La cooperativa social MANS ha desenvolupat el primer envàs biodegradable per comercialitzar la seva fruita i verdura ecològica en supermercats i grans superfícies. És sens dubte l’envàs més sostenible que existeix actualment per a producte fresc ecològic envasat i limita l’impacte ambiental de la distribució dels seus productes ecològics que redueix el plàstic en un 99%.
Exemple de compromís amb la sostenibilitat reduint l’impacte ambiental en la producció i la distribució de productes ecològics
Aquest embalatge representarà una reducció de més de 4,5 tones de plàstic anuals als supermercats on es comercialitzen els productes ecològics de la cooperativa: Bon Preu Esclat (marca MANS), Condis (marca ECOOO), Aldi (marca Gutbio) i Ulabox. Aquest fet significa un gran pas endavant per a la disminució de residus i de plàstic en la comercialització de fruites i verdures ecològiques a la gran distribució.
El nou envàs utilitza productes biodegradables. La safata és de cartró compostable i la malla té com a principal material el cotó. A més, s’utilitza molt poca quantitat de material, només 16 grams.
Amb aquesta iniciativa, MANS es posa al capdavant del moviment zero waste del sector d’alimentació ecològica del país.
No en va, MANS és una cooperativa social dedicada a la producció, transformació i comercialització de fruita i verdura ecològica. La seva missió és doble: generar llocs de treball per persones amb dificultats, especialment joves en risc d’exclusió, i contribuir a posar en valor la pagesia catalana, facilitant-li un canal de comercialització.
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...
La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...
Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...
La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...
L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...
La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...
Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...
Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h