D’entre tots els productes que elabora la cooperativa L’Avellanera, de la Selva Camp (Tarragona), destaquen les seves avellanes i ametlles caramelitzades: les garapinyades. Un dolç clàssic que, en tastar-lo, té el poder de retornar-nos a la nostra infantesa.
Les avellanes i ametlles caramelitzades són un dels productes més venuts de la categoria d’elaborats de L’Avellanera. Un producte natural, sense conservants ni colorants, ideal per a endolcir qualsevol trobada familiar. Ambdós productes, molt útils també per a la creació de postres en hostaleria, es comercialitzen en pots de vidre de 135 g i 1 kg i tenen una excel·lent relació qualitat-preu.
La cooperativa comercialitza les seves garapinyades d’avellana i d’ametlla sota la marca 'Infrusec' i les podeu trobar a la seva agrobotiga (Av. Fraternitat, 6 - La Selva del Camp), la seva botiga on-line i agrobotigues.cat.
Les garapinyades d’avellana de L’Avellanera s’elaboren amb avellanes de la seva pròpia cooperativa de la varietat negreta amb pell (49,5%) i sucre (50,5%).
Les avellanes són un dels fruits secs amb més propietats i beneficis per la salut. Gràcies al seu àcid oleic redueixen els nivells de colesterol i protegeixen la salut del cor; aporten energia al cos i a la ment i són una gran font d'antioxidants i vitamines A i E; reparen les cèl·lules dels ossos, els músculs i altres òrgans; retarden l’envelliment i prevenen malalties degeneratives; el seu alt contingut en àcid fòlic afavoreix el correcte desenvolupament del sistema nerviós del fetus durant l’embaràs; disminueixen el risc de patir malalties cardiovasculars i regulen el trànsit intestinal.
Per part seva, les garapinyades d’ametlla de L’Avellanera consten d’un 53,2% d’ametlla pròpia de varietat llargueta amb pell i d’un 46,8% de sucre.
Les ametlles són una excel·lent font de grasses monoinsaturades i vitamina E. Contenen una gran quantitat de minerals com el calci, protegeixen el cor, enforteixen el ossos i són molt riques en proteïnes (12,9 g/ cada 100 g). La seva aportació en hidrats de carboni (9,3%) no és molt significativa, però el seu baix índex glucèmic fa que siguin aptes per a diabètics i embarassades.
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h