En el marc de la 8a Festa del Trepat de Barberà de la Conca, la Cooperativa Agrícola de Barberà presenta -diumenge 18 de juny, a les 11h, al celler- el vi escumós “Cabanal”. A més, durant tot el cap de setmana es duran a terme diversos actes amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà, que produeix vins i caves de gran qualitat, molt aromàtics i frescos.
“Cabanal” és un vi escumós elaborat amb mètode ancestral que la cooperativa de Barberà produeix de forma pionera a la Conca de Barberà. De fet, es tracta del primer celler de Catalunya que empra la varietat trepat per a l’elaboració d’un escumós amb mètode ancestral.
Es tracta d’un mètode diferent al tradicional que s’utilitza per a l’elaboració de cava. Es caracteritza perquè s’obtenen escumosos molt frescos i afruitats, ja que el vi s’embotella abans de finalitzar la fermentació, la qual cosa fa que la presa d’escuma resultant es produeix a partir de la transformació dels sucres naturals del propi vi per part dels llevats, sense afegir-ne més.
També diumenge, la Cooperativa Agrícola de Barberà té previst organitzar una trobada de col·leccionistes de plaques -on presentarà la nova placa del vi escumós “Cabanal”- i un esmorzar popular a base de productes de la terra i vi rosat trepat.
Prèviament, dissabte 17 de juny, de 13h a 16h, hi haurà una zona de Food Trucks al voltant del celler cooperatiu, que oferirà la possibilitat de complementar aquesta oferta de restauració en caravanes amb vins i caves de trepat.
La plantada i la sega de l’arròs són moments d’esforç però també de celebració, quan comença i acaba la campanya per a les cooperatives...
Durant el mes de setembre, una dotzena de mitjans de comunicació locals i comarcals sortejaran un total de 28 cistelles amb productes procedents de...
Domenio, la marca de vins i caves de la cooperativa Cellers Domenys, ha estat distingida amb dues medalles d’or als Premis Sigillum 2025,...
La 69a edició de la Firagost, la Fira Exposició del Camp Català, tornarà els dies 5 i 6 d’agost per convertir Valls en el gran punt de trobada...
La cooperativa Agrícola de Llorenç ha estat reconeguda amb dues medalles d’or als prestigiosos premis International Wine & Spirits Awards 2025....
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
Aquest plat forma part del menú elaborat pel xef Jordi Àvila a la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat, organitzada per la...
OFICINA BARCELONA
Casa de l'Agricultura
C. Ulldecona, 21-33, 3a pl.
08038 Barcelona
Tel: 932 260 369 | fcac@fcac.coop
Hivern: dilluns a dijous de 8.30 a 17.30 h | divendres de 8.30 a 14 h
Estiu: dilluns a divendres de 8 a 15 h