La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i identificar aquest excel·lent producte de quilòmetre zero entre la resta de calçots que arriben al mercat.
Des de la Cooperativa considerem que s’ha de facilitar al consumidor la diferenciació entre el producte de circuit curt de venda pel que aposten els nostres pagesos. Aquest segell és, doncs, la millor manera d’identificar els calçots i que els nostres clients s’assegurin que el producte és fresc, sostenible, ha estat collit en les darreres 24 hores i no ha romàs dins una cambra frigorífica.
Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat gràcies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.
Estem ara en plena temporada de calçots, que es conreen de novembre i fins a l’abril, tot i que el millor moment de la seva recol·lecció arriba entre gener, febrer i març.
Crema de calçot amb component social
La Cooperativa Agrícola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justícia social. Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció. La Cooperativa vol lluitar així contra el malbaratament alimentari, i donar-li una segona vida a aquests calçots. Aquesta crema totalment artesana se suma a les que ja oferíem de carxofa, porros, carabassa i carbassó.
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
Enguany, amb diversos reconeixements d’àmbit internacional, els olis d’oliva verge extra de les cooperatives agràries catalanes estan...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h