Comunicats de premsa

Els Great Taste 2019, organizats per The Guild of Fine Food, han atorgat el guardó màxim de tres estrelles a la mel de taronger amb safrà d’artMuria

artMuria obté un dels majors reconeixements d’excel·lència en el món gastronòmic

16/09/2019

La varietat de mel de Taronger amb Safrà d’artMuria, produïda per mètodes artesanals al municipi tarragoní del Perelló, ha destacat de forma excepcional obtenint les preuades 3 estrelles, en l'edició 2019 dels londinencs Great Taste Awards, considerats els Oscars de l'alimentació. L'obtenció d'aquest màxim guardó la situa dins de la classificació dels millors productes del món "The Guild of Fine Food".

Aquesta mel de luxe, elaborada al Baix Ebre, entre flors silvestres de la zona mediterrània, per l'apicultor Rafael Muria i la seva empresa Mel Muria, ha estat destacada entre els 208 productes de tres estrelles, dels més de 12.700 presentats, procedents de més de 100 països, en la present edició d'aquests premis internacionals del sabor, que han estat lliurats aquest mes de setembre a Londres (Regne Unit).

El certamen ha premiat 119 productes espanyols (10 premis de tres estrelles, 47 de dues estrelles i 62 d'una estrella) de manera que la varietat de Taronger amb Safrà d’artMuria se situa com un dels deu millors productes d'Espanya i una de les millors mels del món.

Entre les notes emeses pel jurat, composat per més de 500 jutges que van realitzar el tast de mel, destaquen comentaris com "de color daurat i profund, amb un delicat perfum de flor de taronger. El seu sabor de mel és delicat i permet apreciar el gust distintiu de safrà" o " un color atractiu amb un conjunt encantador, partícules visibles de safrà. Una mel aromàtica i floral amb una fort toc a safrà”.

Així mateix el jurat l'ha qualificat com a ideal per a multitud d'usos i per maridar els millors plats d'alta cuina.

Segons Rafel Muria, xef d’artMuria: "La mel de taronger amb safrà no només resulta magnífica per assaborir postres amb un toc únic, també és un gran potenciador de sabor en vinagretes, ja que la combinació del gust del vinagre o llimona amb la mel , aporta uns matisos dolços i àcids amb un paladar final totalment sorprenent. Una de les combinacions amb la que més utilitzo aquesta mel, és per acabar salses o maioneses lleugeres que acompanyen peixos blancs, ja que ens permet aconseguir un gruix ideal amb un toc caramel·litzat que preserva l'autèntic sabor del safrà",  fins i tot l’anomenat 'xef de la mel’ ens ha revelat un dels seus majors secrets, "finalitzar un arròs amb un parell de cullerades de mel de taronger amb safrà, eleva a un altre nivell gastronòmic els meus plats”.

La varietat de Taronger amb Tòfona Negra d’artMuria, també ha aconseguit l'obtenció d'1 estrella. En paraules del jurat "una mel de bell color clar i amb caràcter: una feliç combinació amb la mel de taronger, equilibrada de manera ideal amb el gust de la tòfona" o "una aroma molt equilibrat de tòfona terrosa i mel brillant i afruitada. L'efecte dolç salat resulta molt interessant ".

El Great Taste, organitzat pel Guild of Fine Food, és el punt de referència internacional reconeguda per el bon menjar i beguda. Un certamen considerat com els 'Oscars' del món de la gastronomia i l’equivalent epicuri del premi Booker. El logotip del Great Taste és una garantia i permet que els consumidors confiïn en la qualitat dels aliments i begudes que disposen d'aquest distintiu.

Segons Rafel Muria, president d’artMuria: "l'experiència que em van transmetre les anteriors generacions d'apicultors de la meva família ens han permès crear aquesta excel·lència en el món de la mel i, amb el reconeixement d'aquest prestigiós Premi, no podem estar més orgullosos per l'esforç que li hem dedicat tot l'equip".

Guanyar el Great Taste és important per als productors ja que diferencia els seus productes de la norma i significa que els consumidors tenen la garantia que els productes que compren tenen un segell d'aprovació fiable basat en el bon gust i no en el màrqueting. Els guanyadors són empreses que es preocupen per la qualitat dels aliments que produeixen.
 

Sobre artMuria

La família Muria, apicultors des de 1810, ha unit el saber fer dels seus avantpassats, la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d'altíssima qualitat.

Muria ha sabut projectar de manera internacional els seus productes amb artMuria: quatre varietats de mel de luxe (romaní, taronger, alta muntanya i bosc) d'excel·lent qualitat, que tripliquen els nivells de pol·len, comercialitzades en diversos formats i amb presentacions de luxe.

Des del seu llançament el 2014, la mel de luxe artMuria ja s'exporta a més de 15 països.

Font: Mel Muria
Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
La FCAC, contra el malbaratament alimentari
La FCAC, contra el malbaratament alimentari 25/09/2019 En el darrer any, es van aportar unes 14.500 tones de fruita i una part es va destinar a sucs per al conjunt dels Bancs d’Aliments de l’Estat La Federació de Cooperatives Agràries de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x