La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls protagonitza, aquest dissabte, un agermanament amb la IGP Botillo del Bierzo. L’acte tindrà lloc a Lleó i té com a finalitat promoure el coneixement i el consum d’aquest producte tan característic també a fora de Catalunya.
El promotor de la iniciativa és Xavier Cuadras, català establert a Lleó on, des de fa alguns anys, organitza calçotades i que recentment ha apostat per substituir la carn a la brasa que acompanya el calçot per “Botillo”, tradicional “cocido” de la zona lleonesa del Bierzo.
A Catalunya, hi ha 3 cooperatives comercialitzadores dins la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Calçot de Valls: Cooperativa Agrícola de Valls, Cooperativa de Cambrils i Cooperativa Agrícola d’Alcover.
Reconeguts per la IGP, es produeixen uns 13 milions d’unitats de calçots anuals, que representen sobre un 15% del consum de calçot a Catalunya.
Els objectius de la IGP passen per promoure el calçot de qualitat al temps que es duen a terme iniciatives de recerca per a una millor selecció del manat, buscant una major uniformitat dels calçots i uns nivells mínims de gruix i de llargada.
Més informació
“Calçotada Berciana” - Agermanament IGP Calçot de Valls i Botillo del Bierzo
Dissabte 14 de gener, a les 13h
Restaurant “El Reguero Moro” (Lleó)
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h