Carregant web FCAC

Tres de les varietats de Mel Muria entre les millors mels del món

De les vuit medalles d’or concedides pel prestigiós premi internacional London Honey Awards 2020 a mels espanyoles, tres han recaigut en productes de Mel Muria

21/07/2020

El poble del Baix Ebre d’El Perelló, és conegut a nivell nacional com el ‘poble de la mel’, un dels aliments més antics i més preuats del món.

Des de fa uns anys les mels de la família Muria, apicultors des de 1810, han traspassat fronteres, han conquerit els paladars dels consumidors i dels jurats més exigents i s’han situat als rànquings més alts a nivell internacional. Un any més, diverses varietats de Mel Muria, l’empresa apícola regentada per la família Muria, han aconseguit nous recononeixements a la segona edició dels London International Honey Award (LIHA), un premi que promou mels de qualitat superior amb marca pròpia.

En aquesta ocasió Mel Muria s’ha endut tres de les vuit medalles d’or concedides a productes espanyols, amb les seves varietats de romaní, taronger i farigola.

Segons Rafel Muria, president de Mel Muria i cinquena generació d’aquesta família apícola“Estem molt satisfets per haver aconseguit aquest reconeixement que certifica, una vegada més, la qualitat de les nostres mels a nivell internacional. Pensar que de les vuit varietats de mel d’empreses espanyoles premiades amb una medalla d’or, tres són nostres, omple d’orgull a tot el nostre equip i ens impulsa a seguir treballant dia a dia per assolir l’excel·lència en tots i cada un dels nostres productes”.

L’apartat de disseny de la segona edició del prestigiós premi internacional London International Honey Award també ha premiat amb una medalla de bronze el packaging de l’estoig d’art Muria de mels de taronger amb trufa blanca i trufa negra ‘Joies Mediterrànies’, pertanyent a la seva col·lecció més glamurosa: artMuria Luxury Innova.

Passió per l’apicultura

Als seus 56 anys, Rafel Muria sempre ha mostrat la seva passió per l’apicultura de manera vocacional. Rafel mai ha deixat la seva tasca artesanal i ha sabut continuar i potenciar amb noves tecnologies el camí sembrat pels seus antecessors. Sempre que rep un premi el dedica emocionat al seu pare, al seu avi i a tots els seus avantpassats que també van dedicar les seves vides a l’apassionant món de les abelles.

Des de fa uns anys la supervivència d’espècies pol·linitzadores com les abelles està seriosament amenaçada. Les mesures restrictives que han près les diferents autoritats a nivell mundial per combatre la pandèmia de la Covid-19 han reduït el tràfic i la contaminació, el què ha ajudat a restaurar diferents ecosistemes vegetals i ha propiciat la recuperació de flors silvestres i el retorn de moltes abelles.

“El confinament ha fet que durant aquesta primavera la natura hagi recuperat en gran manera els seus espais, però no hem de baixar la guàrdia ja que el 80% de les plantes utilitzen l’ajuda d’insectes per la pol·linització i sense les abelles la biodiversitat mundial perilla de manera greu”, apunta Muria.

Un dels principals objetius d’aquesta empresa tarragonina és fer pedagogia de la importància de l’apicultura i del món de les abelles. Per això des de 2011 gestiona el Muria Centre d’Interpretació Apícola que rep, a diari, la visita d’escolars i de públic general interessat en la preservació de la natura i la sostenibilitat.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya