Carregant web FCAC

L'Agrícola de Valls presenta el vi negre ‘4 calçots’, el primer de la seva nova gamma de vins amb motius vallencs

En les properes setmanes començarà la comercialització el blanc "Kesse" i el negre criança "La Pera. El Bandoler", tots ells de la DO Tarragona

24/01/2018

La Cooperativa Agrícola de Valls acaba de treure al mercat el seu nou vi, "4 Calçots" (DO Tarragona) que es presenta coincidint amb la Gran Festa de la Calçotada que tindrà lloc aquest cap de setmana a capital de l'Alt Camp. Aquest nou vi negre jove elaborat amb ull de llebre es pot aconseguir a l'agrobotiga de la cooperativa i també a l'estand que tindrà durant Gran Festa de la Calçotada. L'ull de llebre, per la seva frescor característica, es considera idònia per acompanyar els calçots i la seva salsa. Es tracta del primer vi de la nova gamma que es comercialitzarà en els propers mesos i que es completarà amb el vi blanc "Kesse" elaborat amb les varietats macabeu i moscatell i el negre criança "La Pera. El Bandoler".

La voluntat de l'Agrícola de Valls, amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, és treure al mercat tres marques de vins que es relacionin directament amb la ciutat i que puguin casar perfectament amb la gastronomia típica de la zona. El primer dels vins és obvi, ja que fa referència al producte originari de Valls i més conegut arreu del món com són els calçots. L'altre vi reivindica i recupera la figura del bandoler local Joan Serra, conegut popularment com "La Pera" gràcies en part a la cançó que ja fa dècades va cantar Lluís Llach. I el tercer vi, que serà el vi de criança, porta per nom "Kesse", el nom més important de la tribu dels Cossetans i que els historiadors situen a la zona del Vilar de Valls.

Els tres vins emprats sota el paraigües de la DO Tarragona estan elaborats per la cooperativa de Vila-rodona, que tradicional ha elaborat els vins comercialitzats per l'Agrícola de Valls, com són les marques "Pont de Goi" i "Xat de Benaiges". La tradició vitivinícola de Valls és molt important, tot i que ja fa 25 anys que la cooperativa va deixar d'elaborar directament els seus vins en tancar el celler. Amb tot, els mig centenar de viticultors de Valls continuen produint prop d'1,5 milions de quilos de raïm que acaben elaborant-se a les instal·lacions de la cooperativa de Vila-rodona.

La voluntat de la cooperativa Agrícola de Valls és incrementar les vendes de vins amb la seva pròpia marca i per aquest motiu s'ha buscat un disseny més modern i atrevit. L'objectiu és que la nova gamma de vins arribi al sector de la restauració a nivell comarcal a través de distribució i, fins i tot, a l'àrea de Barcelona.

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya