La cooperativa Cellers Domenys ha estat distingida amb la Placa al treball President Macià que concedeix el Govern de la Generalitat per la seva “contribució a l’impuls de l’economia catalana”. L’acte de lliurament del guardó es farà, avui al vespre, a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
Cellers Domenys, que l’any que ve commemorarà el Centenari de la seva fundació, té una trajectòria ascendent i ha protagonitzat un important creixement en l’última dècada. En l’actualitat és una de les cooperatives més grans i sòlides del territori, fruit de la unió de 7 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira.
Per tal d’obtenir la màxima qualitat del seus vins i caves, Cellers Domenys va crear la plataforma Domenio Vitis, que l’any 2012 va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària. Aquesta eina permet actuar sobre les 2.200 hectàrees de ceps dels socis, garantint que la collita es fa en el punt òptim de maduració i amb el millor estat sanitari. La plataforma també optimitza l’entrada del raïm al celler evitant puntes de saturació i permet fer agrupacions segons la qualitat, l’edat de les vinyes i les varietats per zones.
Cellers Domenys té socis a les comarques del Baix Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp i compta amb el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles (DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya) i de l’oleícola DO Siurana.
Recentment, ha tret al mercat “Vi Dolç Domenio Trepat”, el primer dolç de Catalunya elaborat amb la varietat Trepat i que se suma a la trilogia “Domenio”: Trepat, Ull de Llebre i Sumoi. La gamma “Domenio” representa l’aposta de Cellers Domenys per vins de territori elaborats amb varietats històriques.
En el mateix acte, es lliurarà la Medalla al treball President Macià a Pere Albà Cucurella, de 88 anys, que és fill, nét i besnét de viticultors. És membre fundador del Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú, que presideix des de 1998. A més, la seva trajectòria es caracteritza per la implicació en múltiples projectes de cooperativisme al Penedès.
Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...
Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...
El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...
Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...
Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...
Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...
Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...
El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h