Comunicats de premsa

Adernats presenta el Xarel·lo Vermell, una varietat oblidada

Adernats retroba una varietat ancestral oblidada, coneguda com 'Cartoixà de Marina'

08/06/2016

En l'acte, van intervenir el gerent de Tarragona Turisme, Carles Sanz, el gerent d'Adernats, Joan Castellví, l'enòleg d'Adernats, Laurent Corrio, el responsable d'enoturisme, Francesc Boronat i els xefs dels restaurants Rincón de Diego i Can Bosch. En la presentació, a més, hi van assistir representant de la Denominació d'Origen Tarragona i propietaris de diversos restaurants de la ciutat.

Ahir, dimarts 7 de juny, es va presentar a la Casa Canals de Tarragona el nou vi d'Adernats. Un projecte singular que retroba una varietat de raïm oblidada, el Xarel·lo Vermell, altrament anomenat 'Cartoixà de Marina'. Una varietat rosada, autòctona del camp de Tarragona, que deriva en un vi d'un indescriptible color coure. Inclassificable, situat entre un blanc i un rosat, aspira a ser l'emblema d'Adernats i un referent de Tarragona, un vi per a paladars exigents. Un vi elaborat amb l'inestimable ajuda dels dos restaurants amb Estrella Michelin del Camp de Tarragona, Rincón de Diego i Can Bosch, els dos de Cambrils. Els xefs i sommeliers dels dos prestigiosos restaurants, han assessorat el procés d'elaboració d'aquest vi singular que serà servit en els seus menús gourmet.

El xarel·lo vermell és una varietat autòctona gairebé oblidada de Tarragona, expressa com cap la tipicitat de la costa mediterrània tarragonina. A Nulles encara es conserva una vinya vella, de més de 80 anys, que ara Adernats ha decidit conservar i recuperar. Podada, veremada i elaborada a l'antiga, la vinya es cuida com el millor tresor. Aquesta vinya vella ha donat una producció exclusiva de menys de dues mil ampolles que es podran trobar en els restaurants i les botigues més gourmet de Tarragona.

Així, Adernats segueix el seu ofici d'elaborar vins i caves de qualitat, representatius del Camp de Tarragona. Marcats per l'essència mediterrània d'una terra privilegiada amb una tradició vinícola mil·lenària.

Per aquests motius, Tarragona Turisme, Tarragona Convetion Bureau i la pròpia ciutat de Tarragona esdevenen socis col·laboradors d'Adernats, per la seva proximitat a la ciutat i per la qualitat i tipicitat dels seus productes que el fan el celler referència al Camp de Tarragona. Segueix així, la col·laboració entre celler i ciutat que precedeix entre d'altres, les Jornades de la Gamba roja de Tarragona o el més recent producte enoturístic ViTour Tarragona.

Avalat pels recents reconeixements tant en vi com en cava, catalogant com "el millor cava del món" segons la revista 50 Great Cavas, otorgant-li la Gran Medalla d'Or i premi Revelació del Jurat al Concurs Mundial de Brussel·les, o guanyat dos primers premis de la Denominació d'Origen Tarragona amb el blanc Seducció i el negre Instint, Adernats es reafirma com el celler referent del Camp de Tarragona. És per aquest motiu, que us anima a celebrar-ho amb ells el proper 9 de Juliol en l'anomenada Festa Major del Vi, la VINITFEST que per cinquè any, organitza Adernats a la Catedral del Vi de Nulles.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Les cooperatives tenen un paper  rellevant en la transició climàtica
Les cooperatives tenen un paper rellevant en la transició climàtica 17/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa, avui, en la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica convocada per la Generalitat per tal d’acordar un full de ruta que...
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català
La FCAC exigeix mesures urgents a la Comissió Europea i el Parlament català 16/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) està adherida a la plataforma en defensa de mesures urgents per a la fruita de pinyol que lideren una cinquantena d’alcaldes de...
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius
La Fageda amplia serveis i s’obre a nous col·lectius 15/01/2020 Aquest servei, que és nou a la Garrotxa, es crea de manera coordinada amb la Xarxa se Salut mental i s’ofereix a 15 persones de la comarca L’objectiu és millorar la seva ocupabilitat...
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia 14/01/2020 La presentació del nou vi Ençà es farà a l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona el proper 28 de gener, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta Ençà està fet...
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació
La FCAC s’oposa al cànon ramader, un sobrecost de 3.000 € per explotació 14/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’oposa a l’aplicació d’un impost addicional per l’ús de l’aigua que proposa el Govern de la Generalitat a determinades...
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món
La cooperativa Soldebre inclou, per segon any consecutiu, un dels seus olis extra verge a la guia dels millors olis del món 23/12/2019 La prestigiosa guia italiana Flos Olei, l’equivalent en el món de l’oli a la guia Parker dels vins, ha inclòs per segon any consecutiu en el seu rànquing un oli Denominació d’Origen...
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO
L’oli d’oliva verge extra Ètim, guardonat per tercer any consecutiu als Premis CDO 23/12/2019 La Cooperativa Falset Marçà celebra que l’oli d’oliva verge extra Ètim hagi obtingut per tercer any consecutiu el primer premi en la categoria afruitat verd dolç, en el marc dels Premis del...
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple
OleAurum, l’oli del Mulla’t, bat el rècord i aconsegueix 14.390€ per la lluita contra l’esclerosi múltiple 17/12/2019 Per cada ampolla de l’oli OleAurum venuda durant el mes de juliol es destina 1 € a la Fundació, que centra els seus esforços en aturar l'impacte d’aquesta malaltia neurodegenerativa que...
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat
Per Nadal, bombolles a la copa i tradició renovada al plat 17/12/2019 Com cada any, només obrir la porta ens impregnarà aquella meravellosa olor a la sopa de l’àvia i al rostit del tiet. Elements indispensables de la nostra cultura culinària, base inamovible de...
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel
artMuria & Caviaroli presenten el seu nou caviar de mel 12/12/2019 L’empresa de mel de luxe artMuria i la de caviar d’oli d’oliva Caviaroli han unit 200 anys d’experiència en apicultura amb el saber fer i la innovació per crear un sorprenent producte:...
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya
Entitats del sector agrari català s’uneixen en un conveni col·laboratiu per potenciar la producció pròpia de Catalunya 29/11/2019 Llet Nostra, Muria, Infrusec i Masachs, sumen experiència i qualitat de les seves produccions. Junts posen en valor la tradició gastronòmica catalana i els productes de proximitat en un nou...
Ramon Armengol és el nou president de  les cooperatives agràries europees
Ramon Armengol és el nou president de les cooperatives agràries europees 28/11/2019 Ramon Armengol és responsable de ramaderia i llet de la FCAC La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya expressa la satisfacció arran de l’elecció, per unanimitat, de Ramon Armengol...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x