Carregant web FCAC

Cellers Domenys elabora el primer vi dolç de Catalunya amb la varietat trepat

La presentació del vi dolç trepat Domenio va tenir lloc en el marc de la setena edició de la Festa del Trepat

27/07/2016

Cellers Domenys, una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes (Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, La Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira), ha elaborat el primer vi dolç de Catalunya amb la varietat Trepat. La presentació del vi dolç Domenio Trepat va tenir lloc en el marc de la setena edició de la Festa del Trepat.

El vi dolç Domenio Trepat té una bona capa de color grana i abundant llàgrima. Aromes molt intensos de fruites sobremadurades com les figues, panses, orellanes i poma confitada transmeten al nas records refrescants de les espècies dolces com la canyella, la nou moscada i l'anís. En boca presenta una entrada dolça i potent, donant com a resultat un vi molt saborós i llaminer.

En aquest mateix esdeveniment, que va tenir lloc els dies 25 i 26 de juny a Barberà de la Conca, també es va poder degustar la nova anyada dels diferents productes de Cellers Domenys elaborats amb la varietat Trepat: el Comanglora Trepat, un rosat fresc, agradable al paladar i altament aromàtic; el cava Les Tres Naus Rosat Trepat Brut: un cava fresc, amb aromes de fruites vermelles, amb una bombolla molt integrada i amb un pas per boca agradable: deixant un record golós i afruitat; i el vi negre Domenio Trepat, un vi fresc i persistent d’intensos aromes cítrics que recorden la pell de taronja, mango, mandarina i frescos com l’eucaliptus i el romaní, amb notes especiades d'anís i pebre vermell.

El nou Vi Dolç Domenio Trepat se suma a la triologia que va treure Cellers Domenys al mercat l’any passat: Domenio Trepat, Ull de llebre i Sumoi. La gamma Domenio representa l’aposta de Cellers Domenys pels vins de territori elaborats amb varietats històriques. En solitari, sense cupatges, cada vi desgrana l’essència de la varietat i el seu propi terrer.

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya