Carregant web FCAC

Muria Bio, gran triomfadora en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques

La marca ecològica més guardonada del país ha rebut 3 nous "Ruscs de Plata" i la màxima puntuació en la categoria de mels clares d'aquesta edició, amb 84 punts, ha estat per a la varietat d'espígol

26/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa Mel Muria, ha rebut la màxima puntuació en el III Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques i situa tres de les seves mels entre les millors d’Espanya.

La marca ecològica més guardonada del nostre país ha aconseguit tres ‘Ruscs de Plata’, el màxim reconeixement, en el prestigiós Premi internacional.

Les tres varietats de mel ecològica Muria BIO premiades han estat les de taronger, romaní i espígol. Aquesta darrera ha aconseguit la màxima puntuació de totes les mels premiades en la categoria de mels clares, amb un total de 84 punts.

El Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, organitzat per l’Oficina Verda de la Universitat de Lleó i per la Consultora Apícola Urzapa, és l’únic que avalua mels professionals del conjunt de la Península Ibèrica. En la present edició deu mels clares de set comunitats autònomes (Navarra, Balears, Castella-La Manxa, Galícia, Castella i Lleó, Canàries i Catalunya), com en el cas de Muria BIO, i altres tantes fosques de sis CCAA han arribat a la final d'aquest certamen internacional, que s’ha celebrat, a finals de març, a la Facultat de Veterinària de Lleó, en aquesta ocasió sense públic a causa de la pandèmia.

Les mels concursants s’han seleccionat entre més de 40 mostres rebudes, de les quals 38 varen ser admeses. 

En aquesta ocasió el jurat ha estat compost per Rosa Valencia, professora de Botànica i que ha exercit de presidenta, Bernardo Prieto, professor de Tecnologia dels Aliments, Félix Adanero, investigador apícola i inspector de sanitat, Adolfo Benéitez, sommelier i president d’ASLE i Rosa María Gutiérrez cuinera d’Entrepeñas, amb 70 anys de tradició a la muntanya lleonesa.

La gamma de mels ecològiques Muria BIO té presència en tendes especialitzades i al Canal Horeca. La política empresarial de la companyia manté un fidel compromís social i mediambiental i duu a terme nombroses accions per mantenir la biodiversitat més allà de la cura de les abelles. Recentment ha llançat la primera línia de caramels de mel ecològica amb envàs 100% compostable del món i ha certificat, de la mà de PEFC Espanya, la primera mel provinent de boscos certificats en Gestió Forestal Sostenible d’Europa i la primera que s’exporta a nivell mundial.

En la darrera edició del prestigiós premi internacional BIOLMIEL, fallat fa unes setmanes, Muria BIO també ha aconseguit 4 medalles d’or, 1 de plata i 2 màximes certificacions a les millors mels de la seva categoria per 5 de les varietats de les seves mels ecològiques.

 

Font: Muria

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya