Carregant web FCAC

El Vi Novell 2016 de Celler Masroig homenatja la festa, la gresca i la tradició

Celler Masroig celebra la 6a edició de l’arribada del primer vi de l’any, posant en valor el bon rotllo, la decoració vintage i innovadora i el “porrón pompero”

27/10/2016

El disseny de les etiquetes d’Atipus són sis banderes decoratives de festa popular que conviden a anar de revetlla i formen, per primera vegada, una col·lecció

Celler Masroig acollirà el dissabte 12 de novembre la sisena edició de la festa del Vi Novell en una jornada que vol posar en valor la festa, la gresca i la tradició, com també l’ambient popular i desacomplexat de l’aliment que és el vi. Aquesta edició és la segona en la qual tots els actes de celebració del Vi Novell es concentren al Priorat amb la idea d’esdevenir una data clau al calendari del vi català que reuneix any rere any aficionats i professionals del sector per celebrar l’arribada del primer vi de l’any. El periodista i presentador de TV3 Lluís Marquina (Barcelona, 1981) serà el padrí de la sisena edició de la festa del Vi Novell 2016 de Celler Masroig (DO Montsant). Marquina és director i presentador del programa sobre tecnologia, cultura i oci digital “Generació Digital” de la televisió autonòmica catalana. També col·labora al TN Vespre, Els Matins, Divendres i Tria33. Anteriorment, ha treballat en programes informatius com l’Info-K, La Marató, el TN i al Canal 3XL. Abans de la seva etapa a TV3, va presentar el programa Xat TV a Televisió Espanyola. Lluís Marquina va néixer a Barcelona però té vincles familiars amb el Priorat, comarca on ha passat alguns dels estius de la seva infantesa. 
 
Un vi jove de maceració carbònica, vestit per anar de revetlla
 
El Vi Novell 2016 és un vi de maceració carbònica, elaborat amb les varietats autòctones garnatxa i carinyena. És un vi jove, fresc i franc. De color robí intens i brillant. En nas expressa clarament la fruita vermella -maduixa i cirera, principalment- i les aromes del raïm amb un embolcall làctic de fons. En boca és suau, fresc, i ens retorna a la fruita vermella que trobem en nas. És vellutat, amb un pas per boca agradable i un post gust elegant.
 
Aquest any i després de 6 edicions de celebració de la Festa del Vi Novell amb etiquetes que han posat en valor la tradició, el Celler Masroig ha apostat per una etiqueta més moderna, que convida a la festa, però no a una qualsevol, sinó a una de grossa, una festa major. Per això, des de l’Estudi Atipus s’han creat fins a sis patrons per a les etiquetes on destaquen motius com garlandes, banderes i porrons, per fer evident que la celebració fuig de convencionalismes i tradició i recupera el to transgressor i brètol que li és propi. Les etiquetes del Vi Novell 2016 representen sis banderes decoratives de festa popular, que conviden a anar de revetlla. Cada ampolla és diferent i la diversitat gràfica dóna dinamisme i sentit a la col·lecció, la primera que s’ha creat mai amb motiu del Vi Novell al Masroig.
 
— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició.
— Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
— Servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet.
 
Els assistents a la festa seran els primers a veure la nova imatge de les ampolles i a degustar el Vi Novell 2016 un cop espinjolada la bóta pel padrí. A més a més del vi, hi haurà parades amb productes de proximitat i d’artesania.
 
Un únic espai amb dos ambients, entre la tradició i la innovació
 
Celler Masroig obrirà un any més les instal·lacions a tothom qui vulgui gaudir de l’arribada del primer vi de l’any i estan previstes activitats per amenitzar la festa per a petits i grans. El programa d’activitats serà el següent:
 
11h Actuació Folkatres Ball Folk
12h Presentació del Vi Novell 2016
12.30h Espinjolada de la bóta de vi i aperitiu
13.30h Actuació Morena Tradipatxanga
 
La música anirà a càrrec dels grups Folkatres Ball Folk i Morena Tradipatxanga. Folkatres són un grup de 4 músics “entusiasmats” amb la idea de fer música per a ball folk. Coincidint amb la festa del Vi Novell, tocaran acompanyats del violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió i oferiran un repertori de música i balls de plaça, com antigament es feia arreu dels Països Catalans i de la Mediterrània. La seva música sonarà al ritme de polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets i rumbes, però també cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i danses mediterrànies i europees antigues.
 
D’altra banda, Morena es defineix com un grup “atípic” que versiona els hits de la música lleugera i patxanguera de les últimes dècades, posant-los lletra en català, fent girs a les lletres originals i defensant tant l’humor com la bona música. Heura Gaya és la cantant, Manú Sabaté és el baixista i també toca el clarinet i Blai Casals toca l’acordió diatònic, el bombo… i molt més. El grup representa un petit cabaret amb històries i personatges, d’estètica carrinclona, amb el color rosa xiclet com a color corporatiu. Una festa patxanguera catalana sense complexos, la qual podrem també gaudir en directe.
 
L’últim Vi Novell abans del Centenari
 
La sisena edició de la Festa del Vi Novell és la darrera abans de la celebració del centenari de Celler Masroig, l’any vinent. Des de principis de 2017 es realitzaran diferents actes institucionals i populars per recordar que el projecte manté l’essència i la personalitat del primer dia, havent guanyat pel camí coneixement i apostant clarament per la innovació. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels cellers de referència de la DO Montsant, que treballa amb convicció sobre sòls d’argila vermella i amb la varietat autòctona carinyena, la qual és la base de la majoria de vins del celler.

 

Altres notícies
18.04.2024

Castell d'Or signa un conveni amb l'Associació de Familiars de nens amb Càncer

18/04/2024

Castell d’Or ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Familiars i Amics de nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Es tracta...

09.04.2024

Covides presenta el nou vermut 'Duc de Foix'

09/04/2024

Covides ha presentat recentment un nou producte que amplia la seva ja coneguda gamma 'Duc de Foix": el vermut. Per a la seva creació Covides ha...

04.04.2024

Les Garrigues, l'oli i els Vilars

04/2024

Un viatge per la tradició dels paisatges de les Garrigues, per una terra que va veure néixer la varietat d’oliva arbequina i on es troba un dels...

04.04.2024

Envàs, a casa que vas!

04/2024

La cooperativa Càmara Arrossera del Montsià segueix apostant per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Recentment, ha presentat un tàper...

04.04.2024

Sablé amb 4 textures d'avellana

04/2024

PA DE NOUS: Instagram | Blog Soc la Marta Jubert, llicenciada en ADE i pastissera diplomada per l'Escola d'Hostaleria Hofmann. M’apassiona...

04.04.2024

Josep Sedó, productor de vinya i olivera al Priorat

04/2024

“Crec que no hi ha hagut un moment que decidís ser pagès. Vaig néixer així. De petit ja anava al tros amb els pares i sempre he tingut clar que...

27.03.2024

Empordàlia maridarà els seus vins i oli amb xocolates de Casa Cacao

27/03/2024

Els dies 29, 30 i 31 de març, i l’1 d'abril, les visites guiades al celler Empordàlia acabaran amb un tast de vins i Oli de Pau maridat amb les...

15.03.2024

Les cooperatives agràries catalanes a Alimentaria

15/03/2024

La fira internacional de l’alimentació per excel·lència torna del 18 al 21 de març a Barcelona, i ho farà acompanyada de 14 cooperatives...

Som socis de
Amb el suport de
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya