Carregant web FCAC

'Domenio' Trepat 2016, seleccionat entre els 100 vins recomanats de "La Guía de Vinos" de La Vanguardia

Dirigida pel prestigiós expert en divulgació de la cultura del vi, Lluís Tolosa, la "La Guía de Vinos" reuneix 100 vins imprescindibles, produïts l'Estat, que han estat seleccionats per col·laboradors de referència

23/02/2022

La cooperativa Cellers Domenys celebra el reconeixement de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines per haver estat escollit entre els 100 vins recomanats per "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia, recentment publicada. Es tracta d’una de les 8 millors guies de vins d’Europa que competirà pel guardó Best in The World als Gourmand World Awards, els premis més rellevants dedicats als llibres de vins i gastronomia.

Dirigida per en Lluís Tolosa –expert en divulgació de la cultura del vi i l’enoturisme i autor de 25 llibres sobre la matèria– aquesta nova edició de "La Guía de Vinos" 2022 reuneix les recomanacions del seu director i sommeliers de gran trajectòria com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Maria José Huertas, així com d’experts i divulgadors d’alt nivell com Alícia Estrada i Zoltan Nagy. L’obra contextualitza cada referència de vi, destaca la seva identitat i la posiciona en un estil perquè el lector pugui comprendre-la millor mitjançant un llenguatge fresc i lleuger.

Així, amb una qualificació de 90 punts a "La Guía Peñín" i un 9,59 a la "Guia de Vins de Catalunya", el 'Domenio' Trepat 2016 s’ha fet un nou lloc a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia amb 91 punts. Concretament, aquesta referència s’ha distingit en la secció de varietats autòctones com un dels vins imprescindibles per aquest 2022.

'Domenio' Trepat 2016, l’essència d’un monovarietal brillant i equilibrat emparat sota la DO Conca de Barberà, neix de la varietat històrica d’aquesta zona geogràfica, concretament en l’entorn de les poblacions de Pira i Blancafort. Es tracta, doncs, d’un monovarietal 100% trepat. La recomanació destaca la seva criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 300 litres i el seu repòs 12 mesos més en ampolla. De la lectura també es desprèn el seu color vermell-grana, així com el seu ric i intens aroma i gust. Un vi amb un final llarg de constant evolució i bona persistència en boca, que es posiciona com a suau, rodó i ben estructurat.

La "La Guía de Vinos" també fa una menció especial al celler de Rocafort de Queralt, bressol de la gamma 'Domenio'. Considerat catedral del vi, l’edifici, erigit el 1918 pel deixeble de Gaudí, César Martinell, i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, és l’eix vertebrador d’un projecte enoturístic, actualment en fase de desenvolupament, en el qual l’entitat es troba immersa.

"És un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”

Des de l’organització de Cellers Domenys es mostren molt satisfets amb aquest nou reconeixement que asseguren és “un homenatge a la terra, al compromís amb les varietats autòctones històriques com el trepat i a l’esforç i treball excel·lent de tots els que fan d’aquest celler cooperatiu centenari una realitat”.

Els interessats en saber-ne més sobre la recomanació de 'Domenio' Trepat 2016 de Domenio Wines a "La Guía de Vinos" 2022 de La Vanguardia ho poden fer adquirint un exemplar als quioscs fins al 13 de març o també en format on-line mitjançant La Vanguardia Shopping.

Font: Cellers Domenys
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

14.03.2025

Cranc del Delta amb ajoblanco de calçots del Prat

03/2025

Sóc en Marc Grivé, xef i propietari de Gastroshows, un espai on podràs gaudir d’una experiència gastronòmica única en un sopar clandestí a...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya