Les assemblees de socis de Coselva (la Selva del Camp) i de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Vilaplana han aprovat la fusió entre les dues cooperatives. L’objectiu de la cooperativa resultant de la fusió, que mantindrà el nom de COSELVA, és seguir fidel a la seva responsabilitat social amb l’entorn garantint la continuïtat de l’activitat agrària cooperativitzada i la prestació de serveis a petits municipis de la comarca del Baix Camp. Aquesta fusió se suma a la que es va dur a terme, ara fa dos anys, amb la cooperativa de Castellvell del Camp.
La fusió amb la Cooperativa Agrícola de Vilaplana permetrà consolidar la construcció del nou molí, pioner en sostenibilitat, i mantenir l’activitat agrària i la prestació de serveis a municipis veïns
Pere Ferré, gerent de Coselva, explica que, amb la fusió, “enfortim el sector cooperatiu, garantim l’activitat agrícola i evitem l’abandonament del territori rural. La fusió també ens ajudarà a consolidar la construcció del nou molí alhora que permetrà mantenir oberts el magatzem de subministraments i la secció de crèdit de Vilaplana, que donaran servei als socis i sòcies d’aquest municipi i als de l’Aleixar”.
Coselva desenvoluparà les funcions d’elaboració i comercialització del producte dels socis, mentre les instal·lacions de Vilaplana es mantindran operatives per a la recepció dels fruits dels socis.
Recentment, la cooperativa del Baix Camp ha estat l’empresa catalana distingida amb el primer premi a la innovació tecnològica (Premis PITA) arran de la construcció del nou molí, que integra un sistema pioner d’extracció d’oli al buit i permet una millor conservació dels polifenols i altres compostos aromàtics del seu oli d’oliva verge extra “Antara”.
El molí també facilita un millor rendiment de les olives i millores ambientals, com la major eficiència de kilowatts per litre d’oli extret i la reducció de la demanda energètica. Altres innovacions en matèria de sostenibilitat són la coberta vegetal amb plaques solars, que proporcionen gran part de l’energia emprada, i una caldera calefactant alimentada amb el pinyol sobrant de la moltura de l’oli.
Coselva agrupa uns 2.300 socis que sumen una producció anual de 2 milions de quilos d’olives, 3 milions de quilos d’avellana i 500 tones d’ametlla.
Les mels de millor qualitat produïdes a Catalunya han estat reconegudes avui, coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’abella, amb els...
Les cooperatives agràries han participat en la jornada intercomarcal de camp sobre cultius herbacis d’hivern organitzada per l’IRTA, amb la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), juntament amb altres entitats representatives del sector, s'ha reunit amb la directora...
Cellers Domenys commemora els 25 anys de la inauguració de la seva seu central a Sant Jaume dels Domenys, un equipament que ha esdevingut clau per...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), juntament amb altres organitzacions, es reuneix avui, dimarts 13 de maig, amb la...
Amb l'objectiu de continuar garantint un model de certificació ecològica pública basada en el dret públic, el control democràtic i la...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) informa que avui s’inicia la campanya d’arròs amb la inundació dels camps del marge...
La cooperativa Covides ha acollit una nova sessió pràctica sobre el calibratge d’equips d’aplicació de productes fitosanitaris, aquesta vegada...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h