Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat elements destacables com el poblat del Tossal del Moro de Pinyeres i el Castell d’Algars d’origen templer, fins l’època contemporània on s’han conservat nombroses restes de la Guerra Civil.
L’experiència que compartim avui l'organitza el Celler Cooperatiu de Batea conjuntament amb l’empresa Rams Domènech, dedicada a l’arqueologia i el turisme de la zona.
La ruta comença al Centre d’Interpretació Hospital de Sang i continua amb una visita pel casc antic del poble, descobrint els punts més rellevants de Batea durant la Batalla de l’Ebre, com els quarters generals de l’exèrcit nacional o els emplaçaments dels hospitals i quiròfans.
A continuació, s’arriba al Fort de Millet, a Caseres, on l’arqueòleg encarregat de la recuperació de l’espai, Pere Rams, fa una visita guiada per aquest emplaçament de la línia fortificada del Cinca, un espai molt interesant on trobareu, entre d’altres, un refugi recuperat i en excel·lent estat de conservació, amb grafits dels noms dels milicians que van participar en la seva construcció.
Per acabar la jornada, què millor que fer una pausa per gaudir del present de la mà del Celler Cooperatiu de Batea i un tast comentat de tres vins: 'Vall Major' blanc 100% garnatxa blanca; 'Naturalis Mer' blanc 100% garnatxa blanca, ecològic i vegà, i 'Naturalis Mer' negre, garnatxa negra ecològic i vegà.
Aprofiteu l’avinentesa per fer una visita al Celler i a la seva agrobotiga, on trobareu tota la gamma de vins que elabora la cooperativa i altres productes de proximitat.
MÉS INFORMACIÓ
Reserves 687 81 32 42 - enoturisme@cellerbatea.com
Durada 4 hores
Preu 21€ (gratuït per a menors de 12 anys)
Mínim 4 persones. Es necessita vehicle propi
La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...
Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...
Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han treballat coordinadament,...
Òscar Ordeig, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és reconegut en l’àmbit polític català...
La preocupació front la sequera i altres inclemències meteorològiques així com la transformació cap a una major competitivitat, són aspectes...
La situació de sequera que s’arrossega a Catalunya i els efectes del canvi climàtic estan tenint un impacte greu en el sector de la fruita seca...
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya preveu que, aquesta campanya, es produiria una davallada del 50% respecte a la producció...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h