El Programa Educatiu de la Càmara Arrossera del Montsià té l’objectiu de col·laborar amb els mestres de primària a guiar els alumnes sobre bons hàbits en l’alimentació. És un projecte original i amb esperit de diversió, i en cada nova edició compta amb la implicació de més escoles.
L’activitat lúdica i pedagògica, totalment gratuïta per a les escoles, pretén que els nens prenguin consciència de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i saludable al temps que milloren el coneixement dels productes de la terra, com és el cas de l’arròs del Delta de l’Ebre.
Les sessions s’inicien amb la projecció d’un audiovisual produït per la Càmara Arrossera del Montsià on en “Monti”, un gra d’arròs animat, una mica trapella i eixerit, explica el procés de cultiu de l'arròs, la seva elaboració, les diferents varietats que n’hi ha, com es cuina i la seva importància dins de la piràmide alimentària.
A partir d’aquí, els alumnes elaboren una redacció inspirada en l'audiovisual i preparen la descripció d’una recepta típica de la seva llar que utilitzi l'arròs com a ingredient principal.
Un jurat professional selecciona 10 guanyadors d’entre els participants. El premi consisteix en una estada de cap de setmana a les terres del Delta de l'Ebre, per poder visitar la diversitat de paisatges meravellosos on es cultiva l'arròs Montsià.
En sis anys, més de 86.000 alumnes han participat en el programa i més de 60 famílies han gaudit d’un cap de setmana d’activitats al Delta de l’Ebre.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h