Comunicats de premsa

El Vi Novell 2016 de Celler Masroig homenatja la festa, la gresca i la tradició

27/10/2016

Celler Masroig celebra la 6a edició de l’arribada del primer vi de l’any, posant en valor el bon rotllo, la decoració vintage i innovadora i el “porrón pompero”

El disseny de les etiquetes d’Atipus són sis banderes decoratives de festa popular que conviden a anar de revetlla i formen, per primera vegada, una col·lecció

Celler Masroig acollirà el dissabte 12 de novembre la sisena edició de la festa del Vi Novell en una jornada que vol posar en valor la festa, la gresca i la tradició, com també l’ambient popular i desacomplexat de l’aliment que és el vi. Aquesta edició és la segona en la qual tots els actes de celebració del Vi Novell es concentren al Priorat amb la idea d’esdevenir una data clau al calendari del vi català que reuneix any rere any aficionats i professionals del sector per celebrar l’arribada del primer vi de l’any. El periodista i presentador de TV3 Lluís Marquina (Barcelona, 1981) serà el padrí de la sisena edició de la festa del Vi Novell 2016 de Celler Masroig (DO Montsant). Marquina és director i presentador del programa sobre tecnologia, cultura i oci digital “Generació Digital” de la televisió autonòmica catalana. També col·labora al TN Vespre, Els Matins, Divendres i Tria33. Anteriorment, ha treballat en programes informatius com l’Info-K, La Marató, el TN i al Canal 3XL. Abans de la seva etapa a TV3, va presentar el programa Xat TV a Televisió Espanyola. Lluís Marquina va néixer a Barcelona però té vincles familiars amb el Priorat, comarca on ha passat alguns dels estius de la seva infantesa. 
 
Un vi jove de maceració carbònica, vestit per anar de revetlla
 
El Vi Novell 2016 és un vi de maceració carbònica, elaborat amb les varietats autòctones garnatxa i carinyena. És un vi jove, fresc i franc. De color robí intens i brillant. En nas expressa clarament la fruita vermella -maduixa i cirera, principalment- i les aromes del raïm amb un embolcall làctic de fons. En boca és suau, fresc, i ens retorna a la fruita vermella que trobem en nas. És vellutat, amb un pas per boca agradable i un post gust elegant.
 
Aquest any i després de 6 edicions de celebració de la Festa del Vi Novell amb etiquetes que han posat en valor la tradició, el Celler Masroig ha apostat per una etiqueta més moderna, que convida a la festa, però no a una qualsevol, sinó a una de grossa, una festa major. Per això, des de l’Estudi Atipus s’han creat fins a sis patrons per a les etiquetes on destaquen motius com garlandes, banderes i porrons, per fer evident que la celebració fuig de convencionalismes i tradició i recupera el to transgressor i brètol que li és propi. Les etiquetes del Vi Novell 2016 representen sis banderes decoratives de festa popular, que conviden a anar de revetlla. Cada ampolla és diferent i la diversitat gràfica dóna dinamisme i sentit a la col·lecció, la primera que s’ha creat mai amb motiu del Vi Novell al Masroig.
 
— Vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició.
— Especialment indicat per l'escudella i carn d'olla, sopa de galets, pasta, pa amb tomàquet...
— Servir amb copa, got o porró. Consumir fresquet.
 
Els assistents a la festa seran els primers a veure la nova imatge de les ampolles i a degustar el Vi Novell 2016 un cop espinjolada la bóta pel padrí. A més a més del vi, hi haurà parades amb productes de proximitat i d’artesania.
 
Un únic espai amb dos ambients, entre la tradició i la innovació
 
Celler Masroig obrirà un any més les instal·lacions a tothom qui vulgui gaudir de l’arribada del primer vi de l’any i estan previstes activitats per amenitzar la festa per a petits i grans. El programa d’activitats serà el següent:
 
11h Actuació Folkatres Ball Folk
12h Presentació del Vi Novell 2016
12.30h Espinjolada de la bóta de vi i aperitiu
13.30h Actuació Morena Tradipatxanga
 
La música anirà a càrrec dels grups Folkatres Ball Folk i Morena Tradipatxanga. Folkatres són un grup de 4 músics “entusiasmats” amb la idea de fer música per a ball folk. Coincidint amb la festa del Vi Novell, tocaran acompanyats del violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió i oferiran un repertori de música i balls de plaça, com antigament es feia arreu dels Països Catalans i de la Mediterrània. La seva música sonarà al ritme de polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets i rumbes, però també cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i danses mediterrànies i europees antigues.
 
