/2025

Un miler de cooperativistes de tot l’Estat han participat al IX Congrés de Cooperatives Agroalimentàries. El lema ‘Sostenibilitat amb...

10.06.2025

La cultura de l'oli d'oliva a la Granadella

06/2025

L'oli d'oliva és un fil de connexió sobre el qual s'ha teixit un món agrícola, gastronòmic, turístic, comercial i social. Per això, ja fa...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya