Carregant web FCAC

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

El packaging d'aquest nou producte és totalment revolucionari, ja que es descompon al final de la seva vida útil per tornar a la natura

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable d’Europa. 

Una gamma de caramels de mel de 4 sabors (mel i llimona, mel i eucaliptus, mel i pròpolis i mel i gingebre) que no contenen cap estabilitzant i que estan elaborats amb productes totalment naturals.

El packaging del nou producte i els embolcalls dels caramels de Muria Bio són totalment revolucionaris, ja que segueixen un model d’Economia Circular i es descomponen al final de la seva vida útil per tornar a la natura. L’envoltori és de NATURFLEX TM NK amb certificat ‘OK COMPOST HOME’ de TÜV AUSTRIA BELGIUM NV i es pot llençar junt a la matèria orgànica ja que compleix la Normativa EN 13432 sobre productes compostables. El material del packaging es desintegra en 3 mesos i és completament biodegradable en 6 mesos i el material de l’embolcall es desintegra entre 6 i 8 setmanes.

A nivell nutricional Muria BIO ha canviat la típica formulació de glucosa + sucre de la majoría de caramels que existeixen en l’actualitat al mercat per crear una nova recepta i un producte més saludable. Ha estat necessari més d’un any d’I+D per desenvolupar una formulació saludable basada en melassa d’arròs pura ecològica (59,1%), mel ecològica (28,6%) i sucre de coco ecològic (10,8%). 

Els caramels de mel ecològics que existeixen actualment en el mercat Bio contenen glucosa ecològica en estat químic i el 20% o menys de mel ecològica. Els nous caramels de Muria BIO arriben gairebé al 30%, el percentatge més alt del mercat. Quasi el 60% de la base dels nous caramels Muria BIO és la melassa d’arròs pura ecològica que té nombrosos avantatges (menys calories, és del tot natural, sabor més uniforme, menys fructosa i aporta petits percentatges de ferro, àcid fòlic, tiamina, niacina, vitamina E, calci, potassi i fòsfor). 

Una altra característica que diferencia a aquest innovador producte és que els caramels convencionals tenen com a ingredient principal el sucre de remolatxa o de canya ecològica. Pel contrari, els nous caramels de Muria BIO s’elaboren amb un 11% de sucre de coco ecològic, pel que tenen un baix índex glucèmic, es realitzen de manera natural, posseeixen menys carbohidrats i contenen nutrients essencials: potassi, magnesi, zinc i ferro.

A més de tots aquests avantatges, els nous caramels ecològics de Muria BIO compten amb aromes totalment naturals: llimona (0,9%) i eucaliptus, pròpolis i gingebre (1,4%).  

A banda de tenir presència en tendes especialitzades, els nous caramels de mel ecològica Muria BIO també estan pensats per a grans superfícies. L’empresa ha dissenyat caixes expositores de 12 bosses de 65 gr perquè cada establiment esculli el format que més li interessi. Las caixes estan fabricades amb paper cartró amb certificació FSC, provinent de boscos gestionats de manera sostenible. Muria BIO també comercialitza caixes de 10 bosses de 1000 gr d’un sol sabor per a venda a granel.

La política empresarial de Mel Muria manté un fidel compromís social i mediambiental i dur a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més enllà de la cura de les abelles. De la mà de PEFC Espanya l’empresa ha certificat de manera recent la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

La darrera edició del prestigiós premi internacional BIOLMIEL, fallat fa unes setmanes, ha atorgat 4 medalles d’or, 1 de plata i 2 màximes certificacions a les millors mels de la seva categoria a 5 de las varietats de les mels ecològiques Muria BIO. 

 

Font: Muria

Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya