Carregant web FCAC

8a Festa del Trepat, aquest cap de setmana, a Barberà de la Conca

La Cooperativa Agrícola de Barberà presenta el vi escumós “Cabanal”, elaborat amb el mètode ancestral

La iniciativa Food Trucks & Trepat permetrà gaudir d’una oferta de restauració maridada amb vins i caves de trepat de la cooperativa

15/06/2017

En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant tot el cap de setmana es duran a terme diversos actes amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà, que produeix vins i caves de gran qualitat, molt aromàtics i frescos.

“Cabanal” és un vi escumós elaborat amb mètode ancestral que la cooperativa de Barberà produeix de forma pionera a la Conca de Barberà. De fet, es tracta del primer celler de Catalunya que empra la varietat trepat per a l’elaboració d’un escumós amb mètode ancestral.

Es tracta d’un mètode diferent al tradicional que s’utilitza per a l’elaboració de cava. Es caracteritza perquè s’obtenen escumosos molt frescos i afruitats, ja que el vi s’embotella abans de finalitzar la fermentació, la qual cosa fa que la presa d’escuma resultant es produeix a partir de la transformació dels sucres naturals del propi vi per part dels llevats, sense afegir-ne més.

També diumenge, la Cooperativa Agrícola de Barberà té previst organitzar una trobada de col·leccionistes de plaques -on presentarà la nova placa del vi escumós “Cabanal”- i un esmorzar popular a base de productes de la terra i vi rosat trepat.

Prèviament, dissabte 17 de juny, de 13h a 16h, hi haurà una zona de Food Trucks al voltant del celler cooperatiu, que oferirà la possibilitat de complementar aquesta oferta de restauració en caravanes amb vins i caves de trepat.

Altres notícies
01.07.2025

La jornada gastronòmica de les cooperatives agràries i Caprabo serveix territori al plat

01/07/2025

Xef Caprabo ha acollit la jornada gastronòmica, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i Caprabo, on les...

26.06.2025

Manu Chao al Celler Empordàlia

26/06/2025

Un any més, el festival Sons del Món proposa gaudir de la música i el vi en una oferta cultural ideal per l’estiu. El celler Empordàlia...

25.06.2025

Melodeep Festival torna a la Vinícola de Nulles

25/06/2025

El municipi de Nulles (Alt Camp) es prepara per acollir la segona edició del Melodeep Festival, una cita musical única que combina la millor...

19.06.2025

Nou motius per brindar amb vins cooperatius

19/06/2025

Els Premis Vinari s’han posicionat com l’esdeveniment de referència que premia els millors vins elaborats pels cellers catalans. Amb més de 900...

18.06.2025

Domenio torna a brillar als Decanter World Wine Awards

18/06/2025

Els vins i caves de Domenio, marca de la cooperativa Cellers Domenys, han tornat a ser reconeguts a nivell internacional amb nou medalles als...

17.06.2025

La VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona amb gust cooperatiu

17/06/2025

Caprabo ha celebrat la VIII Fira Caprabo de Productes de Proximitat del Camp de Tarragona, al supermercat d’Altafulla, amb una assistència de...

10.06.2025

Empedrat de mongetes del ganxet ecològiques

06/2025

Sóc la Núria Hidalgo i Padrós de @love.gastronomy i una apassionada de la gastronomia. Cuinar em fa feliç i m’ajuda a desconnectar. La...

10.06.2025

L'Associació Catalana d’Enòlegs reconeix Cevipe amb el premi 'Enòleg de Prestigi' a La Nit de l'Enologia

10/06/2025

El Castell del Remei de Penelles (Lleida) va ser l’escenari de la 18a edició de La Nit de l’Enologia, un esdeveniment emblemàtic organitzat...

Som socis de
Amb el suport de
Adherits a
Dinamitzadors de l'Agenda Rural de Catalunya