La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls protagonitza, aquest dissabte, un agermanament amb la IGP Botillo del Bierzo. L’acte tindrà lloc a Lleó i té com a finalitat promoure el coneixement i el consum d’aquest producte tan característic també a fora de Catalunya.
El promotor de la iniciativa és Xavier Cuadras, català establert a Lleó on, des de fa alguns anys, organitza calçotades i que recentment ha apostat per substituir la carn a la brasa que acompanya el calçot per “Botillo”, tradicional “cocido” de la zona lleonesa del Bierzo.
A Catalunya, hi ha 3 cooperatives comercialitzadores dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls: Cooperativa Agrícola de Valls, Cooperativa de Cambrils i Cooperativa Agrícola d’Alcover.
Reconeguts per la IGP, es produeixen uns 13 milions d’unitats de calçots anuals, que representen sobre un 15% del consum de calçot a Catalunya.
Els objectius de la IGP passen per promoure el calçot de qualitat al temps que es duen a terme iniciatives de recerca per a una millor selecció del manat, buscant una major uniformitat dels calçots i uns nivells mínims de gruix i de llargada.
Més informació
“Calçotada Berciana” - Agermanament IGP Calçot de Valls i Botillo del Bierzo
Dissabte 14 de gener, a les 13h
Restaurant “El Reguero Moro” (Lleó)
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h