Carregant web FCAC

ENS INSPIRA

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

14/03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb vulnerabilitat. Es tracta d’una iniciativa que uneix tradició gastronòmica, innovació, qualitat i inclusió social.

Els orígens es remunten a un obrador familiar rural de més d’un segle d’història i tradició en l'elaboració d'embotits al poble de La Llacuna (Anoia), que veu compromesa la continuïtat del negoci perquè l'hereu té discapacitat intel·lectual. La família confia el seu llegat a Mas Albornà, que garanteix la continuïtat i el futur del seu fill alhora que es genera ocupació per a persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió.

És així com neix Mallart, la primera xarcuteria social de Catalunya que trenca barreres amb una proposta alimentària innovadora.

Tradició i innovació

Mallart, que elabora artesanalment botifarres (i també patés, fuets o bulls, entre d’altres), té 4 línies de producte: frescos, cuits, curats i gastropatés Singulars. Tots ells s’elaboren a mà, amb tripes naturals i prioritzant la no utilització d’additius.

Junt amb l’essència tradicional, Mallart aposta per la recerca i, en col·laboració amb la Fundació Alícia i l’IRTA, ha impulsat nous productes que posen en valor matèries primeres i receptes  de proximitat.

Productes amb valor afegit

Els embotits Mallart no només compleixen els estàndards més exigents, sinó que també contribueixen a la inclusió social. Aquest innovador model de negoci demostra que és possible combinar la qualitat gastronòmica amb la responsabilitat social, creant un impacte positiu tant en el sector agroalimentari com en la societat i en l’entorn rural.

Amb iniciatives com aquesta, que ha estat reconeguda amb diversos premis, es reforça el paper de les empreses amb propòsit i es construeix un futur més inclusiu i sostenible per a tothom.

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya