Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb vulnerabilitat. Es tracta d’una iniciativa que uneix tradició gastronòmica, innovació, qualitat i inclusió social.
Els orígens es remunten a un obrador familiar rural de més d’un segle d’història i tradició en l'elaboració d'embotits al poble de La Llacuna (Anoia), que veu compromesa la continuïtat del negoci perquè l'hereu té discapacitat intel·lectual. La família confia el seu llegat a Mas Albornà, que garanteix la continuïtat i el futur del seu fill alhora que es genera ocupació per a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.
És així com neix Mallart, la primera xarcuteria social de Catalunya que trenca barreres amb una proposta alimentària innovadora.
Tradició i innovació
Mallart, que elabora artesanalment botifarres (i també patés, fuets o bulls, entre d’altres), té 4 línies de producte: frescos, cuits, curats i gastropatés Singulars. Tots ells s’elaboren a mà, amb tripes naturals i prioritzant la no utilització d’additius.
Junt amb l’essència tradicional, Mallart aposta per la recerca i, en col·laboració amb la Fundació Alícia i l’IRTA, ha impulsat nous productes que posen en valor matèries primeres i receptes de proximitat.
Productes amb valor afegit
Els embotits Mallart no només compleixen els estàndards més exigents, sinó que també contribueixen a la inclusió social. Aquest innovador model de negoci demostra que és possible combinar la qualitat gastronòmica amb la responsabilitat social, creant un impacte positiu tant en el sector agroalimentari com en la societat i en l’entorn rural.
Amb iniciatives com aquesta, que ha estat reconeguda amb diversos premis, es reforça el paper de les empreses amb propòsit i es construeix un futur més inclusiu i sostenible per a tothom.
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h