Carregant web FCAC

II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya

La meitat dels productes de proximitat que Caprabo ven als seus supermercats procedeixen ja de cooperatives agràries de Catalunya

17/06/2019

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, que s’ha celebrat avui a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal a Barcelona.

L’acte ha comptat amb la participació del xef Nacho Arregui, assessor Gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, que ha ofert un taller d’alta gastronomia, amb receptes elaborades a partir de productes de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo.

Caprabo és la companyia de supermercats que més aposta per la producció de proximitat. Actualment, la meitat dels productes de proximitat de venda a Caprabo ja provenen de cooperatives agràries de Catalunya.

D’aquesta manera, mitjançant el seu Programa de Proximitat per Comarques, que va néixer el 2013 i que compta amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Federació Catalana de DOP-IGP i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Caprabo ha introduït més de 2.600 productes de proximitat de les comarques de Catalunya, procedents d’uns 300 petits productors i cooperatives agrícoles.

Aquesta iniciativa suposa posar en valor l’economia de proximitat a través de l’alta gastronomia. Des de Caprabo i amb la col·laboració de la FCAC es treballa per fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.

Durant la presentació, el Responsable de Productes de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, ha destacat que “el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo aconsegueix impulsar les ventes d’aquests productes a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on registra un increment del 5%. Per nosaltres és una gran satisfacció perquè suposa un símptoma de què els consumidors valoren aquest tipus de producte”.

Per la seva part, ha destacat que “l’objectiu d’aquesta col·laboració amb Caprabo Ramon Sarroca, President de la FCAC, és que els nostres productes estiguin a l’abast de tots els consumidors, garantint la millor relació qualitat-preu”. I ha afegit: “La principal avantatge dels productes de proximitat de cooperatives és la qualitat”.

Cuina de proximitat, gran protagonista

El Xef Nacho Arregui, xef executiu de Grupo Bassko, ha ofert un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de proximitat de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo. Per això, Arregui ha optat per un menú de 6 plats, 4 principals i 2 postres, entre els quals destaquen alguns com: glopet de pa amb tomàquet i llonganissa, arròs melós de muntanya amb botifarra, bolets i formatge, o una espuma de iogurt grec, mel i menta.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya