Comunicats de premsa

El Vi Novell 2016 de Celler Masroig homenatja la festa, la gresca i la tradició

27/10/2016

Celler Masroig celebra la 6a edició de l’arribada del primer vi de l’any, posant en valor el bon rotllo, la decoració vintage i innovadora i el “porrón pompero”

El disseny de les etiquetes d’Atipus són sis banderes decoratives de festa popular que conviden a anar de revetlla i formen, per primera vegada, una col·lecció

Celler Masroig acollirà el dissabte 12 de novembre la sisena edició de la festa del Vi Novell en una jornada que vol posar en valor la festa, la gresca i la tradició, com també l’ambient popular i desacomplexat de l’aliment que és el vi. Aquesta edició és la segona en la qual tots els actes de celebració del Vi Novell es concentren al Priorat amb la idea d’esdevenir una data clau al calendari del vi català que reuneix any rere any aficionats i professionals del sector per celebrar l’arribada del primer vi de l’any. El periodista i presentador de TV3 Lluís Marquina (Barcelona, 1981) serà el padrí de la sisena edició de la festa del Vi Novell 2016 de Celler Masroig (DO Montsant). Marquina és director i presentador del programa sobre tecnologia, cultura i oci digital “Generació Digital” de la televisió autonòmica catalana. També col·labora al TN Vespre, Els Matins, Divendres i Tria33. Anteriorment, ha treballat en programes informatius com l’Info-K, La Marató, el TN i al Canal 3XL. Abans de la seva etapa a TV3, va presentar el programa Xat TV a Televisió Espanyola. Lluís Marquina va néixer a Barcelona però té vincles familiars amb el Priorat, comarca on ha passat alguns dels estius de la seva infantesa. 
 
Un vi jove de maceració carbònica, vestit per anar de revetlla
 
El Vi Novell 2016 és un vi de maceració carbònica, elaborat amb les varietats autòctones garnatxa i carinyena. És un vi jove, fresc i franc. De color robí intens i brillant. En nas expressa clarament la fruita vermella -maduixa i cirera, principalment- i les aromes del raïm amb un embolcall làctic de fons. En boca és suau, fresc, i ens retorna a la fruita vermella que trobem en nas. És vellutat, amb un pas per boca agradable i un post gust elegant.
 
Aquest any i després de 6 edicions de celebració de la Festa del Vi Novell amb etiquetes que han posat en valor la tradició, el Celler Masroig ha apostat per una etiqueta més moderna, que convida a la festa, però no a una qualsevol, sinó a una de grossa, una festa major. Per això, des de l’Estudi Atipus s’han creat fins a sis patrons per a les etiquetes on destaquen motius com garlandes, banderes i porrons, per fer evident que la celebració fuig de convencionalismes i tradició i recupera el to transgressor i brètol que li és propi. Les etiquetes del Vi Novell 2016 representen sis banderes decoratives de festa popular, que conviden a anar de revetlla. Cada ampolla és diferent i la diversitat gràfica dóna dinamisme i sentit a la col·lecció, la primera que s’ha creat mai amb motiu del Vi Novell al Masroig.
 
— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició.
— Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
— Servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet.
 
Els assistents a la festa seran els primers a veure la nova imatge de les ampolles i a degustar el Vi Novell 2016 un cop espinjolada la bóta pel padrí. A més a més del vi, hi haurà parades amb productes de proximitat i d’artesania.
 
Un únic espai amb dos ambients, entre la tradició i la innovació
 
Celler Masroig obrirà un any més les instal·lacions a tothom qui vulgui gaudir de l’arribada del primer vi de l’any i estan previstes activitats per amenitzar la festa per a petits i grans. El programa d’activitats serà el següent:
 
11h Actuació Folkatres Ball Folk
12h Presentació del Vi Novell 2016
12.30h Espinjolada de la bóta de vi i aperitiu
13.30h Actuació Morena Tradipatxanga
 
La música anirà a càrrec dels grups Folkatres Ball Folk i Morena Tradipatxanga. Folkatres són un grup de 4 músics “entusiasmats” amb la idea de fer música per a ball folk. Coincidint amb la festa del Vi Novell, tocaran acompanyats del violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió i oferiran un repertori de música i balls de plaça, com antigament es feia arreu dels Països Catalans i de la Mediterrània. La seva música sonarà al ritme de polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets i rumbes, però també cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i danses mediterrànies i europees antigues.
 
D’altra banda, Morena es defineix com un grup “atípic” que versiona els hits de la música lleugera i patxanguera de les últimes dècades, posant-los lletra en català, fent girs a les lletres originals i defensant tant l’humor com la bona música. Heura Gaya és la cantant, Manú Sabaté és el baixista i també toca el clarinet i Blai Casals toca l’acordió diatònic, el bombo… i molt més. El grup representa un petit cabaret amb històries i personatges, d’estètica carrinclona, amb el color rosa xiclet com a color corporatiu. Una festa patxanguera catalana sense complexos, la qual podrem també gaudir en directe.
 
L’últim Vi Novell abans del Centenari
 
La sisena edició de la Festa del Vi Novell és la darrera abans de la celebració del centenari de Celler Masroig, l’any vinent. Des de principis de 2017 es realitzaran diferents actes institucionals i populars per recordar que el projecte manté l’essència i la personalitat del primer dia, havent guanyat pel camí coneixement i apostant clarament per la innovació. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels cellers de referència de la DO Montsant, que treballa amb convicció sobre sòls d’argila vermella i amb la varietat autòctona carinyena, la qual és la base de la majoria de vins del celler.

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu
Cevipe es consolida com el primer proveïdor de vi a doll a la zona cava i Catalunya constituint-se en grup cooperatiu 26/07/2019 Després de gairebé 35 anys de la seva constitució com a cooperativa de segon grau, CEVIPE, Centre Vinícola del Penedès fa un pas més constituint-se en Grup Cooperatiu. Aquesta evolució sorgeix...
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació
Cellers Domenys i Celler Masroig signen un ambiciós acord de cooperació 25/07/2019 La cooperació entre els dos cellers pretén arribar a diferents àmbits de gestió de les respectives organitzacions Celler Masroig i Cellers Domenys, ambdues empreses del sector vitivinícola...
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha  a la fruita seca per evitar l’abandonament
FCAC reclama l’ajut estatal de 120,75€/ha a la fruita seca per evitar l’abandonament 22/07/2019 El 70% de la fruita seca es conrea en secà i a zones marginals, on el risc d’abandonament és alt i comportaria la desertització La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)...
La FCAC, crítica amb la proposta  de Llei d’oliveres monumentals
La FCAC, crítica amb la proposta de Llei d’oliveres monumentals 18/07/2019 La superfície forestal de Catalunya ha augmentat del 35% al 70% en mig segle, i l’olivera tradicional de secà és un dels conreus en perill de desaparició La Federació de Cooperatives...
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar  un miler d’hectàrees d’olivera i ametller
La FCAC confirma que l’incendi va arrasar un miler d’hectàrees d’olivera i ametller 09/07/2019 El sector reclama mesures de suport per fer front als costos de replantació i a danys pluriennals en conreus ubicats a zones amb alt risc d’abandonament de l’activitat La Federació de...
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats
Cellers Domenys presenta la marca Domenio Wines, el seu projecte d’embotellats 03/07/2019 Domenio Wines és fruit de l’aposta per la diversificació que fa la cooperativa Cellers Domenys La cooperativa Cellers Domenys presenta el seu projecte d’embotellats sota la marca Domenio...
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives
La FCAC reclama mesures de suport per a les explotacions afectades i les seves cooperatives 28/06/2019 Davant de l’incendi que està afectant a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) volem, en primer lloc, mostrar...
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys
Magí Baltà, nou president de Cellers Domenys 26/06/2019 Lluís Urgell, el president sortint, agraeix al consell rector i a tota la cooperativa la confiança mostrada durant aquests 8 anys de gestió Magí Baltà Ventura és el nou president de Cellers...
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC celebren la II Jornada Gastronòmica amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 17/06/2019 Caprabo i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) s’han unit, per segon any consecutiu, per celebrar la II Jornada Gastronòmica de Proximitat amb Productes de Cooperatives...
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia
La gamma de mels ecològiques Muria BIO sorprèn en la primera edició d'Organic Food Iberia 14/06/2019 Un equip de Muria BIO , liderat pel seu president, Rafel Muria, ha participat a la primera edició de la fira Organic Food Iberia, celebrada la passada setmana a IFEMA (Madrid). Organic Food...
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari
La Cooperativa Agrícola de Barberà commemora el 125è aniversari 14/06/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca durà a terme, diumenge 16 de juny, diversos actes commemoratius del 125è aniversari de la seva fundació coincidint amb la Festa del Trepat...
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya
Caprabo i la FCAC presenten la II Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya 12/06/2019 El Xef Nacho Arregui, assessor gastronòmic i xef executiu de Grupo Bassko, serà l’encarregat d’oferir un taller d’alta gastronomia amb receptes elaborades a partir de productes de...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x