La temporada de 'Carxofa del Prat', que va començar a finals d’octubre de l’any passat, es troba al seu equador. Just en aquests dies de fred més rigorós, la carxofa conreada al Prat assoleix el seu màxim punt de sabor i el seu aspecte més característic, amb el clotet. Quan encara queden més de tres mesos de collita, la Cooperativa del Prat ja ha superat les 120 tones de carxofa comercialitzades a Mercabarna. A aquestes xifres caldria sumar el volum de carxofes que les famílies pageses de la cooperativa comercialitzen a les seves botigues i a la restauració del Prat de Llobregat.
Des d’aquesta temporada, la Cooperativa del Prat comercialitza dues varietats de carxofa conreades al Prat. La varietat tradicional, que prové de la blanca de Tudela continua sent el conreu majoritari, a més de ser la més valorada per la restauració i la gastronomia. La incorporació de la varietat green queen, més resistent a les inclemències del temps i més productiva, suposa un 15% de la producció total de carxofes conreades al Prat.
Ús fraudulent del nom 'Carxofa Prat'
La Cooperativa Agrícola del Prat ha denunciat que s’està venent a moltes botigues i oferint a restaurants carxofes sota el paraigües de carxofa del Prat quan en realitat no ho és. La marca 'Carxofa Prat' és sinònim de qualitat i això fa que s’utilitzi aquest nom com a reclam comercial per vendre-la. La carxofa del Prat manté un sabor especial, és més fresca i es porta a Mercabarna el mateix dia que es cull. També destaca la seva forma més allargada amb el clotet a la part superior de les fulles. La cooperativa fa una crida a la ciutadania per tal que demani al seu establiment de confiança que compri el producte a la cooperativa. D’aquesta manera es garanteix la qualitat, la proximitat i la supervivència de l’agricultura del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Preus justos per la carxofa de proximitat
La Cooperativa Agrícola del Prat també demana preus justos per als productors de carxofa conreada al Prat. La inflació de preus acumulada s’ha cebat en un producte com la carxofa en el seu preu final, que no es correspon en el preu percebut pel productor en origen.
Els productes collits pels socis de la Cooperativa Agrícola del Prat es poden comprar a les agrobotigues dels pagesos i a Mercabarna, on la cooperativa els ofereix a restauradors i botigues de l’àrea de Barcelona sense intermediaris.
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h