Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Vilaplana han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és seguir fidel a la seva responsabilitat social amb l’entorn garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp. Aquesta fusió se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, amb la cooperativa de Castellvell del Camp.
La fusió amb la Cooperativa Agrícola de Vilaplana permetrà consolidar la construcció del nou molí, pioner en sostenibilitat, i mantenir l’activitat agrària i la prestació de serveis a municipis veïns
Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, garantim l’activitat agrícola i evitem l’abandonament del territori rural. La fusió també ens ajudarà a consolidar la construcció del nou molí alhora que permetrà mantenir oberts el magatzem de subministraments i la secció de crèdit de Vilaplana, que donaran servei als socis i sòcies d’aquest municipi i als de l’Aleixar”.
Coselva desenvoluparà les funcions d’elaboració i comercialització del producte dels socis, mentre les instal·lacions de Vilaplana es mantindran operatives per a la recepció dels fruits dels socis.
Recentment, la cooperativa del Baix Camp ha estat l’empresa catalana distingida amb el primer premi a la innovació tecnològica (Premis PITA) arran de la construcció del nou molí, que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit i permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.
El molí també facilita un millor rendiment de les olives i millores ambientals, com la major eficiència de kilowatts per litre d’oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l’energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli.
Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Cooperativa Apícola Tarragonina i SAT LTDA Apícola El Perelló es reuniran el...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) confirma que la DANA deixaria pèrdues del 40% a la collita de cítrics de les comarques...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la verema actual serà recordada com la més curta del segle i es preveu que...
Santiago de Compostel·la ha estat la seu de la jornada Descarbonització en el sector lacti en el marc del projecte Visionary de la qual la...
Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya ha creat, conjuntament amb les diferents federacions de cooperatives, una marca que vol remarcar el sabor...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’ha reunit amb el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que la DANA podria deixar pèrdues del 40% i el 30%, respectivament, a les...
Davant els efectes devastadors de la DANA, les cooperatives agràries catalanes s’han mobilitzat per ajudar les víctimes de les inundacions...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h