D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles caramelitzades: les garapinyades. Un dolç clàssic que, en tastar-lo, té el poder de retornar-nos a la nostra infantesa.
Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera. Un producte natural, sense conservants ni colorants, ideal per a endolcir qualsevol trobada familiar. Ambdós productes, molt útils també per a la creació de postres en hostaleria, es comercialitzen en pots de vidre de 135 g i 1 kg i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.
La cooperativa comercialitza les seves garapinyades d’avellana i d’ametlla sota la marca 'Infrusec' i les podeu trobar a la seva agrobotiga (Av. Fraternitat, 6 - La Selva del Camp), la seva botiga on-line i agrobotigues.cat.
Les garapinyades d’avellana de L’Avellanera s’elaboren amb avellanes de la seva pròpia cooperativa de la varietat negreta amb pell (49,5%) i sucre (50,5%).
Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut. Gràcies al seu àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i a la ment i són una gran font d'antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; el seu alt contingut en àcid fòlic afavoreix el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus durant l’embaràs; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal.
Per part seva, les garapinyades d’ametlla de L’Avellanera consten d’un 53,2% d’ametlla pròpia de varietat llargueta amb pell i d’un 46,8% de sucre.
Les ametlles són una excel·lent font de grasses monoinsaturades i vitamina E. Contenen una gran quantitat de minerals com el calci, protegeixen el cor, enforteixen el ossos i són molt riques en proteïnes (12,9 g/ cada 100 g). La seva aportació en hidrats de carboni (9,3%) no és molt significativa, però el seu baix índex glucèmic fa que siguin aptes per a diabètics i embarassades.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h