Carregant web FCAC

Les varietats de Taronger i Romaní de Mel Muria han estat guardonades amb el 1r i 2n Premi, respectivament, de la Fira d’Olis i Mels celebrada aquest cap de setmana a El Perelló (Tarragona)

Diferents varietats de Mel Muria, presents a EcoSalud Barcelona i Firabril 2019

16/04/2019
Mel Múria
Mel Múria © Mel Múria

Les mels de la gamma ecològica de Muria Bio han destacat a la 28a edició d’EcoSalud, el Saló de la Salut i els Productes Naturals, un punt de trobada per a tots els professionals dels productes naturals, com Mel Muria, i per a totes aquelles persones interessades en la cura natural de la salut i els estils de vida saludables.

Els productes de Muria Bio a EcoSalud, exposats sota el paraigües de la distribuïdora Natur Diet Muria, han tingut molt bona acollida i han estat un èxit absolut. A l’estand de Muria Bio les bresques naturals han estat el producte estrella i han generat molt d’interès, ja que dins del sector ecològic, es valora molt una manipulació mínima del producte. En aquest cas, tal com surt de l’arna, la mel es col·loca a les caixes sense necessitat de ser tallada i mantenint totes les propietats de la natura.

Dins dels actes del Saló, el dissabte dia 13, Rafel Muria, apicultor i gerent de SAT Ltda. Apícola El Perelló, va oferir la ponència “Què passa amb la mel espanyola?”. La xerrada va tenir un gran èxit i el públic que va omplir la sala Corner de Vida Saludable va sortir molt satisfeta amb la informació proporcionada. Rafel Muria va remarcar la necessitat d’adquirir mels nacionals, tant als consumidors finals com al públic professional d’herboristeries i dietètiques.

Aquest cap de setmana Mel Muria també ha estat present a Firabril, la Fira de l’Oli i de la Mel d’El Perelló (Tarragona).

En aquesta 34 ª edició, la gastronomia ha tornat a ser un dels punts forts. Rafel Muria fill, el Xef de la Mel, va inaugurar la Fira parlant sobre com aquest producte natural, tan important per a la família Muria, inspira la seva cuina.

A la Fira no ha faltat la venda de mel, el mític concurs del “Pes amb Mel” entre els assistents i el 34è Concurs de la Mel, en el que les mels de Taronger i de Romaní de Mel Muria han estat guardonades amb el 1r i 2n premi, respectivament.

Rafel Muria Jr. va clausurar la Fira amb la preparació de diferents combinacions gastronòmiques sota el títol “La creativitat i la mel”. El jove xef, va emplatar vuit plats amb mel i va oferir una degustació del seu particular “Rusc amb Mel” entre tots els assistents.

Sobre Muria: la família Muria, apicultors des de 1810, va llançar la seva marca Muria BIO el 2016 i ja s’ha posicionat com una de les marques líders del sector, tant a nivell nacional com internacional.

La qualitat de les seves mels ecològiques està avalada pels nombrosos guardons rebuts el darrer any com el Reconeixement CoopCat per la seva contribució a la societat, el cooperativisme i el saber fer, traslladant els principis i valors cooperatius a la vida diària; Premi a la Internacionalització (Premis Cambra de Tortosa); 2a Millor Mel del IX Congrés Nacional d'Apicultura; Premi 31a edició Premis PIMEC a l'empresa més competitiva de Catalunya; Premi Internacional Great Taste; III Concurs Nacional de Mels (Associació Espanyola d'Apicultors) o el 33è Concurs de la Mel Firabril del Perelló (Tarragona); 2 medalles d’or i 1 de plata Premi Biolmiel 2018 (Itàlia) i 2a i 3a classificació categoria Mels Clares Premi I Concurso Hispano-Luso de Mieles Ecológicas (Lleó).

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya