Carregant web FCAC

La FCAC participa en el I Workshop de recerca en nutrició i seguretat alimentària de la UB

17/11/2015

L’objectiu d’aquesta jornada, amb una assistència d’uns 80 participants, ha estat afavorir i promoure la interacció i la col·laboració entre tots els agents del sector, principalment investigadors, empreses i entitats publiques, des de diversos vessants, per tal d'impulsar accions de valorització, innovació i promoció que puguin contribuir a assolir els principals reptes del sector de l’oli d’oliva a Catalunya.

Per això, de la mà d’experts de diferents centres de recerca, juntament amb divulgadors i representants de l’administració pública, s’han presentat els resultats recents i les tendències actuals al voltant de la investigació en el món de l’oli. S’han tractat els àmbits de la qualitat, l’autenticitat, la prevenció del frau, l’avaluació de la qualitat sensorial de l’oli d’oliva, els seus efectes en la salut i el seu paper en relació amb la cultura i la gastronomia.

Els assistents hem tingut l’oportunitat de compartir inquietuds i d’intercanviar diferents experiències al voltant de l’oli d’oliva. En aquest context, el Workshop suposa un tret de sortida perquè els agents implicats treballin de manera conjunta amb l’objectiu de millorar-ne la competitivitat. Aquestes sinergies seran clau per complementar, potenciar i desenvolupar futurs projectes d’R+D+i que abordin els reptes plantejats pel sector de l’oli d’oliva.

Altres notícies
26.04.2024

La FCAC s'adhereix a "El Sentido de la Carne", un projecte pioner de col·laboració per posar en valor el plaer de consumir carn

26/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...

25.04.2024

La FCAC aposta per cooperar front els desafiaments de les cooperatives agropecuàries

25/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...

25.04.2024

La FCAC denuncia la situació crítica dels productors de cereals i farratges, que encara no han rebut cap ingrés

25/04/2024

Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...

24.04.2024

Els socis de les cooperatives inicien la campanya d'arròs

24/04/2024

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...

24.04.2024

La FCAC coopera per ampliar l'impacte d'Hispack 2024

24/04/2024

Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...

18.04.2024

XX Jornada de boví de carn a la Cooperativa d'Ivars

18/04/2024

La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...

18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

18.04.2024

La campanya ‘Buenas Hasta el Hueso’ creix amb el sabor i el caràcter saludable de les seves fruites com a protagonistes

18/04/2024

La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya