La Cooperativa Safrà les Garrigues organitza la 4a Festa de la Rosa del Safrà el pròxim dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues. Aquesta celebració coincideix amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos, front els 4,5 quilos de la campanya passada.
Aquest salt productiu s’explica perquè enguany s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat. A més, junt amb l’interès de bona part dels socis d’augmentar la superfície de plantació, un total de 24 socis nous han entrat a la cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya.
En paral·lel, la Cooperativa Safrà les Garrigues ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per innovar tot introduint safrà en els productes del forn, i en la festa de dissabte, es presentaran novetats com panellets, coca de recapte, coca tradicional i pa elaborats amb safrà.
També com a iniciativa d’aquest any, es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.
El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut, amb l’objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo.
Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones al consell rector de la cooperativa.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h