Carregant web FCAC

La primera mel PEFC provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa és del Perelló

Mel Muria certifica la primera mel provinent de boscos sostenibles

18/02/2021
Prototip de la primera mel provinent de boscos sostenibles amb certificació PEFC
Prototip de la primera mel provinent de boscos sostenibles amb certificació PEFC © Muria
Josep Maria Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya, fa entrega del certificat PEFC al president de Mel Muria, Rafel Muria Martí
Josep Maria Vila d’Abadal, president de PEFC Catalunya, fa entrega del certificat PEFC al president de Mel Muria, Rafel Muria Martí © Muria
Signatura del conveni per a la llicència d’us del logotip PEFC, dels presidents de PEFC Catalunya i Mel Muria
Signatura del conveni per a la llicència d’us del logotip PEFC, dels presidents de PEFC Catalunya i Mel Muria © Muria

La visió empresarial de l’empresa Muria, encara diverses accions per mantenir la biodiversitat, anant més enllà de cuidar les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós pel planeta. Durant aquest darrer any, han treballat de la mà de PEFC Catalunya per certificar la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a tot el món.

PEFC és el sistema de certificació forestal més implantat al món. El seu principal objectiu és assegurar que els boscos siguin gestionats de manera responsable, i que la seva multitud de funcions estiguin protegides per a les generacions presents i futures

L’equip de PEFC Catalunya s’ha desplaçat fins a les dependències de Mel Muria per fer l’entrega del certificat PEFC en Cadena de Custòdia que garanteix una mel de muntanya provinent de boscos ben gestionats que respecten el medi ambient i la biodiversitat.

L'Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal, PEFC CATALUNYA, va sorgir l'any 2001, promoguda per 19 entitats vinculades al món forestal, integrada per propietaris forestals (públics i privats), indústries de transformació de la fusta i altres sectors com ara: consumidors, entitats conservacionistes, professionals, universitaris, etc.

Després de prop de 20 anys treballant per la bona gestió forestal l'associació ha aconseguit que 265.476 ha de boscos de propietaris forestals privats i públics (un 20% de la superfície arbrada -bosc- de Catalunya) estiguin certificades PEFC, i que 185 empreses transformadores i comercialitzadores a Catalunya tinguin certificada la seva Cadena de Custòdia pel sistema PEFC.

SAT Ltda. Apícola El Perelló, els apicultors perellonencs de la família Muria que cuiden les abelles des de 1810, es dediquen a comercialitzar mels de diverses varietats provinents de boscos gestionats de manera sostenible, oferint solucions adaptades pels diferents mercats.

Aquesta empresa familiar ha unit el saber fer dels seus avantpassats, el respecte per la conservació de la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear una gamma de productes apícoles d’altíssima qualitat, projectant-se a nivell internacional.

Durant l'acte els presidents de PEFC Catalunya, Josep Maria Vila d'Abadal, juntament amb el President de PEFC Espanya, Juan Luis Abián Perruca han fet entrega del certificat PEFC a Rafel Muria Martí, president de Mel Muria i han signat el conveni per a la llicència d’ús del Logotip PEFC, pel que l’empresa podrà utilitzar el segell PEFC coma a garantia d’origen sostenible de la mel donant-li així un reconeixement mundial.

El procés de certificació ha sigut “fàcil i lògic, ja que nosaltres ja comptàvem amb processos interns per garantir la traçabilitat de la mel” segons afirma en Rafel Muria, President de Mel Muria. En Pedro González, director de Certificació de Compliance i Sostenibilitat de l’entitat de certificació Bureau Veritas, afirma que “des de Bureau Veritas, sempre hem apostat per posar en valor tots els productes forestals mitjançant al certificació PEFC, inclosos els no fusters. L’aprofitament responsable i respectuós de tots els productes que ens ofereixen els boscos afavoreix la seva sostenibilitat econòmica i retroalimenta la millora de la seva gestió”.

En Josep Maria Vila afirma que “els forestals i els apicultors hem començat aquest viatge junts per tal de donar valor als boscos més enllà de la fusta i per tal de garantir la seva continuïtat i la seva conservació”

El president de PEFC Espanya, Juan Luis Abián Perruca comenta “el gran pas que suposa tenir la primera mel certificada PEFC que s’exportarà a tot el món i que es suma a altres productes forestals no fusters certificats com els pinyons, la castanya del Bierzo o el pernil d’aglà d’alta gama criat a les deveses andaluses“.

Sobre PEFC

PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification) va sorgir l’any 1999 com una iniciativa voluntària del sector forestal privat, en l’actualitat és el sistema de certificació forestal més implantat en el món: amb una superfície certificada de més de 307milionsd’ha en 35 països, i més de20.000 empreses certificades de Cadena de Custòdia PEFC en 72 països. Actualment, a Espanya hi ha 2.311.218 ha de boscos certificats, que integren a més de 36.931 gestors públics i privats. El segell de certificació PEFC ofereix la garantia que aquesta extensa superfície forestal està sent gestionada de manera sostenible des d'una òptica ambiental, social i econòmica. Pel que fa a la indústria de la cadena de valor del bosc, 1.517 empreses i instal·lacions del sector forestal, serradores, indústries de primera i segona transformació, comerciants, magatzemistes, papereres o impremtes, han obtingut certificats PEFC que asseguren la sostenibilitat de les matèries primeres forestals que utilitzen en la seva producció.

 

Font: Mel Muria

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya