Carregant web FCAC

La cooperativa MANS redueix un 99% el plàstic dels envasos

03/04/2019
Nou envàs biodegradable cooperativa social MANS
Nou envàs biodegradable cooperativa social MANS

La cooperativa social MANS ha desenvolupat el primer envàs biodegradable per comercialitzar la seva fruita i verdura ecològica en supermercats i grans superfícies. És sens dubte l’envàs més sostenible que existeix actualment per a producte fresc ecològic envasat i limita l’impacte ambiental de la distribució dels seus productes ecològics que redueix el plàstic en un 99%.

Exemple de compromís amb la sostenibilitat reduint l’impacte ambiental en la producció i la distribució de productes ecològics

Aquest embalatge representarà una reducció de més de 4,5 tones de plàstic anuals als supermercats on es comercialitzen els productes ecològics de la cooperativa: Bon Preu Esclat (marca MANS), Condis (marca ECOOO), Aldi (marca Gutbio) i Ulabox. Aquest fet significa un gran pas endavant per a la disminució de residus i de plàstic en la comercialització de fruites i verdures ecològiques a la gran distribució.

El nou envàs utilitza productes biodegradables. La safata és de cartró compostable i la malla té com a principal material el cotó. A més, s’utilitza molt poca quantitat de material, només 16 grams.

Amb aquesta iniciativa, MANS es posa al capdavant del moviment zero waste del sector d’alimentació ecològica del país.

No en va, MANS és una cooperativa social dedicada a la producció, transformació i comercialització de fruita i verdura ecològica. La seva missió és doble: generar llocs de treball per persones amb dificultats, especialment joves en risc d’exclusió, i contribuir a posar en valor la pagesia catalana, facilitant-li un canal de comercialització.

Altres notícies
29.03.2023

Uns 200 cooperativistes celebren l’aposta per la intercooperació

03/2023

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural han commemorat el 20è...

29.03.2023

La verema en verd: oportunitat front la sequera?

03/2023

La collita en verd és una mesura de regulació de mercat. Es tracta d’un instrument de gestió de riscos quan es detecta un desequilibri i,...

29.03.2023

La pitjor campanya d'oli en quinze anys

03/2023

Ens trobem davant de la pitjor collita d’oli d’oliva a Catalunya en molts anys. Des de 2005, les campanyes mai havien estat inferiors a les...

29.03.2023

Bioseguretat a les granges

03/2023

La bioseguretat a les granges és una peça clau per controlar la transmissió de malalties en el bestiar. Per aquest motiu, caldria augmentar les...

29.03.2023

Plataforma informàtica de les seccions de crèdit per millorar els serveis des de la intercooperació

03/2023

L’any 2013 es van començar a integrar les primeres cooperatives a CoopCredit, aplicació exclusiva per a la gestió telemàtica de les seccions de...

29.03.2023

Del Camp a la Taula

03/2023

La Comissió Europea va publicar l’estratègia “Del Camp a la Taula”, com a part del Pacte Verd Europeu, per accelerar la transició cap a un...

29.03.2023

Batea, petjades del passat i del present

03/2023

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat...

29.03.2023

Empordàlia proposa un abril ple d'activitats sostenibles i solidàries

29/03/2023

Amb l’arribada de la primavera i el bon temps, el celler cooperatiu Empordàlia s’omple d’activitat i obre el seu espai per compartir i donar a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya