La Cooperativa Agrícola del Prat posa en marxa a partir d’avui una campanya per demanar la creació de l’emoticona de la carxofa als teclats de WhatsApp, Instagram o X -abans Twitter-, donat que cap d’ells no inclou el dibuix d’aquest producte tan típic dels camps del Baix Llobregat i imprescindible a la dieta mediterrània.
Des de la Cooperativa considerem que la carxofa mereix un lloc als dibuixos de l’aplicació de missatgeria. Així, volem impulsar un moviment coral per demostrar l’arrelament de la carxofa a la societat pratenca i com al llarg dels anys ha esdevingut un símbol de pertinença i orgull per a la seva ciutadania. Però també tractarem d’incloure altres agents, com el Parc Agrari del Baix Llobregat o cooperatives agrícoles de diverses zones del país que tinguin la carxofa com a cultiu preferent.
Per a la Cooperativa del Prat el conreu de la carxofa implica un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat i això es veu reflectit en la vinculació que la ciutadania té amb aquest producte.
Al Prat tenim diferents esdeveniments relacionats amb la carxofa en el nostre calendari festiu. ‘Abril, mes de la carxofa’ aplega diverses activitats per posar en valor el conreu d’aquesta planta i la seva integració dins la gastronomia. El QuintoTapa, amb desenes de bars i restaurants locals elaborant tastets de carxofa en les formes més variades; l’Escarxofa&Jazz, on música i gastronomia es donen la mà, o la Carxofada del Prat, que aplega centenars de persones a un parc local i on es cuinen milers de carxofes a la brasa.
Així, seguint les petjades de com a València es van mobilitzar per aconseguir que la paella fos una emoticona del WhatsApp i aparegués a altres aplicacions mòbils, la Cooperativa s’ha proposat endegar una campanya que comença amb una recollida de signatures a la plataforma change.org i que esperem que inclogui altres accions engrescadores on rebem el suport de la ciutadania.
Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...
Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...
Tens un dinar amb els amics o la família i no saps que portar? Et proposem aquest pastís de nectarina i segur que triomfaràs....
La 12a edició dels Premis Vinari dels vins catalans ja té medaller per als vins joves. Un any més, trobem vins de cellers cooperatius a la llista...
Moltes persones pensen que el color del vi depèn de la varietat de raïm amb què s’elabora, però no és així. Si agafem raïms de diferents...
Aquest estiu tornen els “Tastos Pirates” que, des de l’estiu passat, el celler cooperatiu Empordàlia ofereix a alta mar. De juny a setembre...
Soc Olga Casanova Martínez, mestra i aficionada a la cuina. La Ribera d’Ebre és la comarca que em veu viure des de fa molts anys. Des de ben...
“Dona en un sector d’homes. Fa deu anys que m’hi dedico i, a la vinya, sóc feliç. Quan el meu pare es va plantejar deixar d’estar al...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h