El Programa Educatiu de la Càmara Arrossera del Montsià té l’objectiu de col·laborar amb els mestres de primària a guiar els alumnes sobre bons hàbits en l’alimentació. És un projecte original i amb esperit de diversió, i en cada nova edició compta amb la implicació de més escoles.
L’activitat lúdica i pedagògica, totalment gratuïta per a les escoles, pretén que els nens prenguin consciència de la importància de mantenir una alimentació equilibrada i saludable al temps que milloren el coneixement dels productes de la terra, com és el cas de l’arròs del Delta de l’Ebre.
Les sessions s’inicien amb la projecció d’un audiovisual produït per la Càmara Arrossera del Montsià on en “Monti”, un gra d’arròs animat, una mica trapella i eixerit, explica el procés de cultiu de l'arròs, la seva elaboració, les diferents varietats que n’hi ha, com es cuina i la seva importància dins de la piràmide alimentària.
A partir d’aquí, els alumnes elaboren una redacció inspirada en l'audiovisual i preparen la descripció d’una recepta típica de la seva llar que utilitzi l'arròs com a ingredient principal.
Un jurat professional selecciona 10 guanyadors d’entre els participants. El premi consisteix en una estada de cap de setmana a les terres del Delta de l'Ebre, per poder visitar la diversitat de paisatges meravellosos on es cultiva l'arròs Montsià.
En sis anys, més de 86.000 alumnes han participat en el programa i més de 60 famílies han gaudit d’un cap de setmana d’activitats al Delta de l’Ebre.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h