Carregant web FCAC

La marca de mel ecològica Muria BIO celebra el Dia Mundial de l’Abella amb la bona notícia de la seva recuperació

De part de les abelles, gràcies

La quarantena i la seva conseqüent descontaminació ha propiciat una major floració a nivell mundial que ajudarà a salvar les abelles

19/05/2020

Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el Coronavirus, han reduït de manera dràstica el trànsit i la contaminació. Aquest gest ha donat vida a les flors silvestres i està ajudant a restaurar diferents ecosistemes vegetals i propiciant el retorn de moltes abelles.

Des de fa uns anys la supervivència d'espècies pol·linitzadores com les abelles està seriosament amenaçada. El canvi climàtic, l'ús de pesticides en l'agricultura i l'augment d'espècies exòtiques invasores són les causes principals d'aquesta amenaça. Com a conseqüència, el cicle de reproducció vegetal, els cultius i la producció de mel estan en joc, ja que a Espanya el 71% dels aliments bàsics depenen de l'activitat pol·linitzadora. Sense abelles la biodiversitat mundial perilla greument.

Ara la quarantena ha canviat lleugerament aquesta tendència. Les flors silvestres i les colònies d'abelles han començat a recuperar-se durant el confinament.

Segons Plantlife, la major organització europea de conservació de plantes silvestres, centenars d'espècies de flors silvestres estan naixent a les vores de les carreteres i en les voreres de les nostres ciutats. Tot això beneficia les poblacions d'abelles, ocells, papallones i insectes la supervivència depèn de les plantes silvestres.

En definitiva, durant l'estat d'alarma del Coronavirus la natura ha recuperat els seus espais. El simple fet de deixar que moltes plantes floreixin de nou oferirà pol·len i nèctar a les abelles, ja que el 80% de les plantes utilitzen l'ajuda d'insectes per transportar els grans de pol·len.

La col·lecció de mel ecològica Muria BIO, que pertany al Canal Horeca i que està disponible tant a la botiga on-line com en establiments especialitzas com herboristeries o dietètiques, consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: alta muntanya, castanyer, bosc, mil flors, eucaliptus, bruc, farigola, cantueso, taronger, acàcia i romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de xarops i suplements alimentaris/gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de mels de sabors.

Tots aquests productes són ideals per a enfortir el nostre sistema immunològic i per ajudar-nos a prevenir malalties víriques com el Covid-19.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya