La Cooperativa Safrà les Garrigues organitza la 4a Festa de la Rosa del Safrà el pròxim dissabte, 24 d’octubre, a Cervià de les Garrigues. Aquesta celebració coincideix amb la segona collita, que preveu triplicar la producció i superar els 12 quilos, front els 4,5 quilos de la campanya passada.
Aquest salt productiu s’explica perquè enguany s’han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l’any passat- i les plantacions ja han entrat en plena productivitat. A més, junt amb l’interès de bona part dels socis d’augmentar la superfície de plantació, un total de 24 socis nous han entrat a la cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya.
En paral·lel, la Cooperativa Safrà les Garrigues ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per innovar tot introduint safrà en els productes del forn, i en la festa de dissabte, es presentaran novetats com panellets, coca de recapte, coca tradicional i pa elaborats amb safrà.
També com a iniciativa d’aquest any, es farà una fira itinerant pels pobles d’on són els productors amb l’objectiu de donar a conèixer aquest producte amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.
El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d’haver gairebé desaparegut, amb l’objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo.
Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l’ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones al consell rector de la cooperativa.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h