Carregant web FCAC

Un segell de qualitat per identificar els calçots de la Cooperativa Agrícola del Prat

11/03/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat estrena un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. Es tracta d’una estratègia per posicionar i identificar aquest excel·lent producte de quilòmetre zero entre la resta de calçots que arriben al mercat.

Des de la Cooperativa considerem que s’ha de facilitar al consumidor la diferenciació entre el producte de circuit curt de venda pel que aposten els nostres pagesos. Aquest segell és, doncs, la millor manera d’identificar els calçots i que els nostres clients s’assegurin que el producte és fresc, sostenible, ha estat collit en les darreres 24 hores i no ha romàs dins una cambra frigorífica.

Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat gràcies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat. Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.

Estem ara en plena temporada de calçots, que es conreen de novembre i fins a l’abril, tot i que el millor moment de la seva recol·lecció arriba entre gener, febrer i març.

Crema de calçot amb component social

La Cooperativa Agrícola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justícia social. Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció. La Cooperativa vol lluitar així contra el malbaratament alimentari, i donar-li una segona vida a aquests calçots. Aquesta crema totalment artesana se suma a les que ja oferíem de carxofa, porros, carabassa i carbassó.

Font: Cooperativa Agrícola del Prat
Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya