Carregant web FCAC

II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya

La meitat dels productes de proximitat que Caprabo ven als seus supermercats procedeixen ja de cooperatives agràries de Catalunya

17/06/2019

Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, que s’ha celebrat avui a l’espai Xef Caprabo de l’Illa Diagonal a Barcelona.

L’acte ha comptat amb la participació del xef Nacho Arregui, assessor Gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, que ha ofert un taller d’alta gastronomia, amb receptes elaborades a partir de productes de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo.

Caprabo és la companyia de supermercats que més aposta per la producció de proximitat. Actualment, la meitat dels productes de proximitat de venda a Caprabo ja provenen de cooperatives agràries de Catalunya.

D’aquesta manera, mitjançant el seu Programa de Proximitat per Comarques, que va néixer el 2013 i que compta amb el suport de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Federació Catalana de DOP-IGP i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Caprabo ha introduït més de 2.600 productes de proximitat de les comarques de Catalunya, procedents d’uns 300 petits productors i cooperatives agrícoles.

Aquesta iniciativa suposa posar en valor l’economia de proximitat a través de l’alta gastronomia. Des de Caprabo i amb la col·laboració de la FCAC es treballa per fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.

Durant la presentació, el Responsable de Productes de Proximitat de Caprabo, Fernando Tercero, ha destacat que “el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo aconsegueix impulsar les ventes d’aquests productes a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on registra un increment del 5%. Per nosaltres és una gran satisfacció perquè suposa un símptoma de què els consumidors valoren aquest tipus de producte”.

Per la seva part, ha destacat que “l’objectiu d’aquesta col·laboració amb Caprabo Ramon Sarroca, President de la FCAC, és que els nostres productes estiguin a l’abast de tots els consumidors, garantint la millor relació qualitat-preu”. I ha afegit: “La principal avantatge dels productes de proximitat de cooperatives és la qualitat”.

Cuina de proximitat, gran protagonista

El Xef Nacho Arregui, xef executiu de Grupo Bassko, ha ofert un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de proximitat de cooperatives agràries que es comercialitzen als supermercats Caprabo. Per això, Arregui ha optat per un menú de 6 plats, 4 principals i 2 postres, entre els quals destaquen alguns com: glopet de pa amb tomàquet i llonganissa, arròs melós de muntanya amb botifarra, bolets i formatge, o una espuma de iogurt grec, mel i menta.

Altres notícies

Els vins Domenio Wines reconeguts amb altes puntuacions a la prestigiosa Guia Peñín 2022

21/04/2021

La cooperativa Cellers Domenys celebra la bona acollida rebuda de tots els vins Domenio Wines emparats sota la DO Catalunya i la DO Conca de...

Els iogurts líquids 'La Fageda' estrenen gust, imatge i un envàs més sostenible

19/04/2021

Les millores que La Fageda ha aplicat al producte han donat com a resultat uns iogurts líquids que milloren el gust, incorporen sucre de canya,...

Empordàlia col·labora amb la Fundació Arrels per Sant Jordi

15/04/2021

El passat Nadal, la Fundació Arrels es va posar en contacte amb el celler Empordàlia per sol·licitar la col·laboració amb l'aportació d'algun...

Muria BIO llança els primers caramels de mel ecològica d’Europa amb envàs 100% compostable

12/04/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa tarragonina Mel Muria que pertany al Canal Horeca, llança la primera línia de caramels de...

El 'Cossetània' Cava Brut Reserva, medalla d’or al Concurs MUNDUS VINI

18/03/2021

El Cava 'Cossetània' Brut Reserva s’ha endut una medalla d’or al Concurs Internacional Mundus Vini que té lloc a Alemània dues vegades a...

Els premis BIOLMIEL 2020 consoliden el lideratge de les mels ecològiques de Muria Bio a nivell internacional

15/03/2021

Muria BIO, la marca de mels ecològiques de l’empresa perellonenca Mel Muria, ha estat una de les grans triomfadores en el premi italià BIOLMIEL...

Castell d’Or destaca amb tres medalles al Concurs SAKURA Japan Women’s Wine Awards

08/03/2021

El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb tres medalles al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de...

Nou Room Escape virtual 'Reconnecta' amb Celler Masroig

02/03/2021

El celler fa dies que està molt tranquil. Aquest virus estrany que ens ha fet quedar a casa impedeix que pugueu arribar al Masroig, quan abans, els...

Som socis de:
Amb el suport de