Carregant web FCAC

Garapinyades, el dolç elaborat de L'Avellanera que ens retorna a la infantesa

11/01/2022
Avellanes garrapinyades 'Infrusec' de l'Avellanera
Avellanes garrapinyades 'Infrusec' de l'Avellanera © L'Avellanera
Ametlles garrapinyades 'Infrusec' de l'Avellanera
Ametlles garrapinyades 'Infrusec' de l'Avellanera © L'Avellanera

D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles caramelitzades: les garapinyades. Un dolç clàssic que, en tastar-lo, té el poder de retornar-nos a la nostra infantesa.

Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera. Un producte natural, sense conservants ni colorants, ideal per a endolcir qualsevol trobada familiar. Ambdós productes, molt útils també per a la creació de postres en hostaleria, es comercialitzen en pots de vidre de 135 g i 1 kg i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.

La cooperativa comercialitza les seves garapinyades d’avellana i d’ametlla sota la marca 'Infrusec' i les podeu trobar a la seva agrobotiga (Av. Fraternitat, 6 - La Selva del Camp), la seva botiga on-line i agrobotigues.cat.

Les garapinyades d’avellana de L’Avellanera s’elaboren amb avellanes de la seva pròpia cooperativa de la varietat negreta amb pell (49,5%) i sucre (50,5%). 

Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut. Gràcies al seu àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i a la ment i són una gran font d'antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; el seu alt contingut en àcid fòlic afavoreix el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus durant l’embaràs; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal. 

Per part seva, les garapinyades d’ametlla de L’Avellanera consten d’un 53,2% d’ametlla pròpia de varietat llargueta amb pell i d’un 46,8% de sucre.

Les ametlles són una excel·lent font de grasses monoinsaturades i vitamina E. Contenen una gran quantitat de minerals com el calci, protegeixen el cor, enforteixen el ossos i són molt riques en proteïnes (12,9 g/ cada 100 g). La seva aportació en hidrats de carboni (9,3%) no és molt significativa, però el seu baix índex glucèmic fa que siguin aptes per a diabètics i embarassades. 

Font: L'Avellanera
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya