Carregant web FCAC

El Vi Novell 2016 de Celler Masroig homenatja la festa, la gresca i la tradició

Celler Masroig celebra la 6a edició de l’arribada del primer vi de l’any, posant en valor el bon rotllo, la decoració vintage i innovadora i el “porrón pompero”

27/10/2016

El disseny de les etiquetes d’Atipus són sis banderes decoratives de festa popular que conviden a anar de revetlla i formen, per primera vegada, una col·lecció

Celler Masroig acollirà el dissabte 12 de novembre la sisena edició de la festa del Vi Novell en una jornada que vol posar en valor la festa, la gresca i la tradició, com també l’ambient popular i desacomplexat de l’aliment que és el vi. Aquesta edició és la segona en la qual tots els actes de celebració del Vi Novell es concentren al Priorat amb la idea d’esdevenir una data clau al calendari del vi català que reuneix any rere any aficionats i professionals del sector per celebrar l’arribada del primer vi de l’any. El periodista i presentador de TV3 Lluís Marquina (Barcelona, 1981) serà el padrí de la sisena edició de la festa del Vi Novell 2016 de Celler Masroig (DO Montsant). Marquina és director i presentador del programa sobre tecnologia, cultura i oci digital “Generació Digital” de la televisió autonòmica catalana. També col·labora al TN Vespre, Els Matins, Divendres i Tria33. Anteriorment, ha treballat en programes informatius com l’Info-K, La Marató, el TN i al Canal 3XL. Abans de la seva etapa a TV3, va presentar el programa Xat TV a Televisió Espanyola. Lluís Marquina va néixer a Barcelona però té vincles familiars amb el Priorat, comarca on ha passat alguns dels estius de la seva infantesa. 
 
Un vi jove de maceració carbònica, vestit per anar de revetlla
 
El Vi Novell 2016 és un vi de maceració carbònica, elaborat amb les varietats autòctones garnatxa i carinyena. És un vi jove, fresc i franc. De color robí intens i brillant. En nas expressa clarament la fruita vermella -maduixa i cirera, principalment- i les aromes del raïm amb un embolcall làctic de fons. En boca és suau, fresc, i ens retorna a la fruita vermella que trobem en nas. És vellutat, amb un pas per boca agradable i un post gust elegant.
 
Aquest any i després de 6 edicions de celebració de la Festa del Vi Novell amb etiquetes que han posat en valor la tradició, el Celler Masroig ha apostat per una etiqueta més moderna, que convida a la festa, però no a una qualsevol, sinó a una de grossa, una festa major. Per això, des de l’Estudi Atipus s’han creat fins a sis patrons per a les etiquetes on destaquen motius com garlandes, banderes i porrons, per fer evident que la celebració fuig de convencionalismes i tradició i recupera el to transgressor i brètol que li és propi. Les etiquetes del Vi Novell 2016 representen sis banderes decoratives de festa popular, que conviden a anar de revetlla. Cada ampolla és diferent i la diversitat gràfica dóna dinamisme i sentit a la col·lecció, la primera que s’ha creat mai amb motiu del Vi Novell al Masroig.
 
— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició.
— Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
— Servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet.
 
Els assistents a la festa seran els primers a veure la nova imatge de les ampolles i a degustar el Vi Novell 2016 un cop espinjolada la bóta pel padrí. A més a més del vi, hi haurà parades amb productes de proximitat i d’artesania.
 
Un únic espai amb dos ambients, entre la tradició i la innovació
 
Celler Masroig obrirà un any més les instal·lacions a tothom qui vulgui gaudir de l’arribada del primer vi de l’any i estan previstes activitats per amenitzar la festa per a petits i grans. El programa d’activitats serà el següent:
 
11h Actuació Folkatres Ball Folk
12h Presentació del Vi Novell 2016
12.30h Espinjolada de la bóta de vi i aperitiu
13.30h Actuació Morena Tradipatxanga
 
La música anirà a càrrec dels grups Folkatres Ball Folk i Morena Tradipatxanga. Folkatres són un grup de 4 músics “entusiasmats” amb la idea de fer música per a ball folk. Coincidint amb la festa del Vi Novell, tocaran acompanyats del violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió i oferiran un repertori de música i balls de plaça, com antigament es feia arreu dels Països Catalans i de la Mediterrània. La seva música sonarà al ritme de polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets i rumbes, però també cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i danses mediterrànies i europees antigues.
 
D’altra banda, Morena es defineix com un grup “atípic” que versiona els hits de la música lleugera i patxanguera de les últimes dècades, posant-los lletra en català, fent girs a les lletres originals i defensant tant l’humor com la bona música. Heura Gaya és la cantant, Manú Sabaté és el baixista i també toca el clarinet i Blai Casals toca l’acordió diatònic, el bombo… i molt més. El grup representa un petit cabaret amb històries i personatges, d’estètica carrinclona, amb el color rosa xiclet com a color corporatiu. Una festa patxanguera catalana sense complexos, la qual podrem també gaudir en directe.
 
L’últim Vi Novell abans del Centenari
 
La sisena edició de la Festa del Vi Novell és la darrera abans de la celebració del centenari de Celler Masroig, l’any vinent. Des de principis de 2017 es realitzaran diferents actes institucionals i populars per recordar que el projecte manté l’essència i la personalitat del primer dia, havent guanyat pel camí coneixement i apostant clarament per la innovació. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels cellers de referència de la DO Montsant, que treballa amb convicció sobre sòls d’argila vermella i amb la varietat autòctona carinyena, la qual és la base de la majoria de vins del celler.

 

Altres notícies
28.05.2025

Castell d’Or renova la imatge dels vins 'Templer' evocant elegància i història

28/05/2025

Castell d’Or presenta el restyling dels seus vins de la DO Montsant: els Templers. Es tracta d’una renovació estètica d’una de les marques...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya