Carregant web FCAC

El cava "Les Tres Naus" de Cellers Domenys rep diversos premis al XXVI concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

15/07/2016
Cava Les Tres Naus Trepat 2014
Cava Les Tres Naus Trepat 2014
Cava Les Tres Naus Reserva 2012
Cava Les Tres Naus Reserva 2012
Cava Les Tres Naus Brut 2013
Cava Les Tres Naus Brut 2013

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXVI Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat 1 de juliol.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ha premiat a Cellers Domenys en les següents categories:

  • Categoria CAVA ROSAT: 1r classificat amb Les Tres Naus Trepat 2014.
  • Categoria CAVA BRUT NATURE: 2n classificat amb Les Treus Naus Reserva 2012.
  • Categoria CAVA BRUT: 3r classificat amb Les Tres Naus Brut 2013.

El tast del concurs es va realitzar el 25 de maig al claustre de Sant Francesc de Montblanc. Un total de 15 tastadors repartits en tres panells van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). Aquest any és la vegada que més mostres s'han presentat (91 mostres en total).

Cava Les Tres Naus Trepat 2014

Elaborat amb la varietat autòctona de raïm de la Conca de Barberà, única al món: el Trepat. Una matèria primera excepcional per a la creació d'un cava rosat amb caràcter. Viu, fresc, afruitat, característic: un obsequi molt personal per al paladar. Amb el color propi que li dóna la varietat Trepat: vermell cirera trencant a rosa gerd.

És un cava fresc, amb aromes de fruites vermelles. Amb una bombolla molt integrada i amb un pas per boca agradable: deixant un record golós i afruitat. Criança, 15 mesos.

Cava Les Tres Naus Reserva 2012

A 566 metres d'altitud, a Rocafort de Queralt, durant mesos de repòs. Així neix el Brut Nature Reserva Les Tres Naus: un cava, de fermentació i criança especials, elaborat segons el mètode tradicional amb les varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Destaca per la seva maduresa i per una gran estructura.

De color palla, amb reflexos verdosos i amb formació de fines bombolles. Amb aroma de brioixeria i notes torrades de fruits secs. Bombolla integrada, elegant, fresca, amb lleugeres notes cítriques: amb un final sedós i persistent.

Cava Les Tres Naus Brut 2013

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt.

Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya