Carregant web FCAC

II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya

La meitat dels productes de proximitat que Caprabo ven als seus supermercats procedeixen ja de cooperatives agràries de Catalunya

17/06/2019

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, que s’ha celebrat avui a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal a Barcelona.

L’acte ha comptat amb la participació del xef Nacho Arregui, assessor Gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, que ha ofert un taller d’alta gastronomia, amb receptes elaborades a partir de productes de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo.

Caprabo és la companyia de supermercats que més aposta per la producció de proximitat. Actualment, la meitat dels productes de proximitat de venda a Caprabo ja provenen de cooperatives agràries de Catalunya.

D’aquesta manera, mitjançant el seu Programa de Proximitat per Comarques, que va néixer el 2013 i que compta amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Federació Catalana de DOP-IGP i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Caprabo ha introduït més de 2.600 productes de proximitat de les comarques de Catalunya, procedents d’uns 300 petits productors i cooperatives agrícoles.

Aquesta iniciativa suposa posar en valor l’economia de proximitat a través de l’alta gastronomia. Des de Caprabo i amb la col·laboració de la FCAC es treballa per fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.

Durant la presentació, el Responsable de Productes de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, ha destacat que “el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo aconsegueix impulsar les ventes d’aquests productes a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on registra un increment del 5%. Per nosaltres és una gran satisfacció perquè suposa un símptoma de què els consumidors valoren aquest tipus de producte”.

Per la seva part, ha destacat que “l’objectiu d’aquesta col·laboració amb Caprabo Ramon Sarroca, President de la FCAC, és que els nostres productes estiguin a l’abast de tots els consumidors, garantint la millor relació qualitat-preu”. I ha afegit: “La principal avantatge dels productes de proximitat de cooperatives és la qualitat”.

Cuina de proximitat, gran protagonista

El Xef Nacho Arregui, xef executiu de Grupo Bassko, ha ofert un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de proximitat de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo. Per això, Arregui ha optat per un menú de 6 plats, 4 principals i 2 postres, entre els quals destaquen alguns com: glopet de pa amb tomàquet i llonganissa, arròs melós de muntanya amb botifarra, bolets i formatge, o una espuma de iogurt grec, mel i menta.

Altres notícies

Pa amb oli, xocolata i sal

29/07/2021

Ingredients per 4 persones 250 g de nata 250 g de llet 100 g de sucre 100 g de rovells d'ou 225 g de sucre Sal maldon Oli...

Tornen les “experiències” a Empordàlia

21/07/2021

Tot i amb el fantasma de la covid-19 encara marcant el nostre dia a dia, el celler cooperatiu Empordàlia ha reobert aquest juliol l’hostaleria a...

L'Agrícola de Llorenç premiada amb dues medalles al Concurs International Wine and Spirits Awards 2021

16/07/2021

Els vins i caves de la cooperativa L'Agrícola de Llorenç del Penedès han obtingut nous reconeixements a nivell internacional. Concretament han...

Muria BIO mostra la seva cara més sostenible a BioCultura BCN 2021

15/07/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria pertanyent al Canal Horeca, ha mostrat la seva cara més sostenible a...

'Cossetània Reserva 2015' medalla d'or al Concurs Mundial de Brussel·les 2021

09/07/2021

El grup Castell d'Or ha estat reconegut amb una medalla d'or al 28è Concurs Mundial de Brussel·les amb el seu vi negre 'Cossetània Reserva...

L'Agrícola de Llorenç renova la seva imatge corporativa després del centenari

28/06/2021

La cooperativa L'Agrícola de Llorenç ha celebrat la seva particular festa major després d'haver de suspendre la majoria d'actes del centenari...

Es presenta la V edició del vi solidari 'Sense Límits'

11/06/2021

La Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre presenta, demà 12 de juny, la cinquena edició del vi solidari ‘Sense Límits’. A més, recupera la...

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura una agrobotiga capdavantera en consum sostenible

01/06/2021

La Cooperativa Agrària de Torelló inaugura, el proper dijous 3 de juny, una agrobotiga capdavantera en el consum sostenible de forma integral. El...

Som socis de:
Amb el suport de