Carregant web FCAC

La Cooperativa de Gandesa acollirà sis restaurants amb estrella Michelin durant l'Any del Vermut

31/03/2022

La Cooperativa de Gandesa acollirà àpats amb sis dels set restaurants amb estrella Michelin de la província de Tarragona entre els mesos d’abril i octubre, en motiu del seu Any del Vermut. Aquests àpats, on el vermut serà un dels protagonistes, se sumen a les activitats de commemoració del 90 aniversari del vermut 'Terralta' de la cooperativa.

En concret, participaran en aquesta iniciativa els restaurants Can Bosch, El Rincón de DiegoLes MolesAntic Molí, Deliranto i Quatre Molins.

Els àpats se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa

Els dinars i sopars, que tindran un aforament molt limitat, tindran un cost unificat de 100 € per persona i es podran reservar mitjançant la web www.coopgandesa.com/vermut-2022. Se serviran a la sala de premses de la nau modernista de la "Catedral del Vi" de la Cooperativa de Gandesa, obra de Cèsar Martinell. Aquesta construcció, Bé Cultural d’Interès Nacional i considerada una de les set meravelles de Catalunya, va ser el centre de producció del vi de la cooperativa entre 1919 i 2002. Avui vol ser un centre d’interpretació del món del vi i de l’oli i de reconeixement a les característiques pròpies dels vins de la Terra Alta.

El calendari de dinars comença el divendres 29 d’abril amb un sopar del restaurant Can Bosch, de Cambrils, i el xef Arnau Bosch. El segueixen el 29 de maig un dinar amb el restaurant Deliranto, de Salou, amb el xef Pep Moreno; el 31 de juliol, un dinar del restaurant Les Moles, d'Ulldecona, amb el xef Jeroni Castell; el 6 d’agost, un dinar del restaurant Antic Molí, d'Ulldecona, amb xef Vicent Guimerà i un dinar del restaurant Quatre Molins, de Cornudella, amb el xef Rafel Muria el 25 de setembre. Tanca la sèrie un sopar del restaurant El Rincón de Diego, de Cambrils, amb el xef Diego Campos el dia 28 d’octubre.

“Cadascun dels restaurants té un enfocament diferent”, diu l'organitzador Javi Quintano, “i això fa que siguin complementaris: mai trobarem un dinar o sopar igual a l’altre, i qui no hagi tastat aquests restaurants, té una oportunitat única per tastar-los en un lloc únic i amb un preu més assequible de l’habitual”.

El restaurant Can Bosch, podria definir-se com “el mar al plat”, i combina els plats de pesca de Cambrils amb les verdures de proximitat. El restaurant Deliranto aposta per una cuina de sensacions, de vivències, un plaer que va més enllà dels sabors. Les Moles combina producte de territori, amb la tècnica, la diversió, la reflexió, les arrels i l'atreviment. L’Antic Molí, és un exponent dels moviments Slow Food i Km 0, i ben conegut per la seva devoció per la galera, un dels crustacis més desconeguts a l'alta gastronomia. El restraurant Quatre Molins combina l’excel·lència tècnica i la creativitat amb una cuina directament relacionada amb el món de la mel. Finalment, el Rincón de Diego, ofereix una cuina imaginativa basada en l'excel·lent producte de la zona que tracta amb cura per treure-li el màxim partit.

“Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes.”

“Portem dos anys molt complicats, i hem de ser, amb precaució però amb fermesa, generosos en celebrar, en donar veu a tots els actors del món del vermut, del món gastronòmic, als pagesos, al món turístic”, assegura Pere Bové, president de la Cooperativa de Gandesa. “Volem omplir la comarca de gent, que ens visitin, que som una terra d’acollida i de bons productes”, segueix.

Font: Cooperativa de Gandesa
Altres notícies
28.05.2025

Castell d’Or renova la imatge dels vins 'Templer' evocant elegància i història

28/05/2025

Castell d’Or presenta el restyling dels seus vins de la DO Montsant: els Templers. Es tracta d’una renovació estètica d’una de les marques...

11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

14.03.2025

Mallart Artesans Xarcuters, la primera xarcuteria que fa la botifarra a l'exclusió

03/2025

Mallart Artesans Xarcuters és un projecte de transformació social impulsat per la Fundació Mas Albornà, dedicada a la inserció sociolaboral de...

14.03.2025

Esmorzar al Priorat entre oliveres

03/2025

A la part occidental del Priorat, s’alça Cabacés. És un poble ric en patrimoni, amb un nucli antic que conserva molts elements del seu passat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya