La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo han reforçat el compromís de col·laboració per fomentar el coneixement i el consum dels productes de cooperatives per mitjà dels supermercats de la cadena. En l’actualitat, un total de 34 cooperatives agràries treballen amb Caprabo, que ofereix al consumidor fins a 300 productes cooperatius, que ja representen el 10% dels productes de proximitat que ven aquesta cadena de supermercats.
Fruites i hortalisses amb un 21%, productes làctics 18%, oli d’oliva 7%, vins amb DO 6,5%, formatges un 4% i fruits secs 3%, són els productes de cooperatives agràries amb més presència als supermercats de Caprabo. Les comarques de Girona, el Montsià i el Maresme són les que tenen un major volum de productes a les botigues de Caprabo.
En conjunt, la venda de productes de proximitat a Caprabo va augmentar un 25% l’any passat en relació amb l’exercici anterior, arribant als 36 milions d’euros.
Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, argumenta que “l’acord de col·laboració amb Caprabo és una aposta de futur per al sector en un context com l’actual, després d’un any i mig de pandèmia. La recuperació del món agroalimentari s’ha d’impulsar des de la sinergia entre el món productiu i el món de la distribució. Aquest és el camí més curt per arribar al consumidor final amb productes de qualitat, sostenibles i de proximitat”.
Fernando Tercero, responsable de Proximitat a Caprabo, explica que “la col·laboració és una suma de dos actors molt importants com són el sector agroalimentari. Presta suport al sector primari i dóna a conèixer als nostres clients tot el que tenim de bo a les comarques catalanes. L’aposta de Caprabo per la producció de proximitat és contundent. Des que vam llançar el Programa de Proximitat per Comarques, treballem per augmentar la presència dels productes de proximitat als nostres supermercats. Són productes de qualitat i amb gran acceptació dels nostres clients. Al 2022, esperem poder recuperar les Fires de Productes de Proximitat a les comarques catalanes i també les Jornades Gastronòmiques, dues eines que donen suport a la nostra política estratègica de suport als petits productors i les cooperatives agràries”.
Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...
La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...
La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i...
L'oli d'oliva verge extra ecològic 'Baronia de Cabacés', de la cooperativa Agrícola de Cabacés, es posiciona entre els TOP 10 de la categoria...
La Cooperativa de Gandesa, setena meravella de Catalunya, va rebre l'any 2023 un 20% més de visitants que l'any 2022 (un 30% més que el 2021) i...
El Master of Wine i crític internacional de vi Tim Atkins ha estat present a la fira Barcelona Wine Week edició 2024 on ha presentat el seu...
Castell d’Or ha presentat una renovació completa de tota la gamma de vins 'Castell d’Or' durant la Barcelona Wine Week. El grup ha apostat...
El saló de referència del vi de qualitat de l’Estat torna a Barcelona amb més de 850 cellers inscrits i 70 Denominacions d’Origen. Pel que...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h