Comunicats de premsa

Mel Muria inaugura les reformes de la botiga, nova màquina de vending de mel, l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i un mural sobre apicultura

15/03/2018

La seu de l’empresa Mel Muria va acollir ahir al vespre l’acte d’inauguració de les reformes de la botiga, d’una nova màquina de vending de mel, de l’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles” i del nou mural sobre apicultura ubicat a l’aula didàctica.

L’encarregat de presidir aquesta inauguració va ser el Sr. Antonio Gómez Pajuelo, un referent mundial al món de l’apicultura i que també és el comissari de l’exposició sobre els fumadors.

A l’acte d’inauguració també hi van assistir l’alcalde del Perelló, Ferran Cid, així com diversos regidors del consistori perellonenc, altres representants institucionals i treballadors de Mel Muria.

Rafel Muria, president de Mel Muria, va destacar que “totes les millores que posem en marxa avui –la reforma de la botiga i l’aula apícola, la màquina de vending de mel i l’exposició- són una mostra més del nostre afany d’innovació, superació i creixement de l’empresa”. Muria va fer referència i agraïr “el treball incansable de tot l’equip Muria que fa possible el dinamisme de l’empresa”.

Per la seva part, Antonio Gómez Pajuelo va explicar l’exposició, destacant “el recorregut històric i visual que aporta amb les mostres dels diferents fumadors utilitzats pels apicultors al llarg dels temps”. Segons Gomez Pajuelo, “l’exposició ajuda a entendre perquè aquesta eina és fonamental pel treball amb les abelles”.

Al final de l’acte d’inauguració, el xef d’artMuria, Rafel Muria Franch, va fer un show cooking sobre cuina i mel. L’acte també va comptar amb l’actuació musical de la cantant perellonenca Andrea Martí i el pianista Miquel Esquinas, i també va servir per donar a conèixer la imatge de ‘La Paquita’, una nova gamma de mels que aviat arribarà als mercats, i que és un homenatge de l’empresa Mel Muria a qui durant molts anys ha estat aportant el seu talent i dedicació per l’apicultura.

Reforma de la botiga i nova màquina de vending de mel

Les reformes realitzades a la botiga de Mel Muria han consistit bàsicament en la seva adequació i modernització, posant a l’abast dels clients tot el ventall de productes relacionats amb la mel que elabora Mel Muria.

En aquest sentit, una de les novetats de la botiga és la nova màquina de vending que permet que, per primera vegada a El Perelló, poble de la mel, es pugui comprar mel i derivats les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Nou mural per l’aula apícola

L’aula apícola és un espai de Muria Centre d’Interpretació Apícola on, al llarg de l’any, nombrosos alumnes d’arreu del país desenvolupen diferents tallers relacionats amb el món de la mel.

El nou mural, anomenat “La primavera i l’apicultura”, és obra Miguel Bustos (La Sénia, 1984) dissenyador gràfic de formació i il·lustrador. Ha publicat, entre altres, “El Senyor Romaní” (EDT, 2013), "Catalunya Triomfant" (Roca editorial, 2016), "Mogollón" (Mosquito Books, 2017). Treballa al taller de gravat i serigrafia de l'escola Eina (Barcelona).

Segons Bustos, “aquest mural mostra una escena del món de l’apicultura: apicultors treballant en un entorn natural, amb una imatge divertida i atractiva als ulls dels xiquets i xiquetes”.

Exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”

La humanitat va aprendre molt aviat a treballar amb fum les abelles. Els caçadors de mel de la prehistòria usaven el fum per treure la mel dels eixams silvestres.

Quan va aparèixer l'apicultura, l'art de posar a les abelles en un rusc i manejar-les, el fumador va ser l'eina que van utilitzar els apicultors per ajudar-se a amansir les abelles.

Les abelles són animals de climes temperat, que han evolucionat juntament amb els seus hàbitats, els boscos, i han après a defensar-se dels seus perills, entre altres, els incendis forestals. Quan les abelles detecten olor a fum, el seu instint de supervivència porta a moltes de la colònia a succionar tota la mel que poden transportar, per salvar aquestes reserves amb què sobreviure quan s'apagui l'incendi. Aquestes abelles plenes de mel perden gran part de la seva agressivitat, ja que passen a ser part de les reserves de la colònia. En aquest context apareixen els fumadors, que han tingut diferents formats al llarg de la història de l’apicultura.

L’exposició “El fumador, eina de maneig de les abelles”, ubicada a Muria Centre d’Interpretació Apícola, recull diferents mostres de fumadors i la seva utilització durant la història de l’apicultura. Així es poden contemplar des de fumadors de fang, de ferro, de cinc... a altres que, amb les noves aportacions tècniques, incorporen un ventilador que funciona amb piles.

L’exposició també mostra, en format vídeo, l’ús dels fumadors que fan els apicultors actualment.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals
Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals 19/09/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià han presentat, aquesta setmana, una bateria...
Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x