Carregant web FCAC

Dissabte, 10 de juny, a Gratallops

Vinícola del Priorat celebra el centenari

Es presentarà un vi d’edició limitada, que representa l’essència de la cooperativa i recrea el “Mural del Centenari” en l’etiqueta

09/06/2017
Vi Centenari de la Vinícola del Priorat
Vi Centenari de la Vinícola del Priorat
Etiqueta del Vi Centenari de la Vinícola del Priorat
Etiqueta del Vi Centenari de la Vinícola del Priorat

La cooperativa Vinícola del Priorat celebra, demà dissabte 10 de juny, el centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017). Està prevista l’assistència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, juntament amb els socis i sòcies de la cooperativa i altres convidats.

Un dels actes a destacar és la presentació del Vi del Centenari, d’edició limitada, que pretén commemorar l’aniversari amb una representació de l’essència de la cooperativa: fresca i llaminera, però amb cos i una llarga vida.

L’etiqueta d’aquest vi recrea el mural que la il·lustradora catalana Marina Capdevila ha pintat en una de les parets de l’edifici històric de Vinícola del Priorat, on tradicionalment es lligaven les mules abans d’entrar les càrregues de raïm al celler. La cooperativa lliurarà una ampolla de Vi del Centenari com a record per a cada soci i les restants, es posaran a la venda a les agrobotigues de la Vinícola fins a exhaurir-ne les existències.

En el marc dels actes commemoratius d’aquest dissabte, també s’inclouen la jornada de portes obertes a l’antic edifici de la cooperativa que ha remodelat recentment, un cercavila pels carrers del poble, dinar i actuació musical.

En aquest sentit, el president de Vinícola del Priorat, Ramon Grau, avança que “la festa del centenari pretén ser un dia de germanor i esperit cooperatiu entre els socis i sòcies de l’entitat, així com un homenatge a les dones i els homes que han ajudat a construir la Cooperativa durant els seus cent anys d’història”.

Vinícola del Priorat és una cooperativa comarcal resultat de la fusió de les cooperatives de Gratallops, el Lloar, la Vilella Alta i la Vilella Baixa, i en l’actualitat compta amb 140 socis productors. Elabora unes 320.000 ampolles de vi emparades dins la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que s’exporten a més de 25 països de tot el món. També elabora oli d’oliva verge extra emparat en la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

Altres notícies
05.09.2025

La sega de l'arròs esdevé festa gràcies a la unió del territori

05/09/2025

La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...

02.09.2025

Els productes de cooperatives agràries arribaran a les llars amb el sorteig de 28 cistelles

02/09/2025

Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...

01.09.2025

Doble medalla d'or pels vins Domenio als Premis Sigillum de la DO Conca de Barberà

01/09/2025

Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...

01.08.2025

Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, amb presència cooperativa

01/08/2025

La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...

30.07.2025

Els caves Ecològic 'Reserva del Soci' i 'Culminant' de l'Agrícola de Llorenç del Penedès, medalla d'or als International Wine&Spirits Awards 2025

30/07/2025

La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....

17.07.2025

Tebi de préssecs amb iogurt i avellanes

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Botifarra rostida amb pera, prunes i pinyons

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

17.07.2025

Amanida de cogombre i poma, amb mató, fruita seca i herbes aromàtiques

17/07/2025

Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya