Carregant web FCAC

Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori

23/10/2018
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori
Llet Nostra, ferm compromís amb el sector i el territori © Llet Nostra

Llet Nostra va néixer el 2003 amb l’objectiu de donar suport al sector ramader, facilitant la comercialització de la llet a un preu de mercat que garantís la sostenibilitat.

Aquest compromís de la marca també existeix cap al medi ambient. Llet Nostra està treballant per obtenir la certificació oficial de benestar animal per a les seves explotacions. Un segell que acredita davant del consumidor allò que els ramaders ja apliquen per pròpia iniciativa: garantir que les seves vaques estiguin ben cuidades.

“La dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”

Segons el president de Llet Nostra, Jordi Riembau: “Tot ramader sap que una vaca ben cuidada, amb una bona alimentació, bona salut, entorn net i sense estrès... és un animal que produeix més llet i de millor qualitat. Aquesta és la filosofia de sempre dels ramaders de Llet Nostra.”

A més, continua Riembau, “la dimensió de les explotacions familiars de Llet Nostra, petites i mitjanes, fa que les granges siguin molt més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient”.

Aplicant l’economia circular, el pagès produeix als seus camps aliment per al bestiar, del qual n’obté un producte, la llet, i uns fems que utilitza per fertilitzar la terra i així iniciar, de nou, el cicle productiu. La idea és mantenir l’equilibri entre el volum de producció al camp, la necessitat d’alimentar el bestiar i els fems generats que es poden aplicar a la terra.

 

Innovació en el sector

Llet Nostra està vinculada amb l’Estació de Vacum de Monells mitjançant un acord de col·laboració amb la Diputació de Girona i l’IRTA.

En aquesta explotació ramadera s’estudien nous mètodes de maneig, sistemes d’alimentació i altres aspectes que permetin millorar l’eficiència de les granges de vaques lleteres.

Igualment, els ramaders participen en les iniciatives de l’IRTA rebent formació i compartint bones pràctiques amb els investigadors del centre. Es tracta, doncs, d’una col·laboració que pretén afavorir tot el sector ramader del país, garantint la sostenibilitat de la ramaderia catalana i la seva aportació a la dinamització econòmica del món rural, al temps que s’ajuda a la conservació del paisatge natural.

 

Nous envasos

Llet Nostra ha modernitzat l’envàs original amb un disseny més funcional i fresc, que incorpora en el bric informació sobre l’origen de la llet i el seu valor nutricional. Igualment ha incorporat materials més ecològics, com el cartró del bric i de les caixes, que provenen de boscos sostenibles.

El nou format de bric per les tres llets bàsiques (sencera, semidesnatada i desnatada) té la mateixa capacitat que l’antic d’un litre però amb unes proporcions diferents, de manera que s’aconsegueix un envàs més ergonòmic; el tap és més ample i té dues aletes que en faciliten l’obertura. Totes aquestes millores en l’envàs ofereixen una major comoditat a l’hora de servir la llet. Les caixes que agrupen els sis brics de llet, s’han millorat amb una nansa reforçada que facilita transport i amb unes mides més petites per reduir la quantitat de cartró utilitzat.

Llet Nostra també ha millorat el format d’ampolla. Amb un envàs de plàstic més respectuós amb el medi ambient, manté la capacitat d’1.5 litres i garanteix el mateix origen, tractament i qualitat de la llet en bric. La caixa agrupa quatre ampolles i ocupa menys espai facilitant la càrrega, transport i emmagatzematge.

 

Donar les gràcies

La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies

Aquest és l’objectiu principal de la nova campanya de publicitat de Llet Nostra. La marca torna a destacar el protagonisme dels seus ramaders, en aquesta ocasió acompanyats de les famílies. Junts donen les gràcies als consumidors.

Llet Nostra agrupa 145 explotacions familiars ramaderes petites i mitjanes de tot Catalunya. Un model de granges sostenibles que ofereixen la seva llet de qualitat i proximitat, garantint la traçabilitat de les seves pròpies granges. Una marca que ofereix una àmplia gamma de productes làctics i derivats, entre els quals hi ha la llet en bric i ampolla, postres i crema catalana, iogurts bàsics i iogurts ecològics. Un compromís de màxima qualitat.

Altres notícies
15.12.2022

Nadal solidari a Empordàlia

15/12/2022

El celler Empordàlia celebra un Nadal solidari. No és la primera vegada que el celler empordanès col·labora amb entitats sense ànim de lucre i...

07.12.2022

Viniscoop rep el Premi Cambra 2022 a la Innovació i Transformació Digital

07/12/2022

Viniscoop és el primer e-commerce especialitzat en vi social. És a dir, vi elaborat per cooperatives catalanes, sota un model d’economia social i...

05.12.2022

Les cooperatives agràries busquen alternatives a l’encariment de l’energia

12/2022

L’estudi sobre l’impacte de la crisi energètica dut a terme per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) alerta que el sector...

05.12.2022

Comunitats Energètiques Rurals

12/2022

Coincidint amb l’encariment de la despesa energètica i per contribuir a un món més net i sostenible, la Federació de Cooperatives Agràries de...

05.12.2022

Les gelades d’abril aturen parcialment les cooperatives

12/2022

L’abril d’aquest any 2022 es recordarà al camp català per una gelada històrica a les comarques de Lleida i Terres de l’Ebre, amb...

05.12.2022

Canvi d'escenari amb la nova PAC

12/2022

Espanya ha estat dels primers estats membres a disposar del Pla Estratègic de la PAC (PEPAC) per al període 2023-2027, que Brussel·les va aprovar...

05.12.2022

El model de ramaderia del futur

12/2022

Des de principi d’any, les problemàtiques i inquietuds de la ramaderia es debaten en el marc del grup de treball específic del sector integrat...

05.12.2022

Carxofes del Prat i Espigoladors, sinergia social

12/2022

La Cooperativa Agrícola del Prat fa temps que elabora productes a partir del seu producte estrella: la Carxofa Prat, una carxofa de la varietat...

Som socis de
Amb el suport de