S’han analitzat els efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva verge extra en la lluita contra el càncer
La Interprofessional de l’Oli d’Oliva ha organitzat avui a Barcelona la darrera sessió del cicle “Diálogos Saludables” que pretén donar a conèixer als professionals de la salut, als mitjans de comunicació i també als consumidors, els beneficis del consum de l’oli d’oliva verge extra.
En aquesta jornada, de la mà del Dr. Eduard Escrich, el Dr. Pere Gascón i la Dra. Marina Pollán, principals investigadors en aquesta matèria, s’han exposat els darrers avenços científics que demostren els efectes beneficiosos del consum d’oli d’oliva verge extra en la prevenció del càncer de mama.
Segons el Dr. Escrich, el consum d’oli d’oliva de qualitat, amb una quantitat moderada al dia (dosi recomanable de 50 ml diaris) i al llarg de tota la vida, pot arribar a frenar la proliferació de cèl·lules tumorals. Per la seva part, el Dr. Gascón afirma que la investigació, la prevenció, l’educació i les polítiques de salut públiques són també bàsiques en la lluita contra aquesta malaltia.
En resum, l’oli d’oliva no es pot considerar un fàrmac però, tot i que el càncer és una malaltia genètica, una bona dieta lligada a uns hàbits saludables pot arribar a influir molt positivament fins al punt de prevenir una tercera part dels casos d’aquesta malaltia en concret i d’altres malalties cròniques lligades a l’envelliment.
Més informació:
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s'uneix a “El Sentido de la Carne”, una iniciativa pionera de col·laboració de la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha organitzat una sessió de treball per analitzar les eines clau per fer front als...
Quan es compleix un any dels tancament del Canal d’Urgell per primera vegada en 161 anys d’història, la Federació de Cooperatives Agràries de...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que demà s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del...
Hispack és el punt de trobada més rellevant de l'ecosistema de l'embalatge al sud d'Europa. Durant quatre dies, del 7 al 10 de maig al...
La XX Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d'Ivars va reunir ahir a prop de dos centenars de productors i tècnics del sector. El...
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
La família de ‘Buenas Hasta el Hueso’ torna. Una campanya que aquest 2024 suma nous integrants, de la mà de dos marcats protagonistes: el sabor...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h