Carregant web FCAC

Adernats presenta el Xarel·lo Vermell, una varietat oblidada

Adernats retroba una varietat ancestral oblidada, coneguda com 'Cartoixà de Marina'

08/06/2016
Adernats Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles
Adernats Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats
Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles
Xarel·lo Vermell. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats
Xarel·lo Vermell Adernats. Vinícola de Nulles
Xarel·lo Vermell Adernats. Vinícola de Nulles © Vinícola de Nulles - Adernats

En l'acte, van intervenir el gerent de Tarragona Turisme, Carles Sanz, el gerent d'Adernats, Joan Castellví, l'enòleg d'Adernats, Laurent Corrio, el responsable d'enoturisme, Francesc Boronat i els xefs dels restaurants Rincón de Diego i Can Bosch. En la presentació, a més, hi van assistir representant de la Denominació d'Origen Tarragona i propietaris de diversos restaurants de la ciutat.

Ahir, dimarts 7 de juny, es va presentar a la Casa Canals de Tarragona el nou vi d'Adernats. Un projecte singular que retroba una varietat de raïm oblidada, el Xarel·lo Vermell, altrament anomenat 'Cartoixà de Marina'. Una varietat rosada, autòctona del camp de Tarragona, que deriva en un vi d'un indescriptible color coure. Inclassificable, situat entre un blanc i un rosat, aspira a ser l'emblema d'Adernats i un referent de Tarragona, un vi per a paladars exigents. Un vi elaborat amb l'inestimable ajuda dels dos restaurants amb Estrella Michelin del Camp de Tarragona, Rincón de Diego i Can Bosch, els dos de Cambrils. Els xefs i sommeliers dels dos prestigiosos restaurants, han assessorat el procés d'elaboració d'aquest vi singular que serà servit en els seus menús gourmet.

El xarel·lo vermell és una varietat autòctona gairebé oblidada de Tarragona, expressa com cap la tipicitat de la costa mediterrània tarragonina. A Nulles encara es conserva una vinya vella, de més de 80 anys, que ara Adernats ha decidit conservar i recuperar. Podada, veremada i elaborada a l'antiga, la vinya es cuida com el millor tresor. Aquesta vinya vella ha donat una producció exclusiva de menys de dues mil ampolles que es podran trobar en els restaurants i les botigues més gourmet de Tarragona.

Així, Adernats segueix el seu ofici d'elaborar vins i caves de qualitat, representatius del Camp de Tarragona. Marcats per l'essència mediterrània d'una terra privilegiada amb una tradició vinícola mil·lenària.

Per aquests motius, Tarragona Turisme, Tarragona Convetion Bureau i la pròpia ciutat de Tarragona esdevenen socis col·laboradors d'Adernats, per la seva proximitat a la ciutat i per la qualitat i tipicitat dels seus productes que el fan el celler referència al Camp de Tarragona. Segueix així, la col·laboració entre celler i ciutat que precedeix entre d'altres, les Jornades de la Gamba roja de Tarragona o el més recent producte enoturístic ViTour Tarragona.

Avalat pels recents reconeixements tant en vi com en cava, catalogant com "el millor cava del món" segons la revista 50 Great Cavas, otorgant-li la Gran Medalla d'Or i premi Revelació del Jurat al Concurs Mundial de Brussel·les, o guanyat dos primers premis de la Denominació d'Origen Tarragona amb el blanc Seducció i el negre Instint, Adernats es reafirma com el celler referent del Camp de Tarragona. És per aquest motiu, que us anima a celebrar-ho amb ells el proper 9 de Juliol en l'anomenada Festa Major del Vi, la VINITFEST que per cinquè any, organitza Adernats a la Catedral del Vi de Nulles.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya