Els Premis Vinari d’Enoturisme han distingit, un any més, un grapat d’iniciatives que impulsen els cellers catalans de punta a punta del país. N’hi ha per a tots els gustos i públics, per gaudir-ne sol, amb amics o en família. Activitats que permeten aprendre d’història, gaudir de la música, o descansar en un entorn rural.
El Celler Cooperatiu de Batea ha estat guardonat als Premis Vinari per la Visita Gourmet Plus, en col·laboració amb el restaurant Miravall
El Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica ha estat per a la Visita Gourmet Plus. Es tracta d’una col·laboració entre un celler, la Cooperativa de Batea, i un restaurant del mateix municipi, el Miravall, que permet excel·lir en una aposta pel producte de proximitat.
A partir d'una proposta aparentment senzilla, es combinen vins de territori amb productes locals de qualitat.
L’experiència enogastròmica inclou una visita guiada al celler acompanyada d’un bon vermut que fa d’entrant a un dinar, maridat amb vins de la cooperativa, al Restaurant Miravall. Es tracta d’un establiment familiar amb cuina local de mercat i de temporada, que fusiona tradició i avantguarda.
El Celler de Batea també ofereix altres opcions d’enoturisme, des de visitar els primers trulls subterranis de ciment construïts als anys seixanta pels socis fundadors a passejar entre dipòsits d’acer inoxidable d’última generació. L'enoturista també pot gaudir del moment degustant un pastisset acompanyat per una garnatxa dolça. Aquestes activitats i moltes més, conformen un recorregut del passat al present en un entorn de vinyes a la Terra Alta.
Per gaudir de l’experiència, cal reservar mitjançat un correu electrònic a enoturisme@cellerbatea.com o directament a la web cellerbatea.com
D’altra banda, el Celler Empordàlia de Pau, a l’Alt Empordà, ha estat guardonat als Premis Vinari d’Enoturisme per impulsar la millor activitat enoturística solidària: Vi Vi Vi, en favor de l’Hospital Sant Joan de Déu. Mentre la sommelier Clara Antúnez explica històries a l’entorn del vi, un violí i un violoncel viatgen per la història de la música. Una dansa de vins i sons que toca l’ànima. Genuí, vibrant, gustós!
A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...
Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...
El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...
La campanya de cítrics a les Terres de l'Ebre ha estat marcada per una suma d’adversitats climàtiques que han afectat significativament la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha participat a la Taula Agrària en què s’ha concretat un nou paquet de mesures per fer...
Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va començar la trajectòria laboral al Bages i, de 2004 i a 2007, quan va tenir...
Les cooperatives agràries són entitats estratègiques per al desenvolupament econòmic i social del sector primari. La seva competitivitat i...
Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h