Mel Muria, empresa del Perelló (Tarragona) que des de fa sis generacions es dedica al món de l’apicultura, patrocina aquest dissabte el visionat del documental "Mucho más que miel", del cineasta suïs Markus Imhoof.
La pel·lícula, estrenada aquesta semana a l’Estat espanyol, recorrerà els cinc continents i ens endinsa en el fràgil i fascinant món de les abelles. I és que l'ombra de l'extinció plana sobre aquests insectes pol·linitzadors; si ells existeixen, nosaltres existim, i la seva desaparició suposaria la major crisi ecològica i alimentària mai viscuda en el nostre planeta.
A través de belles imatges, podem contemplar el complex i exòtic microcosmos que tanquen els ruscs, conèixer l'alarmant procés de desaparició de la seva població causat per l'ús d'agrotòxics o altres actes abusius d'efectes letals i explorar les diferents pràctiques apícoles existents avui dia.
El documental ha rebut una excel·lent crítica per part del món cultural a nivell mundial:
“Markus Imhoof ha realitzat un immens documental que sorprèn per les seves imatges i inquieta pel seu contingut”, Carlos Loureda (Cinema Invisible).
“El màgic art d'aquesta bonica pel·lícula ens convida a prendre consciència de la cura de les abelles i a encomiar les coses irreemplaçables que fan per nosaltres” Farran Smith Nehme (New York Post).
Després del documental, els assistents podrán participar al col·loqui dirigit per Rafel Muria, president de Mel Muria.
L’event s’emmarca dins dels actes de la fira de la mel i de l’oli, Firabril, que se celebra en aquest municipi de les Terres de l’Ebre aquest cap de semana i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Perelló.
Més informació
Singular Press | info@singularpress.com | Tel. 937 117 339 / 644 162 218
DIA: dissabte, 18 d’abril
LLOC: Cinema Auditori Victòria (C. Nava, 49 - El Perelló)
HORA: 17.30h
PREU: entrada gratuïta
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h