Carregant web FCAC

“Calçotada Berciana”, dissabte 14 de gener a Lleó

Agermanament gastronòmic de la IGP Calçot de Valls amb la IGP Botillo del Bierzo

Les cooperatives agràries comercialitzadores de calçot dins la Indicació Geogràfica Protegida són Valls, Cambrils i Alcover

11/01/2017

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls protagonitza, aquest dissabte, un agermanament amb la IGP Botillo del Bierzo. L’acte tindrà lloc a Lleó i té com a finalitat promoure el coneixement i el consum d’aquest producte tan característic també a fora de Catalunya.

El promotor de la iniciativa és Xavier Cuadras, català establert a Lleó on, des de fa alguns anys, organitza calçotades i que recentment ha apostat per substituir la carn a la brasa que acompanya el calçot per “Botillo”, tradicional “cocido” de la zona lleonesa del Bierzo.

A Catalunya, hi ha 3 cooperatives comercialitzadores dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls: Cooperativa Agrícola de Valls, Cooperativa de Cambrils i Cooperativa Agrícola d’Alcover.

Reconeguts per la IGP, es produeixen uns 13 milions d’unitats de calçots anuals, que representen sobre un 15% del consum de calçot a Catalunya.

Els objectius de la IGP passen per promoure el calçot de qualitat al temps que es duen a terme iniciatives de recerca per a una millor selecció del manat, buscant una major uniformitat dels calçots i uns nivells mínims de gruix i de llargada.

 

Més informació

“Calçotada Berciana” - Agermanament IGP Calçot de Valls i Botillo del Bierzo
Dissabte 14 de gener, a les 13h
Restaurant “El Reguero Moro” (Lleó)

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya