Comunicats de premsa

El cava "Les Tres Naus" de Cellers Domenys rep diversos premis al XXVI Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà

15/07/2016

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha estat guardonat amb diversos premis al XXVI Concurs de vins i caves de la DO Conca de Barberà. El lliurament dels reconeixements va tenir lloc el passat 1 de juliol.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Conca de Barberà ha premiat a Cellers Domenys en les següents categories:

  • Categoria CAVA ROSAT: 1r classificat amb Les Tres Naus Trepat 2014.
  • Categoria CAVA BRUT NATURE: 2n classificat amb Les Treus Naus Reserva 2012.
  • Categoria CAVA BRUT: 3r classificat amb Les Tres Naus Brut 2013.

El tast del concurs es va realitzar el 25 de maig al claustre de Sant Francesc de Montblanc. Un total de 15 tastadors repartits en tres panells van ser els encarregats de tastar a cegues les referències de les 11 categories: tres de cava, dues de vi blanc, una de rosat i la resta de vins negres (on també s'inclou el trepat). Aquest any és la vegada que més mostres s'han presentat (91 mostres en total).

Cava Les Tres Naus Trepat 2014

Elaborat amb la varietat autòctona de raïm de la Conca de Barberà, única al món: el Trepat. Una matèria primera excepcional per a la creació d'un cava rosat amb caràcter. Viu, fresc, afruitat, característic: un obsequi molt personal per al paladar. Amb el color propi que li dóna la varietat Trepat: vermell cirera trencant a rosa gerd.

És un cava fresc, amb aromes de fruites vermelles. Amb una bombolla molt integrada i amb un pas per boca agradable: deixant un record golós i afruitat. Criança, 15 mesos.

Cava Les Tres Naus Reserva 2012

A 566 metres d'altitud, a Rocafort de Queralt, durant mesos de repòs. Així neix el Brut Nature Reserva Les Tres Naus: un cava, de fermentació i criança especials, elaborat segons el mètode tradicional amb les varietats: Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Destaca per la seva maduresa i per una gran estructura.

De color palla, amb reflexos verdosos i amb formació de fines bombolles. Amb aroma de brioixeria i notes torrades de fruits secs. Bombolla integrada, elegant, fresca, amb lleugeres notes cítriques: amb un final sedós i persistent.

Cava Les Tres Naus Brut 2013

Elaborat amb les varietats tradicionals de raïm, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, el cava Brut Les Tres Naus és un escumós creat a la cava modernista de Rocafort de Queralt.

Un cava reposat, natural i amb una suau nota de dolçor. Agradable, molt lleuger i suggeridor. Aroma afruitat, fresc i molt intens. En boca combina la vivesa, l’elegància i la complexitat: amb un final cremós.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders
Els productors traslladen a l'ACA el seu rebuig pel cànon de l'aigua per a usos ramaders 24/02/2020 El front comú, format per les entitats Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), PORCAT, ANPROGAPOR, FAC,...
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE
Ramon Armengol es reuneix amb el Comissari d’Agricultura de la UE 20/02/2020 Janusz Wojciechowski ha expressat la voluntat de fomentar les organitzacions de productors com les cooperatives La Confederació General de Cooperatives Agràries de la UE (COGECA) aglutina...
El Consell Rector de la FCAC reclama,  a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya
El Consell Rector de la FCAC reclama, a Lleida, mesures urgents davant la crisi de sectors productius a Catalunya 14/02/2020 Les crisis de preus i l’increment de costos fan perillar la continuïtat de l’activitat agrària i de l’agroindústria cooperativa, i augmenta el risc de desertització del territori La...
Ramon Armengol reivindica la implicació  de les cooperatives amb el Green Deal  davant la Comissió Europea
Ramon Armengol reivindica la implicació de les cooperatives amb el Green Deal davant la Comissió Europea 14/02/2020 També es reclama un pla d’acció de la UE davant la caiguda de preus que estan provocant els aranzels imposats pels Estats Units Ramon Armengol, president de la Confederació General de...
La FCAC, a la concentració  “Salvem la pagesia. Defensem el món rural”
La FCAC, a la concentració “Salvem la pagesia. Defensem el món rural” 12/02/2020 El futur del camp ha de garantir, també, la viabilitat de les cooperatives agràries en tant que són empreses dels pagesos que estan arrelades al territori i generen llocs de treball al món...
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals
La gamma de mel ecològica Muria Bio aconsegueix tres nous guardons internacionals 06/02/2020 Les mels de la gamma ecològica Muria BIO han tornat a ser protagonistes a BIOLMIEL 2019 i en el II Concurs Hispanoluso de Mels Ecològiques, amb tres nous reconeixements a nivell...
La FCAC confirma que les cooperatives  del Maresme i l’Empordà perdran  bona part de la pròxima collita
La FCAC confirma que les cooperatives del Maresme i l’Empordà perdran bona part de la pròxima collita 04/02/2020 S’insisteix a la consellera d’Agricultura en la necessitat de preveure una dotació pressupostària per pal·liar els danys dels últims temporals, que també van afectar més de 3.000 hectàrees...
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient
La FCAC alerta que el pressupost d’Agricultura és insuficient 30/01/2020 La FCAC reclama als grups parlamentaris que corregeixin el pressupost del DARP per poder atendre les necessitats de competitivitat del sector i els danys provocats pels temporals La Federació de...
Centenari del Celler de l’Agrícola i  Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès
Centenari del Celler de l’Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès 29/01/2020 La Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit de Llorenç del Penedès inicia, aquest divendres dia 31, els actes commemoratius dels cent anys de la construcció del Celler amb la presentació del...
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros
Unió assoleix una facturació rècord de 80 milions d’euros 24/01/2020 Grup Unió ha presentat un resultat històric en l’Assemblea General anual de socis que ha tingut lloc aquest divendres a Reus. Amb una facturació total del grup de 80 milions d’euros,...
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial
Les cooperatives arrosseres del Delta, que produeixen el 75% de l’arròs català, en alerta per l’afectació a més de 3.000 ha i molt crítics amb la gestió territorial 22/01/2020 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) insisteix en la gravetat dels danys soferts per una part dels conreus i les cooperatives del litoral català. La situació és especialment...
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària
El celler de Sant Jaume de Cellers Domenys obté la ISO 22000:2005 que certifica el Sistema de Gestió de Seguretat Alimentària 20/01/2020 La Norma internacional ISO 22000:2005, concedida per l’empresa AENOR Internacional, ha estat lliurada al celler de Sant Jaume dels Domenys en un acte presidit pel Sr. Josep Vidal i Fàbrega,...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x