Carregant web FCAC

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

La marca ecològica més guardonada del país ha rebut 3 nous "Ruscs de Plata" i la màxima puntuació en la categoria de mels clares d'aquesta edició, amb 84 punts, ha estat per a la varietat d'espígol

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques i situa tres de les seves mels entre les millors d’Espanya.

La marca ecològica més guardonada del nostre país ha aconseguit tres ‘Ruscs de Plata’, el màxim reconeixement, en el prestigiós Premi internacional.

Les tres varietats de mel ecològica Muria BIO premiades han estat les de taronger, romaní i espígol. Aquesta darrera ha aconseguit la màxima puntuació de totes les mels premiades en la categoria de mels clares, amb un total de 84 punts.

El Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, organitzat per l’Oficina Verda de la Universitat de Lleó i per la Consultora Apícola Urzapa, és l’únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica. En la present edició deu mels clares de set comunitats autònomes (Navarra, Balears, Castella-La Manxa, Galícia, Castella i Lleó, Canàries i Catalunya), com en el cas de Muria BIO, i altres tantes fosques de sis CCAA han arribat a la final d'aquest certamen internacional, que s’ha celebrat, a finals de març, a la Facultat de Veterinària de Lleó, en aquesta ocasió sense públic a causa de la pandèmia.

Les mels concursants s’han seleccionat entre més de 40 mostres rebudes, de les quals 38 varen ser admeses. 

En aquesta ocasió el jurat ha estat compost per Rosa Valencia, professora de Botànica i que ha exercit de presidenta, Bernardo Prieto, professor de Tecnologia dels Aliments, Félix Adanero, investigador apícola i inspector de sanitat, Adolfo Benéitez, sommelier i president d’ASLE i Rosa María Gutiérrez cuinera d’Entrepeñas, amb 70 anys de tradició a la muntanya lleonesa.

La gamma de mels ecològiques Muria BIO té presència en tendes especialitzades i al Canal Horeca. La política empresarial de la companyia manté un fidel compromís social i mediambiental i duu a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més allà de la cura de les abelles. Recentment ha llançat la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable del món i ha certificat, de la mà de PEFC Espanya, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

En la darrera edició del prestigiós premi internacional BIOLMIEL, fallat fa unes setmanes, Muria BIO també ha aconseguit 4 medalles d’or, 1 de plata i 2 màximes certificacions a les millors mels de la seva categoria per 5 de les varietats de les seves mels ecològiques.

 

Font: Muria

Altres notícies
26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

10.06.2025

Els olis d’oliva de cooperatives catalanes reben 6 medalles al concurs internacional London IOOC

10/06/2025

Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya