Carregant web FCAC

Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori

23/10/2018
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra

Llet Nostra va néixer el 2003 amb l’objectiu de donar suport al sector ramader, facilitant la comercialització de la llet a un preu de mercat que garantís la sostenibilitat.

Aquest compromís de la marca també existeix cap al medi ambient. Llet Nostra està treballant per obtenir la certificació oficial de benestar animal per a les seves explotacions. Un segell que acredita davant del consumidor allò que els ramaders ja apliquen per pròpia iniciativa: garantir que les seves vaques estiguin ben cuidades.

“La dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”

Segons el president de Llet Nostra, Jordi Riembau: “Tot ramader sap que una vaca ben cuidada, amb una bona alimentació, bona salut, entorn net i sense estrès... és un animal que produeix més llet i de millor qualitat. Aquesta és la filosofia de sempre dels ramaders de Llet Nostra.”

A més, continua Riembau, “la dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Aplicant l’economia circular, el pagès produeix als seus camps aliment per al bestiar, del qual n’obté un producte, la llet, i uns fems que utilitza per fertilitzar la terra i així iniciar, de nou, el cicle productiu. La idea és mantenir l’equilibri entre el volum de producció al camp, la necessitat d’alimentar el bestiar i els fems generats que es poden aplicar a la terra.

 

Innovació en el sector

Llet Nostra està vinculada amb l’Estació de Vacum de Monells mitjançant un acord de col·laboració amb la Diputació de Girona i l’IRTA.

En aquesta explotació ramadera s’estudien nous mètodes de maneig, sistemes d’alimentació i altres aspectes que permetin millorar l’eficiència de les granges de vaques lleteres.

Igualment, els ramaders participen en les iniciatives de l’IRTA rebent formació i compartint bones pràctiques amb els investigadors del centre. Es tracta, doncs, d’una col·laboració que pretén afavorir tot el sector ramader del país, garantint la sostenibilitat de la ramaderia catalana i la seva aportació a la dinamització econòmica del món rural, al temps que s’ajuda a la conservació del paisatge natural.

 

Nous envasos

Llet Nostra ha modernitzat l’envàs original amb un disseny més funcional i fresc, que incorpora en el bric informació sobre l’origen de la llet i el seu valor nutricional. Igualment ha incorporat materials més ecològics, com el cartró del bric i de les caixes, que provenen de boscos sostenibles.

El nou format de bric per les tres llets bàsiques (sencera, semidesnatada i desnatada) té la mateixa capacitat que l’antic d’un litre però amb unes proporcions diferents, de manera que s’aconsegueix un envàs més ergonòmic; el tap és més ample i té dues aletes que en faciliten l’obertura. Totes aquestes millores en l’envàs ofereixen una major comoditat a l’hora de servir la llet. Les caixes que agrupen els sis brics de llet, s’han millorat amb una nansa reforçada que facilita transport i amb unes mides més petites per reduir la quantitat de cartró utilitzat.

Llet Nostra també ha millorat el format d’ampolla. Amb un envàs de plàstic més respectuós amb el medi ambient, manté la capacitat d’1.5 litres i garanteix el mateix origen, tractament i qualitat de la llet en bric. La caixa agrupa quatre ampolles i ocupa menys espai facilitant la càrrega, transport i emmagatzematge.

 

Donar les gràcies

La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies

Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat de Llet Nostra. La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies. Junts donen les gràcies als consumidors.

Llet Nostra agrupa 145 explotacions familiars ramaderes petites i mitjanes de tot Catalunya. Un model de granges sostenibles que ofereixen la seva llet de qualitat i proximitat, garantint la traçabilitat de les seves pròpies granges. Una marca que ofereix una àmplia gamma de productes làctics i derivats, entre els quals hi ha la llet en bric i ampolla, postres i crema catalana, iogurts bàsics i iogurts ecològics. Un compromís de màxima qualitat.

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya