Demà 20 de maig, se celebra el Dia Mundial de l’Abella i Muria Bio ho celebra amb una bona notícia. Las mesures restrictives que han pres els respectius Governs a nivell mundial per combatre el Coronavirus, han reduït de manera dràstica el trànsit i la contaminació. Aquest gest ha donat vida a les flors silvestres i està ajudant a restaurar diferents ecosistemes vegetals i propiciant el retorn de moltes abelles.
Des de fa uns anys la supervivència d'espècies pol·linitzadores com les abelles està seriosament amenaçada. El canvi climàtic, l'ús de pesticides en l'agricultura i l'augment d'espècies exòtiques invasores són les causes principals d'aquesta amenaça. Com a conseqüència, el cicle de reproducció vegetal, els cultius i la producció de mel estan en joc, ja que a Espanya el 71% dels aliments bàsics depenen de l'activitat pol·linitzadora. Sense abelles la biodiversitat mundial perilla greument.
Ara la quarantena ha canviat lleugerament aquesta tendència. Les flors silvestres i les colònies d'abelles han començat a recuperar-se durant el confinament.
Segons Plantlife, la major organització europea de conservació de plantes silvestres, centenars d'espècies de flors silvestres estan naixent a les vores de les carreteres i en les voreres de les nostres ciutats. Tot això beneficia les poblacions d'abelles, ocells, papallones i insectes la supervivència depèn de les plantes silvestres.
En definitiva, durant l'estat d'alarma del Coronavirus la natura ha recuperat els seus espais. El simple fet de deixar que moltes plantes floreixin de nou oferirà pol·len i nèctar a les abelles, ja que el 80% de les plantes utilitzen l'ajuda d'insectes per transportar els grans de pol·len.
La col·lecció de mel ecològica Muria BIO, que pertany al Canal Horeca i que està disponible tant a la botiga on-line com en establiments especialitzas com herboristeries o dietètiques, consta de pol·len natural i 11 varietats de mel: alta muntanya, castanyer, bosc, mil flors, eucaliptus, bruc, farigola, cantueso, taronger, acàcia i romaní. La gamma es complementa amb una col·lecció de xarops i suplements alimentaris/gamma de xarops de pròpolis i suplements alimentaris i una col·lecció de 12 varietats de mels de sabors.
Tots aquests productes són ideals per a enfortir el nostre sistema immunològic i per ajudar-nos a prevenir malalties víriques com el Covid-19.
Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...
Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...
Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...
La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...
PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...
“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h