Comunicats de premsa

Adernats presenta el Xarel·lo Vermell, una varietat oblidada

Adernats retroba una varietat ancestral oblidada, coneguda com 'Cartoixà de Marina'

08/06/2016

En l'acte, van intervenir el gerent de Tarragona Turisme, Carles Sanz, el gerent d'Adernats, Joan Castellví, l'enòleg d'Adernats, Laurent Corrio, el responsable d'enoturisme, Francesc Boronat i els xefs dels restaurants Rincón de Diego i Can Bosch. En la presentació, a més, hi van assistir representant de la Denominació d'Origen Tarragona i propietaris de diversos restaurants de la ciutat.

Ahir, dimarts 7 de juny, es va presentar a la Casa Canals de Tarragona el nou vi d'Adernats. Un projecte singular que retroba una varietat de raïm oblidada, el Xarel·lo Vermell, altrament anomenat 'Cartoixà de Marina'. Una varietat rosada, autòctona del camp de Tarragona, que deriva en un vi d'un indescriptible color coure. Inclassificable, situat entre un blanc i un rosat, aspira a ser l'emblema d'Adernats i un referent de Tarragona, un vi per a paladars exigents. Un vi elaborat amb l'inestimable ajuda dels dos restaurants amb Estrella Michelin del Camp de Tarragona, Rincón de Diego i Can Bosch, els dos de Cambrils. Els xefs i sommeliers dels dos prestigiosos restaurants, han assessorat el procés d'elaboració d'aquest vi singular que serà servit en els seus menús gourmet.

El xarel·lo vermell és una varietat autòctona gairebé oblidada de Tarragona, expressa com cap la tipicitat de la costa mediterrània tarragonina. A Nulles encara es conserva una vinya vella, de més de 80 anys, que ara Adernats ha decidit conservar i recuperar. Podada, veremada i elaborada a l'antiga, la vinya es cuida com el millor tresor. Aquesta vinya vella ha donat una producció exclusiva de menys de dues mil ampolles que es podran trobar en els restaurants i les botigues més gourmet de Tarragona.

Així, Adernats segueix el seu ofici d'elaborar vins i caves de qualitat, representatius del Camp de Tarragona. Marcats per l'essència mediterrània d'una terra privilegiada amb una tradició vinícola mil·lenària.

Per aquests motius, Tarragona Turisme, Tarragona Convetion Bureau i la pròpia ciutat de Tarragona esdevenen socis col·laboradors d'Adernats, per la seva proximitat a la ciutat i per la qualitat i tipicitat dels seus productes que el fan el celler referència al Camp de Tarragona. Segueix així, la col·laboració entre celler i ciutat que precedeix entre d'altres, les Jornades de la Gamba roja de Tarragona o el més recent producte enoturístic ViTour Tarragona.

Avalat pels recents reconeixements tant en vi com en cava, catalogant com "el millor cava del món" segons la revista 50 Great Cavas, otorgant-li la Gran Medalla d'Or i premi Revelació del Jurat al Concurs Mundial de Brussel·les, o guanyat dos primers premis de la Denominació d'Origen Tarragona amb el blanc Seducció i el negre Instint, Adernats es reafirma com el celler referent del Camp de Tarragona. És per aquest motiu, que us anima a celebrar-ho amb ells el proper 9 de Juliol en l'anomenada Festa Major del Vi, la VINITFEST que per cinquè any, organitza Adernats a la Catedral del Vi de Nulles.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x