Carregant web FCAC

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

Muria BIO és l’única empresa productora de mel espanyola que ha aconseguit 4 medalles d’or, 1 de plata i el reconeixement de Millor Mel de la seva categoria per a 2 de les varietats presentades

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL 2020. Diverses de les seves varietats han aconseguit el reconeixement a la millor mel de la seva categoria i medalles d’or i de plata en la 13ª edició del prestigiós certàmen internacional, que congrega les millors mels ecològiques del món.

En concret, les varietats monoflorals de Muria BIO d’Espígol i de Romaní han aconseguit la qualificació de Millor Mel Ecològica de les seves categories i les seves corresponents medalles d’or.

En la categoria de mels poliflorals també han aconseguit fer-se amb una medalla d’or les varietats Muria BIO de Mel de Flors i d’Alta Muntanya.

Per la seva banda, la varietat monofloral de Farigola ha estat guardonada amb una medalla de plata.

Les diferentes varietats de Muria BIO han competit i han destacat entre 300 mels espanyoles i d’altres països com Grècia, Itàlia o Eslovàquia i els seus excel·lents resultats converteixen a l’empresa tarragonina en una de les millors a nivell europeu.

La ceremònia d’entrega de premis es va celebrar el passat 19 de febrer en streaming al Canal de YouTube del BIOL PRIZE, a causa de la pandèmia, amb la presència dels seus màxims representants, els quals van destacar que, malgrat les dificultats organitzatives, la qualitat de les mostres de l’edició d’enguany ha estat excel·lent.

Aquest certàmen internacional del sector de l’apicultura orgànica va ser creat el 2008 pel CIBI (Consorci Biològic Italià) a partir de l’experiència del premi oleic BIOL. El seu objectiu és difondre la qualitat de la mel provinent de l’apicultura orgànica i la diseminació de coneixements específics sobre el tema; enfortir la relació entre l’apicultura i el desenvolupament sostenible; millorar les diferències relacionades amb la biodiversitat natural i els cultius; promocionar l’intercanvi i les innovacions tècniques entre els que s’ocupen de l’apicultura de qualitat i sensibilitzar al consumidor cap els productes agroalimentaris de la cultura mediterrània, en especial de la mel.

La visió empresarial de Mel Muria també encara diverses accions per mantenir la biodiversitat que van més enllà de tenir cura de les abelles, promovent la pol·linització i produint un impacte ambiental beneficiós pel planeta. Recentment, l’empresa ha certificat, de la mà de PEFC Catalunya, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

Per a Rafel Muria, president de Mel Muria: “És una gran satisfacció per a nosaltres i les nostres abelles rebre aquest premi internacional. És un enorme plaer treballar amb la natura i les abelles, ja que els ruscs de producció orgànica són un dels millors models de producció sostenible, contribuint al manteniment de la biodiversitat. El reconeixement a aquest treball és un immens honor i la visibilitat que dóna el premi BIOLMIEL a les empreses que gestionem la biodiversitat, amb criteris de responsabilitat social, és un important recolzament per a tot el sector apícola a nivell mundial”.

 

Font: Muria

Altres notícies
27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

11.03.2024

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...

27.02.2024

L'OOVE ecològic 'Baronia de Cabacés' entre els TOP 10 dels Premis Iber Oleum

27/02/2024

L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...

19.02.2024

La Cooperativa de Gandesa rep un 20% més de visitants

19/02/2024

La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...

19.02.2024

Celler Capçanes "Millor cooperativa de l'any" segons Tim Atkins

19/02/2024

El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...

08.02.2024

Castell d'Or rellança la gamma de vins de la seva marca insígnia

08/02/2024

Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...

24.01.2024

Barcelona Wine Week comptarà amb 16 cellers cooperatius catalans

24/01/2024

El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya