Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL 2020. Diverses de les seves varietats han aconseguit el reconeixement a la millor mel de la seva categoria i medalles d’or i de plata en la 13ª edició del prestigiós certàmen internacional, que congrega les millors mels ecològiques del món.
En concret, les varietats monoflorals de Muria BIO d’Espígol i de Romaní han aconseguit la qualificació de Millor Mel Ecològica de les seves categories i les seves corresponents medalles d’or.
En la categoria de mels poliflorals també han aconseguit fer-se amb una medalla d’or les varietats Muria BIO de Mel de Flors i d’Alta Muntanya.
Per la seva banda, la varietat monofloral de Farigola ha estat guardonada amb una medalla de plata.
Les diferentes varietats de Muria BIO han competit i han destacat entre 300 mels espanyoles i d’altres països com Grècia, Itàlia o Eslovàquia i els seus excel·lents resultats converteixen a l’empresa tarragonina en una de les millors a nivell europeu.
La ceremònia d’entrega de premis es va celebrar el passat 19 de febrer en streaming al Canal de YouTube del BIOL PRIZE, a causa de la pandèmia, amb la presència dels seus màxims representants, els quals van destacar que, malgrat les dificultats organitzatives, la qualitat de les mostres de l’edició d’enguany ha estat excel·lent.
Aquest certàmen internacional del sector de l’apicultura orgànica va ser creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL. El seu objectiu és difondre la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la diseminació de coneixements específics sobre el tema; enfortir la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millorar les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promocionar l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitzar al consumidor cap els productes agroalimentaris de la cultura mediterrània, en especial de la mel.
La visió empresarial de Mel Muria també encara diverses accions per mantenir la biodiversitat que van més enllà de tenir cura de les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós pel planeta. Recentment, l’empresa ha certificat, de la mà de PEFC Catalunya, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.
Per a Rafel Muria, president de Mel Muria: “És una gran satisfacció per a nosaltres i les nostres abelles rebre aquest premi internacional. És un enorme plaer treballar amb la natura i les abelles, ja que els ruscs de producció orgànica són un dels millors models de producció sostenible, contribuint al manteniment de la biodiversitat. El reconeixement a aquest treball és un immens honor i la visibilitat que dóna el premi BIOLMIEL a les empreses que gestionem la biodiversitat, amb criteris de responsabilitat social, és un important recolzament per a tot el sector apícola a nivell mundial”.
Font: Muria
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h