Carregant web FCAC

Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori

23/10/2018
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra

Llet Nostra va néixer el 2003 amb l’objectiu de donar suport al sector ramader, facilitant la comercialització de la llet a un preu de mercat que garantís la sostenibilitat.

Aquest compromís de la marca també existeix cap al medi ambient. Llet Nostra està treballant per obtenir la certificació oficial de benestar animal per a les seves explotacions. Un segell que acredita davant del consumidor allò que els ramaders ja apliquen per pròpia iniciativa: garantir que les seves vaques estiguin ben cuidades.

“La dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”

Segons el president de Llet Nostra, Jordi Riembau: “Tot ramader sap que una vaca ben cuidada, amb una bona alimentació, bona salut, entorn net i sense estrès... és un animal que produeix més llet i de millor qualitat. Aquesta és la filosofia de sempre dels ramaders de Llet Nostra.”

A més, continua Riembau, “la dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Aplicant l’economia circular, el pagès produeix als seus camps aliment per al bestiar, del qual n’obté un producte, la llet, i uns fems que utilitza per fertilitzar la terra i així iniciar, de nou, el cicle productiu. La idea és mantenir l’equilibri entre el volum de producció al camp, la necessitat d’alimentar el bestiar i els fems generats que es poden aplicar a la terra.

 

Innovació en el sector

Llet Nostra està vinculada amb l’Estació de Vacum de Monells mitjançant un acord de col·laboració amb la Diputació de Girona i l’IRTA.

En aquesta explotació ramadera s’estudien nous mètodes de maneig, sistemes d’alimentació i altres aspectes que permetin millorar l’eficiència de les granges de vaques lleteres.

Igualment, els ramaders participen en les iniciatives de l’IRTA rebent formació i compartint bones pràctiques amb els investigadors del centre. Es tracta, doncs, d’una col·laboració que pretén afavorir tot el sector ramader del país, garantint la sostenibilitat de la ramaderia catalana i la seva aportació a la dinamització econòmica del món rural, al temps que s’ajuda a la conservació del paisatge natural.

 

Nous envasos

Llet Nostra ha modernitzat l’envàs original amb un disseny més funcional i fresc, que incorpora en el bric informació sobre l’origen de la llet i el seu valor nutricional. Igualment ha incorporat materials més ecològics, com el cartró del bric i de les caixes, que provenen de boscos sostenibles.

El nou format de bric per les tres llets bàsiques (sencera, semidesnatada i desnatada) té la mateixa capacitat que l’antic d’un litre però amb unes proporcions diferents, de manera que s’aconsegueix un envàs més ergonòmic; el tap és més ample i té dues aletes que en faciliten l’obertura. Totes aquestes millores en l’envàs ofereixen una major comoditat a l’hora de servir la llet. Les caixes que agrupen els sis brics de llet, s’han millorat amb una nansa reforçada que facilita transport i amb unes mides més petites per reduir la quantitat de cartró utilitzat.

Llet Nostra també ha millorat el format d’ampolla. Amb un envàs de plàstic més respectuós amb el medi ambient, manté la capacitat d’1.5 litres i garanteix el mateix origen, tractament i qualitat de la llet en bric. La caixa agrupa quatre ampolles i ocupa menys espai facilitant la càrrega, transport i emmagatzematge.

 

Donar les gràcies

La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies

Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat de Llet Nostra. La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies. Junts donen les gràcies als consumidors.

Llet Nostra agrupa 145 explotacions familiars ramaderes petites i mitjanes de tot Catalunya. Un model de granges sostenibles que ofereixen la seva llet de qualitat i proximitat, garantint la traçabilitat de les seves pròpies granges. Una marca que ofereix una àmplia gamma de productes làctics i derivats, entre els quals hi ha la llet en bric i ampolla, postres i crema catalana, iogurts bàsics i iogurts ecològics. Un compromís de màxima qualitat.

Altres notícies

Es presenta la V edició del vi solidari 'Sense Límits'

11/06/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta, demà 12 de juny, la cinquena edició del vi solidari ‘Sense Límits’. A més, recupera la...

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura una agrobotiga capdavantera en consum sostenible

01/06/2021

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura, el proper dijous 3 de juny, una agrobotiga capdavantera en el consum sostenible de forma integral. El...

Dóna la benvinguda a l'estiu preparant un deliciós gelat casolà d'avellanes

26/05/2021

En l’actualitat tenim gelats durant tot l’any, però quan comença la calor donem inici a la temporada alta d'aquest aliment icònic, sense dubte...

La marieta, símbol dels aliments sostenibles

18/05/2021

Tot i que molts productes que trobem al mercat estan produïts amb el sistema de producció integrada, són poc coneguts per la societat en general....

Nova imatge per als vins de la Cooperativa Agrícola de Corbera d'Ebre

27/04/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta nova imatge per als seus vins que, d’ara endavant, s’identificaran amb un logotip que...

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques...

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de...

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Som socis de:
Amb el suport de