D’altra banda, Morena es defineix com un grup “atípic” que versiona els hits de la música lleugera i patxanguera de les últimes dècades, posant-los lletra en català, fent girs a les lletres originals i defensant tant l’humor com la bona música. Heura Gaya és la cantant, Manú Sabaté és el baixista i també toca el clarinet i Blai Casals toca l’acordió diatònic, el bombo… i molt més. El grup representa un petit cabaret amb històries i personatges, d’estètica carrinclona, amb el color rosa xiclet com a color corporatiu. Una festa patxanguera catalana sense complexos, la qual podrem també gaudir en directe.
 
L’últim Vi Novell abans del Centenari
 
La sisena edició de la Festa del Vi Novell és la darrera abans de la celebració del centenari de Celler Masroig, l’any vinent. Des de principis de 2017 es realitzaran diferents actes institucionals i populars per recordar que el projecte manté l’essència i la personalitat del primer dia, havent guanyat pel camí coneixement i apostant clarament per la innovació. Fundat l’any 1917, Celler Masroig és un dels cellers de referència de la DO Montsant, que treballa amb convicció sobre sòls d’argila vermella i amb la varietat autòctona carinyena, la qual és la base de la majoria de vins del celler.

 

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Cellers Unió presenta el nou Perlat
Cellers Unió presenta el nou Perlat 22/10/2019 Cellers Unió presenta el seu nou Perlat, un vi amb estructura i aromes que li confereixen una personalitat renovada, adaptada als gustos actuals del mercat. La presentació s’ha fet aquest dilluns...
La FCAC busca el compromís de Turquia  per a recuperar els preus en l’avellana
La FCAC busca el compromís de Turquia per a recuperar els preus en l’avellana 17/10/2019 Catalunya produeix el 95% de l’avellana de l’Estat espanyol La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) participa demà, divendres 17 d’octubre, en la reunió anual entre la...
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa
Surt al mercat el Puresa Macabeu 2016, el nou monovarietal del Celler Cooperatiu Gandesa 16/10/2019 El Puresa Macabeu esdevé el sisè vi de la gamma Puresa i se suma als monovarietals de Garnatxa blanca, Carinyena i Morenillo, i el Dolç blanc brisat i el Dolç negre Novetats al Celler...
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari
Cellers Domenys distingit com a Millor Celler 2019 en la 7a edició dels Premis Vinari 15/10/2019 Cellers Domenys ha estat el celler que ha obtingut el major nombre de guardons amb 2 plates i 2 bronzes de categoria i 1 plata de la DO Catalunya Cellers Domenys triomfa en la 7a edició dels...
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes
Manifest d'entitats sobre la sentència del judici als líders independentistes 14/10/2019 Avui 14 d’octubre hem conegut la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a: Oriol Junqueras per...
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya
La Cooperativa d'Ivars acollirà l'obra d'Art Rural més gran de Catalunya 11/10/2019 Trenta-vuit metres d’alt i dotze d’ample. 1.358 metres quadrats. Aquests són les dimensions de les tres sitges de la fàbrica de pinsos de Torregrossa que, a finals d’octubre, es convertiran...
Com sona el Celler de Barberà?
Com sona el Celler de Barberà? 10/10/2019 La Cooperativa Agrícola de Barberà organitza, el pròxim divendres 11 d’octubre, la sessió “Com sona el Celler de Barberà?” en el marc de les accions commemoratives del seu 125è...
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva
JARC i FCAC se sumen a la manifestació a Madrid en defensa del sector de l’oli d’oliva 08/10/2019 JARC lamenta que l’especulació de part de la indústria i envasadors mantinguin una tendència a la baixa del preu FCAC reclama mesures d’autoregulació del mercat obligatòries per a tot el...
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró
La Fageda aposta per dispensadors de iogurt a granel i envasos de cartró 04/10/2019 La Fageda ha decidit innovar en el seu producte estrella: el iogurt. Nous envasos, nous gustos, noves textures de iogurt arriben properament al mercat. A partir del proper mes de novembre estarà a...
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA
La FCAC alerta que oli d’oliva i vi seran els més perjudicats pel 25% addicional en els aranzels als EUA 03/10/2019 Espanya és el principal exportador d’oli d’oliva (428 M€) i el cinquè de vi (300 M€) als Estats Units Les cooperatives denuncien que el sector agroalimentari torna a ser moneda de canvi...
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible
Cooperativa d’Ivars aposta per un sector boví amb activitat professional i sostenible 03/10/2019 La XVIII Jornada de Boví de Carn organitzada per Cooperativa d’Ivars ha reunit avui uns 120 productors i tècnics del sector. Antoni Pané, director general de la cooperativa, ha obert l’acte...
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019
Les mels ecològiques de Muria BIO, unes de les més premiades a nivell mundial, presents a BioCultura València 2019 02/10/2019 Mel Muria ha participat amb totes les seves gammes de producte Muria BIO a la 8a edició de BioCultura, la fira bienal de productes ecològics i consum responsable més important de l’estat...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x