Llet Nostra va néixer el 2003 amb l’objectiu de donar suport al sector ramader, facilitant la comercialització de la llet a un preu de mercat que garantís la sostenibilitat.
Aquest compromís de la marca també existeix cap al medi ambient. Llet Nostra està treballant per obtenir la certificació oficial de benestar animal per a les seves explotacions. Un segell que acredita davant del consumidor allò que els ramaders ja apliquen per pròpia iniciativa: garantir que les seves vaques estiguin ben cuidades.
“La dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”
Segons el president de Llet Nostra, Jordi Riembau: “Tot ramader sap que una vaca ben cuidada, amb una bona alimentació, bona salut, entorn net i sense estrès... és un animal que produeix més llet i de millor qualitat. Aquesta és la filosofia de sempre dels ramaders de Llet Nostra.”
A més, continua Riembau, “la dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.
Aplicant l’economia circular, el pagès produeix als seus camps aliment per al bestiar, del qual n’obté un producte, la llet, i uns fems que utilitza per fertilitzar la terra i així iniciar, de nou, el cicle productiu. La idea és mantenir l’equilibri entre el volum de producció al camp, la necessitat d’alimentar el bestiar i els fems generats que es poden aplicar a la terra.
Llet Nostra està vinculada amb l’Estació de Vacum de Monells mitjançant un acord de col·laboració amb la Diputació de Girona i l’IRTA.
En aquesta explotació ramadera s’estudien nous mètodes de maneig, sistemes d’alimentació i altres aspectes que permetin millorar l’eficiència de les granges de vaques lleteres.
Igualment, els ramaders participen en les iniciatives de l’IRTA rebent formació i compartint bones pràctiques amb els investigadors del centre. Es tracta, doncs, d’una col·laboració que pretén afavorir tot el sector ramader del país, garantint la sostenibilitat de la ramaderia catalana i la seva aportació a la dinamització econòmica del món rural, al temps que s’ajuda a la conservació del paisatge natural.
Llet Nostra ha modernitzat l’envàs original amb un disseny més funcional i fresc, que incorpora en el bric informació sobre l’origen de la llet i el seu valor nutricional. Igualment ha incorporat materials més ecològics, com el cartró del bric i de les caixes, que provenen de boscos sostenibles.
El nou format de bric per les tres llets bàsiques (sencera, semidesnatada i desnatada) té la mateixa capacitat que l’antic d’un litre però amb unes proporcions diferents, de manera que s’aconsegueix un envàs més ergonòmic; el tap és més ample i té dues aletes que en faciliten l’obertura. Totes aquestes millores en l’envàs ofereixen una major comoditat a l’hora de servir la llet. Les caixes que agrupen els sis brics de llet, s’han millorat amb una nansa reforçada que facilita transport i amb unes mides més petites per reduir la quantitat de cartró utilitzat.
Llet Nostra també ha millorat el format d’ampolla. Amb un envàs de plàstic més respectuós amb el medi ambient, manté la capacitat d’1.5 litres i garanteix el mateix origen, tractament i qualitat de la llet en bric. La caixa agrupa quatre ampolles i ocupa menys espai facilitant la càrrega, transport i emmagatzematge.
La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies
Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat de Llet Nostra. La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies. Junts donen les gràcies als consumidors.
Llet Nostra agrupa 145 explotacions familiars ramaderes petites i mitjanes de tot Catalunya. Un model de granges sostenibles que ofereixen la seva llet de qualitat i proximitat, garantint la traçabilitat de les seves pròpies granges. Una marca que ofereix una àmplia gamma de productes làctics i derivats, entre els quals hi ha la llet en bric i ampolla, postres i crema catalana, iogurts bàsics i iogurts ecològics. Un compromís de màxima qualitat.
El celler Castell d’Or arriba a la Barcelona Wine Week amb propostes innovadores que reflecteixen la seva essència i valors. En aquesta...
El saló Barcelona Wine Week s’ha convertit en una cita ineludible per als cellers de tot l’Estat. Així ho demostren les dades d’enguany, que...
El celler Empordàlia consolida la seva posició com a referent en la protecció i preservació del medi ambient; així com pel que fa al...
El Celler Modernista de Rocafort de Queralt ha acollit aquest migdia la presentació d’Amics Martinell, la iniciativa de Fundació Domenys per...
La cooperativa Agrícola Corbera d’Ebre presenta 'Nakens', el primer vi sec de 9% de l’estat espanyol que no ha passat per un procés de...
L’oli d’oliva ‘Baronia de Cabacés’, de la cooperativa Agrícola de Cabacés, ha estat escollit un dels 10 millors olis d’oliva de la...
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h