Carregant web FCAC

Batea, petjades del passat i del present

29/03/2023
Camarada per a artilleria
Camarada per a artilleria © Rams Domènec SL, Arqueologia i Turisme

Us proposem descobrir Batea, a la Terra Alta, una població amb un passat històric molt ric, ja que des de la protohistòria se n’han trobat elements destacables com el poblat del Tossal del Moro de Pinyeres i el Castell d’Algars d’origen templer, fins l’època contemporània on s’han conservat nombroses restes de la Guerra Civil.

L’experiència que compartim avui l'organitza el Celler Cooperatiu de Batea conjuntament amb l’empresa Rams Domènech, dedicada a l’arqueologia i el turisme de la zona.

La ruta comença al Centre d’Interpretació Hospital de Sang i continua amb una visita pel casc antic del poble, descobrint els punts més rellevants de Batea durant la Batalla de l’Ebre, com els quarters generals de l’exèrcit nacional o els emplaçaments dels hospitals i quiròfans.

A continuació, s’arriba al Fort de Millet, a Caseres, on l’arqueòleg encarregat de la recuperació de l’espai, Pere Rams, fa una visita guiada per aquest emplaçament de la línia fortificada del Cinca, un espai molt interesant on trobareu, entre d’altres, un refugi recuperat i en excel·lent estat de conservació, amb grafits dels noms dels milicians que van participar en la seva construcció.

Per acabar la jornada, què millor que fer una pausa per gaudir del present de la mà del Celler Cooperatiu de Batea i un tast comentat de tres vins: 'Vall Major' blanc 100% garnatxa blanca; 'Naturalis Mer' blanc 100% garnatxa blanca, ecològic i vegà, i 'Naturalis Mer' negre, garnatxa negra ecològic i vegà.

Aprofiteu l’avinentesa per fer una visita al Celler i a la seva agrobotiga, on trobareu tota la gamma de vins que elabora la cooperativa i altres productes de proximitat. 

MÉS INFORMACIÓ

Reserves 687 81 32 42 - enoturisme@cellerbatea.com
Durada 4 hores
Preu 21€ (gratuït per a menors de 12 anys)
Mínim 4 persones. Es necessita vehicle propi

Font: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Altres notícies
11.04.2025

Cellers Domenys convertirà el primer Celler Modernista de Cèsar Martinell en el Centre Cultural del Vi, del Cooperativisme i de la figura de l’arquitecte

11/04/2025

L’assemblea general de Cellers Domenys ha aprovat per unanimitat un projecte estratègic que transformarà el futur de la cooperativa de primer...

08.04.2025

Nous vins d'estiu!

08/04/2025

El Celler de Capçanes amplia la seva gamma de vins, amb la nova línia de vins baixos en alcohol amb dues noves incorporacions ideals per a...

03.04.2025

Amb 25 medalles, els cellers cooperatius brillen a Girovi’25

03/04/2025

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ens sentim orgullosos de veure com a totes les convocatòries de reconeixements del món del...

25.03.2025

Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya per a 'Spelunca', de la Cooperativa de l'Espluga Calba

25/03/2025

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció perquè tres molins cooperatius catalans han obtingut els...

18.03.2025

125 anys de cooperativisme al Maresme i la Selva, i 25è aniversari de Conca de la Tordera

18/03/2025

La cooperativa Conca de la Tordera commemora, dijous 20 de març, els 125 anys de l’existència de cooperativisme a les comarques del Maresme i la...

17.03.2025

Les seccions de crèdit avui

03/2025

A Catalunya, hi ha 55 cooperatives agràries amb secció de crèdit que presten els seus serveis a 72 poblacions i tenen un paper clau per combatre...

17.03.2025

Campanya amb poca producció i davallada de preu a l'oli d'oliva

03/2025

Després de successives caigudes del preu en origen des del mes de novembre, en l’inici d’aquest 2025 hem observat un canvi de tendència en les...

17.03.2025

L'impacte del reglament de benestar animal

03/2025

El Reial decret de benestar animal aprovat al 2023 establia un període de dos anys per a l’adaptació de les granges de porcí i, per tant, hauria...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya