Comunicats de premsa

Els Great Taste 2019, organizats per The Guild of Fine Food, han atorgat el guardó màxim de tres estrelles a la mel de taronger amb safrà d’artMuria

artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic

16/09/2019

La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en l'edició 2019 dels londinencs Great Taste Awards, considerats els Oscars de l'alimentació. L'obtenció d'aquest màxim guardó la situa dins de la classificació dels millors productes del món "The Guild of Fine Food".

Aquesta mel de luxe, elaborada al Baix Ebre, entre flors silvestres de la zona mediterrània, per l'apicultor Rafael Muria i la seva empresa Mel Muria, ha estat destacada entre els 208 productes de tres estrelles, dels més de 12.700 presentats, procedents de més de 100 països, en la present edició d'aquests premis internacionals del sabor, que han estat lliurats aquest mes de setembre a Londres (Regne Unit).

El certamen ha premiat 119 productes espanyols (10 premis de tres estrelles, 47 de dues estrelles i 62 d'una estrella) de manera que la varietat de Taronger amb Safrà d’artMuria se situa com un dels deu millors productes d'Espanya i una de les millors mels del món.

Entre les notes emeses pel jurat, composat per més de 500 jutges que van realitzar el tast de mel, destaquen comentaris com "de color daurat i profund, amb un delicat perfum de flor de taronger. El seu sabor de mel és delicat i permet apreciar el gust distintiu de safrà" o " un color atractiu amb un conjunt encantador, partícules visibles de safrà. Una mel aromàtica i floral amb una fort toc a safrà”.

Així mateix el jurat l'ha qualificat com a ideal per a multitud d'usos i per maridar els millors plats d'alta cuina.

Segons Rafel Muria, xef d’artMuria: "La mel de taronger amb safrà no només resulta magnífica per assaborir postres amb un toc únic, també és un gran potenciador de sabor en vinagretes, ja que la combinació del gust del vinagre o llimona amb la mel , aporta uns matisos dolços i àcids amb un paladar final totalment sorprenent. Una de les combinacions amb la que més utilitzo aquesta mel, és per acabar salses o maioneses lleugeres que acompanyen peixos blancs, ja que ens permet aconseguir un gruix ideal amb un toc caramel·litzat que preserva l'autèntic sabor del safrà",  fins i tot l’anomenat 'xef de la mel’ ens ha revelat un dels seus majors secrets, "finalitzar un arròs amb un parell de cullerades de mel de taronger amb safrà, eleva a un altre nivell gastronòmic els meus plats”.

La varietat de Taronger amb Tòfona Negra d’artMuria, també ha aconseguit l'obtenció d'1 estrella. En paraules del jurat "una mel de bell color clar i amb caràcter: una feliç combinació amb la mel de taronger, equilibrada de manera ideal amb el gust de la tòfona" o "una aroma molt equilibrat de tòfona terrosa i mel brillant i afruitada. L'efecte dolç salat resulta molt interessant ".

El Great Taste, organitzat pel Guild of Fine Food, és el punt de referència internacional reconeguda per el bon menjar i beguda. Un certamen considerat com els 'Oscars' del món de la gastronomia i l’equivalent epicuri del premi Booker. El logotip del Great Taste és una garantia i permet que els consumidors confiïn en la qualitat dels aliments i begudes que disposen d'aquest distintiu.

Segons Rafel Muria, president d’artMuria: "l'experiència que em van transmetre les anteriors generacions d'apicultors de la meva família ens han permès crear aquesta excel·lència en el món de la mel i, amb el reconeixement d'aquest prestigiós Premi, no podem estar més orgullosos per l'esforç que li hem dedicat tot l'equip".

Guanyar el Great Taste és important per als productors ja que diferencia els seus productes de la norma i significa que els consumidors tenen la garantia que els productes que compren tenen un segell d'aprovació fiable basat en el bon gust i no en el màrqueting. Els guanyadors són empreses que es preocupen per la qualitat dels aliments que produeixen.
 

Sobre artMuria

La família Muria, apicultors des de 1810, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d'altíssima qualitat.

Muria ha sabut projectar de manera internacional els seus productes amb artMuria: quatre varietats de mel de luxe (romaní, taronger, alta muntanya i bosc) d'excel·lent qualitat, que tripliquen els nivells de pol·len, comercialitzades en diversos formats i amb presentacions de luxe.

Des del seu llançament el 2014, la mel de luxe artMuria ja s'exporta a més de 15 països.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

El Consell Rector de la FCAC reclama,  a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya
El Consell Rector de la FCAC reclama, a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya 14/02/2020 Les crisis de preus i l’increment de costos fan perillar la continuïtat de l’activitat agrària i de l’agroindústria cooperativa, i augmenta el risc de desertització del territori La...
Ramon Armengol reivindica la implicació  de les cooperatives amb el Green Deal  davant la Comissió Europea
Ramon Armengol reivindica la implicació de les cooperatives amb el Green Deal davant la Comissió Europea 14/02/2020 També es reclama un pla d’acció de la UE davant la caiguda de preus que estan provocant els aranzels imposats pels Estats Units Ramon Armengol, president de la Confederació General de...
La FCAC, a la concentració  “Salvem la pagesia. Defensem el món rural”
La FCAC, a la concentració “Salvem la pagesia. Defensem el món rural” 12/02/2020 El futur del camp ha de garantir, també, la viabilitat de les cooperatives agràries en tant que són empreses dels pagesos que estan arrelades al territori i generen llocs de treball al món...
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals 06/02/2020 Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell...
La FCAC confirma que les cooperatives  del Maresme i l’Empordà perdran  bona part de la pròxima collita
La FCAC confirma que les cooperatives del Maresme i l’Empordà perdran bona part de la pròxima collita 04/02/2020 S’insisteix a la consellera d’Agricultura en la necessitat de preveure una dotació pressupostària per pal·liar els danys dels últims temporals, que també van afectar més de 3.000 hectàrees...
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient 30/01/2020 La FCAC reclama als grups parlamentaris que corregeixin el pressupost del DARP per poder atendre les necessitats de competitivitat del sector i els danys provocats pels temporals La Federació de...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x