Carregant web FCAC

La Cooperativa Agrícola del Prat al Gastronomic Forum Barcelona

Les demostracions de cuina en directe i les primeres Carxofes Prat de la temporada seran protagonistes

04/11/2024

La Cooperativa Agrícola del Prat consolida la seva presència a les més importants cites gastronòmiques del circuit i torna, per tercer any consecutiu, al Gastronomic Forum Barcelona, al recinte Firal de Montjuïc, que se celebra del 4 al 6 de novembre.

La Cooperativa presenta al Gastronomic Forum Barcelona (estand 163) les primeres carxofes de la temporada, que ja es poden trobar a la parada que té a Mercabarna. La Carxofa Prat és un dels productes agrícoles emblemàtics i destaca per la seva qualitat, sabor i textura. Conreada als terrenys del Parc Agrari del Baix Llogregat, la carxofa del Prat -varietat blanca de Tudela- es beneficia d’un clima temperat i un sòl fèrtil, influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que aporta unes qualitats organolèptiques que fan únic aquest producte. Això la fa especialment apreciada en la gastronomia catalana.

La Cooperativa es presenta de nou com expositora per defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que conrea, amb un missatge carregat de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat. Com s’incideix sempre, cap producte es conrea i es cull més a prop del Gastronomic Forum Barcelona que la Carxofa Prat i les verdures del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Cors de carxofa en tempura i arròs de l’Empordà

A l’estand que la Cooperativa Agrícola té al Fòrum s’hi celebraran a partir d’avui demostracions gastronòmiques a càrrec de l’empresa Gastroshows. Cada dia s’hi cuinaran cors de carxofa en tempura amb diferents combinacions que lliguen bé amb el sabor de la carxofa: crema de mató amb mel i llima o maionesa de rave raifort amb certfull, a més d’un arròs de l’Empordà amb carxofes que podran tastar a diari els visitants de l’estand.

Des de la Cooperativa Agrícola es treballa per destacar la qualitat de la Carxofa Prat com a producte de referència a la restauració de Barcelona i per això es considera important la participació en el Gastronomic Forum Barcelona. Per a la Cooperativa Agrícola del Prat ser presents en un certamen com aquest significa fer un pas més pel reconeixement de la feina i del producte de les famílies pageses del Prat que nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes de qualitat durant tot l’any. 

Crema de carbassó amb Espigoladors, i carxofa confitada

Enguany es presenta la crema de carbassó, que s’afegeix a les de carxofa i calçots que elabora l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que lluita contra el malbaratament alimentari. En la mateixa línia s’envasa la carxofa confitada, que en aquesta edició presenta una nova recepta millorada. La Cooperativa comercialitza aquestes cremes, elaborats i també patés de carxofa totalment artesans. En aquesta edició estrena noves caixes de fusta per col·locar d’una forma atractiva les carxofes i que identifiqui sense cap mena de dubte la procedència del producte.

Font: Cooperativa Agrícola del Prat
Altres notícies
03.12.2024

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi a La Fageda

03/12/2024

La Generalitat de Catalunya ha fet públic aquest migdia que La Fageda, sòcia de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha estat...

25.11.2024

La Festa del Vi Novell català torna a Barcelona

25/11/2024

Barcelona celebrarà un any més l’arribada del vi novell amb una festa el dissabte, 30 de novembre, als jardins del Palau Robert. Una oportunitat...

18.11.2024

Castell d'Or rellança la imatge de la seva marca Cossetània

18/11/2024

Castell d’Or anuncia la renovació completa de la seva gamma de vins i caves 'Cossetània', inspirada en l’essència ancestral del poblat iber...

12.11.2024

“Portell” celebra la 27a Festa del Vi Novell

12/11/2024

La Cooperativa Vinícola de Sarral organitza, el cap de setmana del 15 al 17 de novembre, la 27a Festa del Vi Novell a les instal·lacions del celler...

29.10.2024

Fitness i vi, la nova proposta d'enoturisme a Empordàlia

29/10/2024

El celler Empordàlia amplia la seva oferta d’enoturisme amb tot tipus de propostes. El 10 de novembre arriba el moment de l’esport amb Fitness...

08.10.2024

Els vins de cooperativa premiats a totes les categories dels Premis Vinari

08/10/2024

Els cellers cooperatius han obtingut un total de 32 medalles (2 Vinari Gran Or, 11 Vinari d'Or i 19 Vinari de Plata) i el Premi Vinari al Millor...

16.08.2024

Mousse de paraguaià

16/08/2024

Nova recepta fàcil i senzilla. Conquista el teu paladar i els teus convidats amb aquesta mousse de paraguaià. Comencem? Ingredients per a 4...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya