Comunicats de premsa

8a Festa del Trepat, aquest cap de setmana, a Barberà de la Conca

La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral

15/06/2017

La iniciativa Food Trucks & Trepat permetrà gaudir d’una oferta de restauració maridada amb vins i caves de trepat de la cooperativa

En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant tot el cap de setmana es duran a terme diversos actes amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà, que produeix vins i caves de gran qualitat, molt aromàtics i frescos.

“Cabanal” és un vi escumós elaborat amb mètode ancestral que la cooperativa de Barberà produeix de forma pionera a la Conca de Barberà. De fet, es tracta del primer celler de Catalunya que empra la varietat trepat per a l’elaboració d’un escumós amb mètode ancestral.

Es tracta d’un mètode diferent al tradicional que s’utilitza per a l’elaboració de cava. Es caracteritza perquè s’obtenen escumosos molt frescos i afruitats, ja que el vi s’embotella abans de finalitzar la fermentació, la qual cosa fa que la presa d’escuma resultant es produeix a partir de la transformació dels sucres naturals del propi vi per part dels llevats, sense afegir-ne més.

També diumenge, la Cooperativa Agrícola de Barberà té previst organitzar una trobada de col·leccionistes de plaques -on presentarà la nova placa del vi escumós “Cabanal”- i un esmorzar popular a base de productes de la terra i vi rosat trepat.

Prèviament, dissabte 17 de juny, de 13h a 16h, hi haurà una zona de Food Trucks al voltant del celler cooperatiu, que oferirà la possibilitat de complementar aquesta oferta de restauració en caravanes amb vins i caves de trepat.

Print Friendly Version of this pageImprimir Get a PDF version of this webpagePDF Enviar a un amic

Altres notícies

Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus
Unió Corporació Alimentària patrocina la capitalitat cultural de Reus 22/06/2017 Unió Corporació Alimentària ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Reus per col·laborar amb els actes de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 en qualitat de patrocinador....
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat
La FCAC demana mesures per reestructurar el sector de fruita en un mercat col·lapsat 15/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va participar, ahir, en la reunió del Grup de Contacte França - Itàlia - Espanya que es va fer a Roma. L’objectiu era analitzar la...
Nou reconeixement internacional a la qualitat de Mel Muria
Nou reconeixement internacional a la qualitat de Mel Muria 14/06/2017 La qualitat dels productes elaborats per Mel Muria continua rebent premis i reconeixements internacionals. La Mel de Romer Bio i la Mel de Bosc Bio amb all negre han aconseguit dues estrelles...
Reconeixement CoopCat a 15 cooperatives agràries
Reconeixement CoopCat a 15 cooperatives agràries 09/06/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) expressa la seva satisfacció per l’atorgament, a 15 cooperatives agràries, del Reconeixement CoopCat. Aquesta distinció que...
Vinícola del Priorat celebra el centenari
Vinícola del Priorat celebra el centenari 09/06/2017 La cooperativa Vinícola del Priorat celebra, demà dissabte 10 de juny, el centenari del Sindicat Agrícola Vinícola de Gratallops (1917-2017). Està prevista l’assistència del president de...
El presidente de Cajamar clausura en Lleida un curso sobre gestión de cooperativas agroalimentarias
El presidente de Cajamar clausura en Lleida un curso sobre gestión de cooperativas agroalimentarias 08/06/2017 El presidente de Cajamar Caja Rural, Eduardo Baamonde, ha clausurado este mediodía en Lleida el curso ‘Técnicas básicas de gestión empresarial’ organizado en colaboración con la...
Unió Corporació Alimentària rep el
Unió Corporació Alimentària rep el "Premi a la Innovació" 01/06/2017 La cooperativa Unió Corporació Alimentària ha estat distingida amb el “Premi a la Innovació”, concedit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya en el marc de la seva assemblea anual...
La FCAC, satisfeta davant l’aposta de la UE per les OPFH cooperatives
La FCAC, satisfeta davant l’aposta de la UE per les OPFH cooperatives 25/05/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) valora positivament l’aposta de la Comissió Europea per les Organitzacions de Productors de Fruita i Horta (OPFH) de les...
Les cooperatives agràries augmenten un 2,6% la facturació global
Les cooperatives agràries augmenten un 2,6% la facturació global 19/05/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha presentat, aquest matí, les dades de l’Anuari Socioeconòmic del cooperativisme agrari català 2017 en el decurs de la XXXIV...
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya
Assemblea General de les cooperatives agràries de Catalunya 16/05/2017 La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) organitza la XXXIV Assemblea General, divendres 19 de maig, a Falset (Priorat). La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret,...
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 a cooperatives del país
El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, farà entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 a cooperatives del país 15/05/2017 El proper divendres 9 de juny al migdia se celebrarà l’acte d’entrega dels Reconeixements CoopCat 2017 amb un dinar a l’Expo Hotel Barcelona (c/ Mallorca, 1-23) adreçat a les cooperatives...
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi, n'acceptes l'ús Mes info x