Carregant web FCAC

Dissabte 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues

4a Festa de la Rosa del Safrà

La Cooperativa Safrà les Garrigues triplica la producció en la segona collita, i se situa en més de 12 kg i una seixantena de socis

22/10/2015
Flor del safrà
Flor del safrà © Cooperativa safrà de les Garrigues

La Cooperativa Safrà les Garrigues organitza la 4a Festa de la Rosa del Safrà el pròxim dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues. Aquesta celebració coincideix amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos, front els 4,5 quilos de la campanya passada.

Aquest salt productiu s’explica perquè enguany s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat. A més, junt amb l’interès de bona part dels socis d’augmentar la superfície de plantació, un total de 24 socis nous han entrat a la cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya.

En paral·lel, la Cooperativa Safrà les Garrigues ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per innovar tot introduint safrà en els productes del forn, i en la festa de dissabte, es presentaran novetats com panellets, coca de recapte, coca tradicional i pa elaborats amb safrà.

També com a iniciativa d’aquest any, es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.

El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut, amb l’objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo.

Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones al consell rector de la cooperativa.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya