Comunicats de premsa

Els productes de cooperatives agràries arriben a una facturació de 18 M€ a Caprabo

03/11/2017

Caprabo ven gairebé un miler de productes de cooperatives agràries de Catalunya

Els supermercats de Caprabo dupliquen el nombre de productes de cooperatives agràries en els seus supermercats arribant gairebé al miler respecte al 2015. Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han reforçat l’acord de col·laboració per fomentar el coneixement d’aquests productes i el seu consum en els supermercats de la companyia. Les dues entitats aposten per intensificar una línia de treball que ofereix resultats més positius amb un volum de vendes superiors als 18M€ l’any.

Per a Ramon Sarroca, President de la FCAC, “és molt rellevant la capacitat de Caprabo i els seus supermercats per treballar amb cada un dels productors de cooperatives agràries amb les seves específiques circumstàncies. Per a nosaltres, representa un aparador a gran escala dels productes de qualitat i un valor afegit que comercialitzen els nostres productors”. Avui en dia, treballen amb Caprabo més de 41 cooperatives agràries i els seus supermercats ofereixen 930 dels seus productes.

Per a Martin Gandiaga, Director General de Caprabo, “treballar amb els petits productors de cooperatives agràries constitueix una part important del pla estratègic de Caprabo, que vincula la nostra companyia amb la producció de proximitat. El treball de la FCAC, en aquest sentit, és fonamental en el desenvolupament de les nostres relacions amb les petites cooperatives, plenament integrades en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo”. “El camí recorregut en aquest àmbit ens anima a seguir treballant per reforçar la presència dels productes cooperatius en els nostres supermercats, molt ben valorats pels nostres clients”, afegeix.

Programa de Proximitat per Comarques

El compromís amb la producció de proximitat constitueix un element clau en el posicionament corporatiu estratègic de la companyia i s’emmarca, precisament, en la llibertat d’elecció. Caprabo és l’únic supermercat que compta amb un Programa de Proximitat per Comarques, que permet a la companyia dissenyar una oferta de valor en proximitat.

Les vendes de productes de proximitat a Caprabo, en conjunt, superen els 28M€ de facturació, un 15% més que en l’exercici anterior. Per al desenvolupament del seu Programa de Proximitat, Caprabo ha comptat amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, per una banda, i està treballant de manera estreta amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i la Federació Catalna de DOP-IGP, per l’altra.

Primer supermercat amb el segell oficial “Venda de Proximitat”

Caprabo va ser el 2013, el primer supermercat en incloure el segell oficial “Venda de Proximitat” per a aquells productes de procedència directa del camp. L’objectiu del segell és identificar davant del consumidor aquells productes agroalimentaris de Catalunya que, per la seva proximitat, redueixen al mínim el procés de intermediació, cosa que redunda en el cost i benefici del productor i del consumidor, afavoreix la viabilitat de les explotacions i contribueix a millorar l’economia local. Al mateix temps, el segell indica frescos, qualitat, mínima petjada ecològica, més valor afegit i major confiança.

Caprabo, primer supermercat amb totes les DOP de Catalunya

Caprabo és el primer supermercat en comptar amb els 11 productes catalans que tenen el segell oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP). Els 11 productes amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) disponibles en els supermercats Caprabo són: la DOP Arròs del Delta de l’Ebre, la DOP Avellana de Reus, la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya, la DOP Mongeta del Ganxet, la DOP Pera de Lleida, las 5 DOP d’oli: la DOP Les Garrigues, DOP Siurana, DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, DOP Oli de la Terra Alta i DOP Oli de l’Empordà.

Fires Caprabo de Productes de Proximitat

Des del 2014, Caprabo ha activat un programa de Fires de Productes de Proximitat que li permet donar a conèixer i fomentar el consum d’aquests productes a cada zona. Fins avui, ha celebrat 15 fires a 13 comarques catalanes que s’han convertit en un referent. Per aquest any Caprabo té previst celebrar una desena de Fires de Productes de Proximitat en les diferents comarques catalanes.

Caprabo

Caprabo és la companyia de supermercats de referencia a Catalunya, el seu principal mercat estratègic, on va néixer l’any 1959. És l’empresa de supermercats més antiga d’Espanya. Compta amb 325 supermercats a Catalunya i Navarra, que es caracteritzen per la seva innovació, la seva diferenciadora proposta de productes frescos, la qualitat del servei, per comptar amb la major varietat de marques per metre quadrat del mercat i per el seu radical compromís amb els productes de proximitat. Cada dia , més de 200.000 persones compren en els supermercats Caprabo. Més d’un milió de persones utilitzen de manera regular la targeta client de Caprabo. Caprabo és pionera en la venda d’alimentació per Internet a través de www.capraboacasa.com i la primera companyia en disposar d’app de compra completa. Caprabo forma part del Grup Eroski, del que suposa el 20% del negoci.

Font: Caprabo
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals
Unitat del sector agrari per modificar la proposició de llei de protecció d’oliveres monumentals 19/09/2019 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya i l’Associació de Cooperatives de l'Oli del Baix Ebre i Montsià han presentat, aquesta setmana, una bateria...
Matí de verema al cor del Priorat
Matí de verema al cor del Priorat 17/09/2019 «La verema. Tothom sap què és la verema. Sempre és notícia. Surt als diaris, i a la tele en fan reportatges vistosos. És un temps d'alegria, d'expectativa davant la nova collita, tothom...
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic
artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic 16/09/2019 La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en...
La Cooperativa Agrícola de la  Palma d’Ebre celebra el Centenari
La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra el Centenari 12/09/2019 La consellera d’Agricultura presidirà l’acte commemoratiu     La Cooperativa Agrícola de la Palma d’Ebre celebra, el pròxim dissabte 14 de setembre, el Centenari de la seva...
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig
Torna l’activitat “Viu la verema” al Celler Masroig 30/08/2019 En uns dies, Celler Masroig donarà sortida a la verema 2019 i amb ella tornaran les activitats enoturístiques relacionades amb la campanya. Com cada any, el Celler ens ofereix poder viure de...
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x